2018. február 19. 22:21 - Lord Picard

Jurassic World: Mattel összefoglaló - 1. rész

msttelreport01.jpg

Rengeteg, több száz fotó készült a New York Toy Fair-en kiállított figurákról, járművekről, így egy kis időbe telt-telik, míg feldolgozom őket, ezért is elnézést kérek előre. Igyekszem a figurákat termékcsoportokra osztva bemutatni, a promóciós képek után egy-egy fotó a kész termékekről, és a csoport bekezdésének a végén a galériában a legjobb fotók a figurákról. Lássuk is, milyen dinoszauruszok kerültek a tovább mögé az első összefoglalóban!

Először is, pár észrevétel, megjegyzés: minthogy eddig a Kenner (már a Hasbro cégcsoport részeként), majd a Hasbro nyerte el a figurák gyártási jogát, a Mattel most első ízben mutathatja meg, mit tudnak. Szerény véleményem szerint: minden várakozást felülmúltak, legalább 20 éve nem készültek ilyen remek figurák a Jurassic-filmekhez! A régi játékvonalak esetén a dinoszauruszok lábára festett JP logó és sorozatszám volt található, ezt a hagyományt úgy fest, a Mattel nem vette át. Ők jellemzően a dinoszaruszok talpára helyezték el a logót, de egy-egy fehér matrica is feltűnhet a figurákon: ezek egyedi vonalkódok, QR-jelek, amelyek segítségével, egy új mobilalkalmazásban magukról a fajokról olvashatunk ismertetőket, találhatunk innovatív játékokat! 

JURASSIC WORLD ROARIVORES 
uvolto_1.jpgAjánlott fogyasztói ár: $14.99 / darab

Az első bekezdésben jöjjön a Mattel Roarivores, azaz kb. üvöltőnek fordítható szériája. Egyenlőre nyolc dinoszauruszról tudunk, hogy megjelenik e címke alatt, a promóciós kép szerint balról jobbra: Ceratosaurus, Pachyrhinosaurus, Pteranodon, Metriacanthosaurus, Allosaurus, Ankylosaurus, Triceratops és Baryonyx. Érdekesség, hogy bár a promóciós fotón a Pachyrhino festése olyan, mint annak a rejtélyes ceratopsidának, ami az előzetesben is szerepelt már, a kiállított figura már új festést kapott, és így még jobban elkülönül az előzetesben látott állattól, amelynek a nevét így még mindig homály fedi…

A Mattel nem vette félvállról a Universal-lal kötött együttműködést, és ez a rengeteg, pazar kialakítású figurában meg is mutatkozik. E csoport tagjai gombnyomásra hangot adnak ki, illetve a leírás szerint a szauruszok jellegzetes mozgását adják vissza, a ragadozóknál ez minden bizonnyal az állkapocs csattogtatást jelenti, míg a növényevőknél esetleg a védekezési mechanizmusukat. A Ceratosaurus-szal a Jurassic Park ///-ban találkozhattunk, elég jól lemásolták a tervezők az akkor megalkotott dinoszaurusz kialakítását, mind a testét, mind a színét tekintve. Az Ankylosaurus is szépen néz ki, bár talán kevésbé részletgazdag, mint a Hasbro előző filmhez kiadott figurája (mely általános vélekedés szerint a legjobb volt abból a játékszériából), a Triceratops színét tekintve is az első film szauruszát idézi meg. Személyes kedvencem viszont mindenképp a Baryonyx, nagyon szépen kidolgozott figura lett! Rengeteg fotó a figurákról a galériában:

JURASSIC WORLD ACTION ATTACK

27752031_881862068689307_1974042890073888493_n_1.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $19.99 / darab

A következő csoportban három dinoszaurusz található: a Stegosaurus (a legnagyobb növényevő a Mattel-tő), a Carnotaurus és a Suchomimus. A figurák szintén gombnyomásra mutatják meg képességeiket: állkapcsot csattogtatnak, vagy a Stegosaurus például a farkát lóbálja.

A növényevő rendszeres visszatérő szereplő Az elveszett világ óta, igaz, a harmadik részben és a Jurassic World-ben a háttérbe szorult, a Carnotaurus új szereplő lesz, és előzetesben már meg is csodálhattuk, ami után kijelenthető, rendkívül filmszerűen sikerült megmintázni ezt a figurát. A Suchomimus szintén nem szerepelt még eddig egy filmben sem, minimum a nagy vulkánkitöréses jelenetsorban viszont ha nehezen is, de kivehető a dinoszaurusz alakja a menekülő állatok között. A játékszéria legfeltűnőbb figurája a spinosauridák családjába tartozik, tehát rokonságban áll a Baryonyx-szel és a Spinosaurus-szal is. Ez a figura viszont a most bemutatott figurák közül azon kevesek egyike, amelyet csak ősszel terveznek megjelentetni. 

JURASSIC WORLD RIP-RUN

group_1.jpg

Ajánlott fogyasztói ár: $14.99 / darab

Ebben a termékcsaládban, minden darab külön megvásárolható, Owen a Triump motorkerékpárján száguldozhat a dinoszauruszok mellett: nem maradhat el Blue, de egy másik, zöld színű Velociraptor is kapható lesz hozzá, és mivel nem ez az egyetlen megjelenése ennek a raptornak, valószínűleg a filmben is láthatjuk majd. A harmadik állat pedig a Stygimoloch.

Egy céleszközzel húzható fel és indítható útjára a motorkerékpár és a három dinoszaurusz, utóbbiak kevésbé részletes kidolgozottságúak, de az látszik, hogy a lábak mozgásával a futás illúzióját fogják kelteni, jó szórakozás lehet kisebb gyermekek számára. 

 

JURASSIC WORLD ATTACK PACK

stygi01box.jpg
Ajánlott fogyasztói ár: $10-14.99 / darab (pontos ár nem ismert)

A termetileg kisebb méretű dinoszauruszok, többek között a Velociraptorokat és a Dilophosaurus-szokat is ebben a kategóriában kell majd keresni. Ugyan több ponton is mozgathatóak lesznek ők is, hangot nem lesznek képesek sajnos kiadni. 

Velociraptor-ból három félét is vásárolhatunk, minimum: Blue a film egyik főszereplőjeként nem meglepő, ahogyan a rejtélyes, zöld raptor sem, amely valószínűleg a szigeten élő vadállomány egyik tagja, de a korábbi epizódokhoz kapcsolódóan Az elveszett világból megismert festéssel is kiadásra kerül egy raptor! Dilophosaurus-ból kétféle színvariáns kerül piacra: kék és zöld, mindkettő képes lesz "köpet" kilövésére. A Dimorphodon-ok is legalább kettő variánsban lesznek kaphatók, de olyan, eddig a filmekben nem látott állatok is kiadásra kerülnek, mint a Protoceratops, a Proceratosaurus, a Minmi (az Ankylosaurus rokona) vagy a Herrerasaurus. Utóbbi a Telltale Games 2011-ben kiadott videojátékéban szerepelt, és hozta a frászt a játékosokra. Az, hogy teljesen átvették a játék design-ját, újabb megerősítés, hogy a videojátékot is a kánon részének tekintik, ha eddig bárkiben is kétség lett volna efelől. 

MINI-DINOSZAURUSZOK

Ajánlott fogyasztói ár: $3.49 / darab és $9.99 / 3-pack

28056110_881871212021726_2226192733327336378_n_1.jpgA mini figurák között, amelyek kaphatóak lesznek külön-külön és pakkban, 3 darabonként is, valamennyi, a Jurassic Park filmekből ismert dinoszauruszt megtalálhatunk. Az ígéretek szerint, 40-féle dinoszaurusz mini figurája készül. Nem mindegyik néz ki pontosan ugyanúgy, mint a nagyobb figurák, és az olyan óriások, mint az Apatosaurus vagy a Mamenchisaurus, vagy jelen állás szerint a Parasaurolophus csak ilyen formán kerül kiadásra. Bár annak ellenére, hogy kicsi figurákról van szó, a legtöbbjüknek minimum a feje és/vagy az állkapcsa mozgatható lesz! 

27866946_881871108688403_877828948566368188_n_1.jpg

Mivel elég sok dinoszauruszról rántották le a leplet, és túlzottan hosszúra sem szeretném nyújtani a listát, ezért az olyan nagyobb figurákat, mint a Mosasaurus, vagy a Tyrannosaurus rex figurái, illetve az új hibrid, az Indoraptor figuráiról külön posztban számolok be, remélhetőleg holnap este, addig is jó nézelődést! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2213683134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása