2018. május 28. 19:00 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Panini- és Mattel-hírek

news_15.jpg

Tíz nap múlva, a jövő héten, ha nem számítjuk a premier előtti vetítéseket, érkezik a hazai mozikba a Jurassic World: Bukott birodalom. Ahogy közeledünk a bemutató dátumához, úgy kapcsol magasabb fokozatba a film és a hozzá kapcsolódó termékek marketingje. A tovább mögött egy eddigi nagy hiányzóról, a Panini termékeiről lesz szó, valamint új dinoszaurusz figurákról, és a moziban kapható termékekről.

1993-ban a Jurassic Park bemutatója kapcsán hazánkban is megvásárolható volt a Merlin gondozásában megjelenő matricás album. Érdekesség egyébként, de Európában és a tengerentúlon is más-más változata volt az albumnak, nem csak a matricák, az arculat is eltért. 1997-ben ismét a Merlin jelentette meg Az elveszett világ: Jurassic Park matricás albumát, de, nagyon sok országban, így hazánkban is, nem jelentek meg sem a matricák, sem az album! A harmadik rész esetében az idehaza megjelenő kevéske termék közül szerencsére az album ismét kapható volt. Utána egészen a következő filmig, a Jurassic World-ig kellett várni arra, hogy újra matricákat ragaszthassunk albumba, ezúttal már a piacot uraló Panini gondozásában. 

panini.jpg

Ezidáig a cég nagyon csendben volt a Bukott birodalom kapcsán, ami olyan tekintetben nem csoda, hogy a film premierjét követő héten elrajtol az oroszországi labdarúgó világbajnokság, és a főképp a focis albumokban és kártyákban utazó cég minden erőforrását ennek az eseménynek szenteli. Pénteken azonban végre, igaz a jelek szerint eddig csak Olaszországban (a cég szülőhazájában), de megjelent az ötödik Jurassic-film matricás albuma! A Panini területi oldalain, akár az angolra, a németre vagy épp a magyarra gondolunk, semmi jele még a termékeknek, de bizonyára elérhető lesz egész Európában a termékkör.

003566rcvai_1.jpg

A kiadó oldalán közzé tett, olasz nyelvű, leírás szerint összesen 168 matricát gyűjthetünk össze (pontosan annyit, mint három éve), de, amire most nem tudok még én sem pontos választ, az az, hogy ebbe a számba beletartozik-e az a 24 matrica, amelyek különlegesek: 12 darab matrica sötétben világító, foszforeszkáló lesz a jelek szerint, 12 darab pedig holografikus lesz! Az első, olasz beszámolók szerint egyébként az album végig veszi a film történetét, és erősen spoileres, minden nagyobb jelenet és fordulat szerepel benne, így ha idehaza is megjelenik, tanácsos lesz a film megtekintése után elolvasni! 

A gyűjtőkártyák sorsa idehaza sokkal nehezebb, tudomásom szerint az első három film kapcsán ilyen termékek nem voltak kaphatóak nálunk, de a Jurassic World kapcsán kiadott kártyákat is csak egyetlen üzlethálózatból lehetett beszerezni három éve. Remélhetőleg, ha lesznek kártyák, mert erről még továbbra sincs hivatalos információ a Panini részéről, szélesebb körben elérhetőek lesznek a Bukott birodalom kártyái.

A Mattel játékfigurái közül hazánkban még mindig nem kapható számos termék, de ez jellemző az európai piacra is, úgy látszik, hogy az USA-hoz képest Európa háttérbe szorul a Mattel-nél, viszont a filmet mi két héttel hamarabb láthatjuk! Tehát, még sok minden nem jelent meg, még a 2. hullám figurái is csak most jönnek ki az USA-ban, a harmadik hullám pedig nyár végén, ősz elején várható, de már vannak kiszivárogtatott információk a 2019-es figurákról is, ugyanis a korábbi híreket megerősítve, a Mattel nem áll meg az új termékek kiadásával a film megjelenése után sem!

33532973_10210503447296503_5981111769249087488_n.jpg

A kiszivárogtatott képek alapján valószínűleg idén megjelenő figurákat is újra kiadnak, lesz, amit speciális festéssel, mint a Stegosaurus, de látható, hogy például olyan dinoszaurusz is megjelenik, mint a Therizinosaurus vagy a Styracosaurus, amelyek még filmben sem szerepeltek (eddig legalábbis nem volt róla információ), de már a Kenner-nél is jelentek meg nem filmbéli dinoszauruszok. Fontos megjegyezni, ezek a fotók még a prototípusokról készültek, a végső változata a figuráknak eltérőek lehetnek! 

33577670_10210503447376505_989284753867800576_n.jpg

A premier közeledtével világszerte a mozi hálózatok is sorra mutatják meg, árulják a mozikban kapható popcorn tartókat, poharakat, topper-eket. Idehaza nehéz megmondani, hogy mi lesz kapható, és ha lesznek is elérhető termékek a mozikban, az mozihálózatokként és helyi mozinként eltérő lehet! A Mozishop.hu oldalán mindenesetre hamarosan kapható lesz egy pohár, Blue és Rexy topperrel, valamint egy 3,5 literes popcornos vödörrel. 

jurassic_world_bukott_birodalom_mozis_pohar.png

A további, országonként és mozinként eltérő kínálatról készült galériában lehet csemegézni:

Hamarosan a két, még talpon levő magyar mozimagazin júniusi lapszámai is megjelennek, és bár biztosra vehető, hogy a Mozimánia Cinemánia magazinban lesz egy Bukott birodalom plakát is, címlapokról és tartalomról viszont még nincs információ. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8314006738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.05.29. 21:02:03

Hopp az az átfestett Stego még a proto verzióban is jobban néz ki, mint ami aktuálisan elérhető. Nekem a Stegosaurus és az állat színe Az elveszett világban megjelenővel egyenlő és nem a JW filmből, mint ami alapján a jelenlegi játék festése készült.

Therizinosaurus...Nigel Marven áldokufilmje ismerősen cseng neked is?

Anak 2018.05.29. 21:22:15

A 6 állatfigurás képen a jobb alsó sarokban az a Monolophosaurus látható, amit az egyik nagy Rex modellhez csomagolnak idén? Ha külön is kapható lesz az igen jó.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.05.29. 22:18:46

@Anak: Igen! Egy Monolophosaurus, úgyhogy remélhetőleg jövőre önálló figuraként is megvásárolható lesz, főleg, hogy idehaza semmi jele a Battle Damage sorozatnak.

Én bízok abban, és látok is rá esélyt, hogy egy TLW-s Stegosaurus-t esetleg a Legacy sorozatban kaphatunk, ahogyan a hírek szerint, így vagy úgy, de jön "Elvis", azaz a Parasaurolophus is!

Persze, nagyon szerettem az áldokumentum sorozatát :) Amúgy a belsős informátor szerint, egyenlőre a Therizinosaurus és képen nem is látott Plesiosaurus figurát egyenlőre kivették a tervezetből, de talán csak azért, hogy még dolgozzanak rajtuk.

Idén jött volna egy vulkán szett, Blue-val! De, a partnerek, üzlethálózatok kérték a Mattel-t, csökkentsék le a méretét, mert egyszerűen túl nagy lett volna a doboza! Erre viszont nincs most ideje a Mattel-nek foglalkozni, így egyenlőre semmilyen formában nem lesz vulkános szett, de remélem ez is csak időleges. Ugyancsak belső információ (de eddig egész jól beteljesültek), hogy az Indominus rex figurája mégis csak megjelenhet idén, valamilyen formán. Merthogy, erről sincs sajnos jó fotó, de lesz egy olyan szett idén, amelyben benne lesz a mini tengeralattjáró (természetesen méretarányosan a többi termékkel) és az Indominus rex csontváza, szintén méretarányosan! A legjobbat(?) a végére tartogattam: lesz még legalább egy Colossal méretű dinoszaurusz, de nem tudni még, hogy ki!

Anak 2018.05.29. 23:06:07

A Colossal méretű dínó nem igazán foglalkoztat, az egyszerűen túl nagy és drága és így felesleges az én ízlésemnek. Előbb végre a normál példányokból lenne jó venni valamit, de eddig nem adódott rá igazán lehetőség.
T és A áruházakban eddig hűlt helyük ezeknek a játékoknak, de mielőtt több példányt vennék online jó lenne élőben is látni, megtapintani, megforgatni egy kicsit valamelyik figurát. Erre eddig nem volt lehetőség, így attól tartok majd csak a film után tudom leMEOzni őket.
Az Indominus csonti helyett inkább egy normál figurát adjanak ki, ha lehet.

Jegyed meg van már a filmre?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.05.30. 20:05:52

@Anak: Szerintem a Colossal roppant igényes, és masszív, gyönyörű darab, egy igazán szép darab, én imádom, megkoronázza a gyűjteményemet :) Ha nem Apatosaurus vagy Brachiosaurus lesz, akkor sanszos, hogy Indominus lehet a titokzatos új Colossal.

Elég lassan csorognak offline a játékok, de például az I áruházlánc kínálatában már találhatóak figurák :) Indominus figura is lesz, de szerintem marha jó ötlet a csontváz is: tengeralattjáróval és Mosasaurus-sal együtt igen pazar diorámákat lehet majd csinálni.

Jegyem természetesen van :) Egy, de legalább 4-5 alkalommal szeretném megnézni a filmet, úgyhogy most dömping lesz :)

Anak 2018.05.31. 20:11:14

Colossal Rex-et is vettél ezek szerint? Arról még nem volt bemutató, igaz?

Nekem még nincs meg a jegyem, mert csak a premiernapra lehetett eddig, de ami késik nem múlik. Minél előbb szeretném én is látni. Ja azt ugye tudod, hogy itt is alkalmazni fogják a stáblista utáni apró jelenetsor találmányát?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.05.31. 22:55:12

@Anak: A legelső termékbemutatóm volt :) jphungary.blog.hu/2018/04/23/jurassic_newsworld_termekbemutato_super_colossal_t_rex

Sajnos nekem sem sikerült premier előttre, de premiernapon meg tudom nézni :) Igen, tudok a stáblistás jelenetről, izgatottan várom :)

Anak 2018.07.07. 14:32:26

Most nem keresem meg a megfelelő topicot, ahol a Mattel állatfiguráit összesítetted. Gondoltam most van időm, kedvem némi pénzem is ilyesmire, veszek valami figurát. Úgynézem elfogytak a játékboltokból a termékek...akkor veszek rajta valami JW legót.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.09. 20:29:55

@Anak: Wow, Játékshop, Játéknet kínálatában sincs már, amiket kinéztél? Interspar-ba is kaphatóak (nem online). Azért tényleg azt látom, jól fogynak, nem értem, akkor a többi figurát miért nem hozzák be :/ De a Lego-val is nagyon jól jársz, mert remek szetteket dobtak piacra :)

Anak 2018.07.11. 16:14:46

Carno, Allo, Baryo és Tricera, Indo figurákat szerettem volna. Mosa és Tyranno van hébe-hóba, meg a kicsik, de azok is alig.
Végül a Carnotaurusos LEGO készlet lett beszerezve, így a legó kínálatából már csak a Lockwood birtok hiányzik, a többi pipa.

Anak 2018.07.11. 16:16:52

Interspar nincs a környéken. Auchanban csak a Dimorhpodonos méregűt cuccok voltak, Tesco nem is tart semmit, ja de a kisautós készleteket, külön vagy egyben. Régió játékban láttam dínókat, de emelt áron. Tricera 6650 Ft pl, holott netről 5600 körül volt.

Anak 2018.07.11. 17:13:40

Egyébiránt akkor az első hullám ennyi volt és kész, nem lesz utánrendelés sehol? Ha igen, akkor bár félig örülve félig szomorúan be is fejezem a Mattel figurák gyűjtését. A pénztárca azért örül, bár így is ki kellett köhögnie a sokkal keményebb árfekvésben lévő JW legó termékeket.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.11. 17:48:45

@Anak: Wow! Most én is megnéztem, és tényleg, a Roarivores, de az Attack Pack dinoszauruszainak készletei is jócskán megcsappantak. Ezek szerint mégis lenne rá itthon igény? És mégis, a Legacy, a Battle Damage vonalat sem hozták be, kérdés, a Wave 2-ből kapunk-e valamit (Roarivores Pteranodon, Ceratosaurus, Ankylosaurus), és az elektronikus Indoraptorból...

Mondjuk az, hogy lekerült a legtöbb dinó adatlapja, még nem biztos, hogy soha többé nem lesznek kaphatóak, egy újabb szállítmányt berendelhettek belőlük. Jócskán lenne még mit kiadni, és én sem tudtam sajnos sok remek dinót megszerezni még a Wave 1-ből sem, a Legó az nekem mindig túl drága volt...

Müller-be érdemes még megnézni, mert csak ott, de kapható a hírek szerint Battle Damage Colossal T. rex és BD Tyrannosaurus rex a Monolophosaurus-szal együtt.

Anak 2018.07.19. 22:39:53

Úgy tűnik kezdenek visszaszivárogni a játékok a webáruházba bár nem mindegyik termék. Játékshopról végre megrendeltem a Carnómat meg egy Triciklitopszot. Szépen lemeózom őket, aztán meglássuk, hogy lesz-e létszámbővítés?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.19. 23:32:04

@Anak: Igen, a kereskedők valószínűleg újabb rendeléseket adtak le, mert jól fogyhatnak a figurák :) Most már tényleg csak az kell, hogy az itthon eddig nem forgalmazott korábbi és új figurákat is behozzák :)

A Trike sajnos még nincs meg, de a Carno igazán szép, és minőségi darab, "sajnos" nem igazán tudok olyan okot ezeknél a figuráknál, amibe beleköthetnék, miért nem kellene... :D

Anak 2018.07.20. 20:48:34

Nekem mondjuk a Stego a kedvenc saurusom, de ez a szürke JW szín nem tetszik. Sokkal jobban kedveltem az Elveszett világos változatot. Vajon a jövőre kint megjelenő másszínű Stego itthon is elérhető lesz, vagy szerezzem be ezt a jelenlegi játékváltozatot?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.20. 21:29:27

@Anak: Szeretném azt mondani, hogy várd meg, de még a Wave 2-ből semmi nincs itthon, nem tudom, lesznek-e egyáltalán. Tervezek (mindig csak tervezek, tervezek, én is unom) amúgy egy bejegyzést, amiben kigyűjteném a legjobb custom, repaint figurákat, mert egészen pazar, majdhogynem stúdió szintű festést készítenek ehhez értők. De, ezekből is látszik, hogy a Mattel szenzációs munkát végzett a dinoszauruszok kialakításával, de sajnos festeni nehéz lenne őket filmszerűen tömeggyártásban.

Egy példa, a Stegosaurus-ról:

imghost.io/images/2018/07/20/stego.jpg

Nem kellett hozzányúlni a figurához, csak újra lett festve...

Anak 2018.07.20. 22:11:03

Igen-igen, ez már kedvemre való lenne. Tegnap amúgy épp ilyen repaint-eket néztem a figurákról. Egészen szenzációsakat tudnak kreálni.
Én persze továbbra is a klasszikus fajta dínó színeket szeretem látni, így picit furcsán hat a vöröses Carnotaurus, a világosbarna Tricera, szürke Stego, és a már-már kéknek látszó Allosaurus is. Persze nem baj, hogy ilyenek, elvégre nem lehet tudni milyen színük is volt valójában az állatoknak. Mondjuk a még meg sem jelent Suchomimus a kék-sárga átmenettel már túl vad nekem, a Spino meg mintha rózsaszín lenne.

Anak 2018.07.23. 20:31:55

@Lord Picard: Nah, ma meg is érkezett a két figura. Igaz, hogy magamnak rendeltem őket csakúgy dísznek,, de a két unokahúgom most épp nálam töltötte a szünidőt, úgyhogy le is lettek rögvest tesztelve. Hát bizony osztatlan sikert aratott mindkét figura. A nagyobbik (8) a Tricerát nézte ki magának, a kisebbiknek (6) jutott a Carno. Egész nap ezzel játszottak. Igazán igényes darab mindkettő, de mint kiderült jó lett volna, ha a Carno is tud bömbölni az eksön fícsör közben, mert a triki is tudta mozgatni a fejét, miközben bömbölt. Úgy néztem, hogy remekül eltalálták a Mattelnél mekkorában kell ezeket a figurákat készíteni. Nem túl nagyok, de nem is túl kicsik. Remekül el voltak velük.
Jó lenne még rendelni ilyen figurákat, csakhát nagyjából mindenhol elfogytak, én viszont csak most értem rá ezzel foglalkozni. Kár.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.23. 21:06:37

@Anak: Örülök, hogy nagy sikert arattak a dinók :) Néha elgondolkozom én is, milyen jót játszottam volna velük gyerekként, de dísznek is tökéletesek.

Azt én is sajnálom, hogy a támadó dinók, a Carno mellett a Stego és a Suchomimus, nem kaptak hangot, nem is értem, miért nem oldották meg. Talán jövőre akarják őket kihozni? Elképzelhetőnek tartom. A Carno-nak a festése, mintázata is nagyon tetszik, szauropodákról sajnos nem tudok nyilatkozni, csak amit boltban láttam (Stego), de ő is szép volt.
süti beállítások módosítása