2018. május 25. 17:07 - Lord Picard

Jurassic World: Bukott birodalom - A raptorok megmentése - Exkluzív bemutató

exkl.jpg

Az a hatalmas megtiszteltetés ért, hogy a Napraforgó Könyvkiadó gondozásában megjelenő Jurassic World: Bukott birodalom – A raptorok megmentése c. AR könyvet megjelenés előtt tanulmányozhattam, forgathattam kezemben, vagy, ez esetben talán helyénvalóbb lenne a „tesztelés” szó, mivel a könyv sokkal többet nyújt annál, mint egy hagyományos könyv! Az exkluzív részletek a tovább mögött.

Három évvel ezelőtt hazánkban is megjelent Caroline Rowlands  Jurassic World - Ahol életre kelnek a dinoszauruszok című könyve. A könyv úgynevezett AR, azaz Augmented Reality (kiterjesztett valóság) könyv volt, és most van szerencsénk, hogy a Napraforgó Könyvkiadó a Bukott birodalom kapcsán megjelenő folytatást is elhozta számunkra! 

book_2.jpg

A könyv minőségi, puha, úgynevezett habosított fedelet kapott, és rögtön kézbe véve is megállapítható, hogy egy minőségi könyvvel van ismét dolgunk. A Caroline Rowlands által írt könyv rendkívül gazdagon illusztrálva mutatja be a már ismert és új dinoszauruszokat, úgy, mint a Tyrannosaurus rex-szet, Blue-t, a Velociraptort, a Stygimoloch-ot, de még az Indoraptort is!  

02a.jpg

A Pataki Andrea által igényesen fordított, könnyű nyelvezetű szövegek a gyerekek számára sem fognak kihívást jelenteni, viszont annál több szórakozást! A könyv előbb sorba veszi először az eddigi filmek történéseit és hőseit, és aztán a figyelmet a Dinoszaurusz Védő Csoport felé irányítja, bemutatva röviden munkásságukat és Benjamin Lockwood-ot is. 

04_8.jpg

Azután pedig rá is térhetünk az egész film fő motívumára: a vulkánkitöréstől fenyegetett isla nublari dinoszauruszok mentőakciójára! A könyv a dinoszauruszok ismertetésével folytatja, és a film egyik főhősére, Blue-ra, a Velociraptorra fókuszál többet, aki sajnos úgy fest, Isla Nublar utolsó élő raptora. Nem csak a dinó történetét ismerhetjük meg, hanem az Owen-nel fűződő kapcsolatát és mint falkavezér. A Triceratops és kölyke pár napja már ámulatba ejtette egy rövid filmrészlet erejéig a rajongókat, és ezt a hatást csak fokozza a könyv!

04a.jpg

Természetesen a nagy túlélő, a szigeten több, mint 30 éve élő Rexy, vagyis a Tyrannosaurus rex sem maradhat ki a könyvből, ahogyan az új potenciális kedvenc, a nehéz fejű természetű Stygimoloch sem!

bookend01.jpg

Rövidebb ismertetőkben szó esik még a Stegosaurus-ról, Gallimimusról is, vagy épp az olyan ragadozókról, mint a Baryonyx vagy Carnotaurus, de nem marad említés nélkül a Mosasaurus sem, sőt, a Jurassic Park 3 és a Jurassic World veszélyes ragadozói sem!

bookend.jpg

A könyvet az Indoraptor zárja, és a leírtak alapján még komolyabb fenyegetést fog jelenteni szereplőinkre, mint azt eddig gondoltam! A könyv a mentőakció eredményével zárul. Az egész könyv gazdagon illusztrált, minőségi fotókkal és grafikákkal találkozhatunk, mondhatni mesés, nem spóroltak semmin! Külön nagy öröm, hogy mindezt magyar nyelven tehetjük meg!

Ez jó rövidre sikerült, igaz? Pedig naphosszat lehetne beszélni még a leírtakról, de, még nincs vége! Térjünk is rá a könyv legnagyobb dobására: nem csak olvashatunk a dinoszauruszokról, hanem életre is kelthetjük őket!

 magic.jpg

Nincs is másra szükség, a könyv mellett, mint egy okos telefonra vagy tablet-re, valamint a Digital Magic AR alkalmazásra! Az applikáció Android 4.0-ás vagy annál frissebb operációs rendszert igényel, és némi helyet, sokat, de kell is! Az alkalmazás egyaránt elérhető a Google Play és az Apple App Store webáruházból is, teljesen ingyen! 

radar.jpg

Az alkalmazást a könyv elején aktiválhatjuk, és utána kezdetét veheti a móka és a gyűjtögetés, ugyanis ha a könyvből begyűjtöttünk minden dinoszauruszt, akkor bármikor előhívható a kis adatlapjuk.

A korábbi könyvhöz képest egy igazán remek újdonság, hogy még azon dinoszauruszokról is találhatunk virtuális tartalmakat, ahol éppenséggel az állat nem hívható elő, de akár csak egy high-tech filmben, a könyv lapjai felett megjelennek az információs ikonok, amelyekre kattintva pedig megjelennek az adott dinoszaurusz adatlapjai, és egy radaron pedig nyomon is követhető, éppen hol járnak a szigeten! Mindezt ráadásul pedig magyar nyelven tehetjük meg!

A könyvből 5 dinoszaurusz, de valójában 6 virtuális valóság dinót hívhatunk elő. A grafikai megjelenésük egészen pazar, láthatóan sokat fejlődött ez a technológia a három év alatt. Nem csak kinézetükben, a hangjukat tekintve is filmszerűek ezek a lenyűgöző állatok, akiket pedig irányíthatunk amerre csak jónak látjuk, sőt, még futhatnak is! Ahol pedig lábuk földet ér, még a föld is megreped! 

A könyv egy másik újítása, hogy egy dinoszauruszt, nevezeten Blue-t még taníthatunk is, de ha szeretnénk, és van helyünk, akkor egy csúszka segítségével megnövelhetjük az állatok nagyságát, egészen a valódi méretükig! Hosszú órákat elszórakozhatunk a könyvvel, és emellett még a filmre tekintve is hasznos információk birtokába juthatunk!

screenshot_20180525-164111.png
Nem félek kijelenteni, a hazai könyvpiacon biztosan nem akad párja ennek a szórakoztató kiadványnak a Bukott birodalom kapcsán, de valószínűleg a nemzetközi piacon sem találhatunk ennél szórakoztatóbb kiadványt, és ezért is lehetünk különösen szerencsések, és hálásak, hogy a Napraforgó Könyvkiadó megörvendeztetett bennünket ezzel a kiadvánnyal!

screenshot_20180525-163743.png

A könyv hamarosan kapható lesz és a Napraforgó Könyvkiadó oldaláról is közvetlenül megvásárolható, a képre kattintva! Az ajánlott fogyasztói ára 3.990 Ft, ami egy ilyen kiadványért cserébe több, mint méltányos, de a kiadótól jelenleg 3.392 Ft-ért is megrendelhető! Még egyszer, hatalmas köszönet illeti őket, és minden elismerésem, és azt hiszem beszélhetek a rajongók nevében is, hiszen egy a Jurassic Park/World filmekhez méltó, roppant igényes és tartalmas, szórakoztató könyvvel lehetnek gazdagabbak a hazai rajongók! 

napra.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5414002738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása