2016. december 13. 19:39 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Hírek a folytatásról

newscsik.jpg

A 2015-ös rekordbevételt elérő nyitóhétvége és minden idők 4. legnagyobb bevételt elért Jurassic World után nem okozott senkinek sem nagy meglepetést, hamar el fog készülni a folytatás. Időközben azonban a rendező, Colin Trevorrow megkapta a Star Wars 9. részét, így új rendező után kellett néznie a stúdiónak. Ugyanakkor nem kell aggódnunk, Trevorrow a projekt mellett marad, sőt, ugyanúgy ő és Derek Connolly szállítják le a forgatókönyvet is, illetve Trevorrow produceri státuszt is kapott, de Thomas Tull, Patrick Crowley is maradtak ebbéli minőségükben, és az eddig Jurassic filmeket közösen producerként jegyző Frank Marshall-t és Steven Spielberg-et sem kell hiányolnunk a stáblistáról. Nézzük, milyen hírek láttak napvilágot az elmúlt hónapokban.

- Miután Trevorrow nem tudta elvállalni a rendezést, hosszas keresgélés után idén áprilisban jelentették be, a spanyol Juan Antonio Bayona lesz a rendező. A direktor filmográfiájában nem sok film szerepel ugyan (Trevorrow-nak csupán egyetlenegy szerepelt a Jurassic World előtt), de azok olyan címek, mint Az árvaház, A lehetetlen és a Szólít a szörny. Ilyen filmekkel a háta mögött biztosak lehetünk benne, nem hagyományos látásmódú, sötétebb tónusú filmest kapott a projekt.

jabayona.jpg

- Természetesen a történetet hét pecsét alatt őrzik, de sokatmondó nyilatkozatok tettek az alkotók az elmúlt hónapokban. Először is a forgatási helyszíneket illetően: sokáig úgy tűnt, a produkció a Jurassic filmek történetében először, nem fog Hawaii-on forgatni, de végül letettek erről a tervről, bár várhatóan keveset fognak forgatni a szigeteken, Frank Marshall szerint már februárban elkezdhetik a forgatást egy londoni stúdióban.

- Bayona egy érdekes interjút is adott a Szólít a szörny kapcsán, de már a Jurassic World 2-ről: az ő filmje többet fog meríteni Chrichton eredeti műveiből és hangulatából, illetve jobban fog kapcsolódni a Jurassic Park-hoz mint az előző rész. Ez azért is érdekes, mert azzal, hogy ugyanazon a szigeten, több visszatérővel (dr. Wu, a régi látogatóközpont, a jeep-ek, a T. rex) készült el a World, eléggé kimaxolták az első film előtti tisztelgést.

jpjw.jpg

- A Jurassic World-ben rengeteg CGI effektet láthattunk, a haldokló Apatosaurus-on kívül minden lényt számítógéppel generáltak. Ugyanakkor a kritikusok, rajongók is túlzónak tartották a CGI-t és a praktikus effektek után kiáltottak, hiszen a Jurassic Park azért is lett legendás és bámulatos, mert nagyon ügyesen keverték a két trükkcsoportot. Az alkotók igérete szerint a folytatásban több praktikus, épített dinoszauruszt fogunk látni.

cgi.jpg

- Novemberben több, ellentmondásos hír is napvilágot látott a szereposztást illetően: Chris Pratt és Bryce Dallas Howard természetesen maradtak a folytatásra, de a dr. Henry Wu-t alakító B.D. Wong arról számolt be, hogy vele nem számolnak a folytatásban, ugyanakkor Frank Marshall (úgy látszik nagyon szeret pletykálni) elég homályosan fogalmazott szereplését illetően, szóval ne lepődjünk meg, ha az első részből is ismert dr. Wu visszatér.

bdwong.jpg

- Omar Sy, aki Barry szerepét alakította viszont úgy nyilatkozott, szinte biztosan nem tér vissza, mivel még semmilyen felkérést sem kapott, és Colin Trevorrow kifejezetten azért szerepeltette a Jurassic World-ben, mert forgatni szeretett volna vele (fájóan kevéske volt egyébként a szerepe, véleményem szerint, több lehetett volna a karakterben), de új rendező áll az élen és neki más elképzelései lehetnek, amikben ő már nem szerepel.

omarsy.jpg

- Ugyancsak novemberben látott napvilágot viszont két reme casting hír: a Universal leszerződtette Toby Jones-t (Amerika kapitány, Éhezők viadala) és Rafe Spall-t (Anonymus, Prometheus), ráadásul kulcsszerepekre. Mindkettő remek karakterszínész, ránézésre nem a jófiúk táborát fogják erősíteni.

jonesspall.jpg

- A napokban ezt a pazar fotót tette közzé Colin Trevorrow twitter oldalán:

colin.jpg

A forgatókönyvíró várja vissza Bryce Dallas Howard-ot Claire szerepére, és már felkészültek. Ezzel a képpel nem kicsit szúrt oda saját magának, utal vele ugyanis a Jurassic World egyik hihetetlennek tartott jelenetére, amikor Claire magassarkúban rohan a T. rex elől. Most ilyen "hiba" nem eshet meg. Megjegyzem, kifejezetten tűsarkús futóversenyeket is rendeznek, lehet Claire titokban rendszeresen indul egy ilyen versenyen :D

- J.A. Bayona a napokban egy interjúban bővebben is beszélt a film tónusáról, miszerint izgalmas lehetőség lesz egy kalandfilmet forgatnia Chris Pratt-el, ami sötétebb, mint a korábbi részek. A filmben több "politikát" is igér, de ne a hagyományos politikára gondoljunk: a film mondandója lesz univerzális, azaz milyen jogok ruházzák fel az "alkotót", és milyen jogok az általa létrehozott lények. Ez reflektál arra a korábbi hírekre, miszerint a filmből kiderülhet, több cég is birtokolja már a tudást, hogy dinoszauruszokat klónozzanak, de az emberi felelőtlenség és mohóság nyílvánvalóan ismét elnyeri méltó jutalmát agresszíven menekülő dínók képében.

A továbbiakban már sűrűbben, külön-külön bejegyzésben várhatóak hírek a Jurassic World 2-ről. És hamarosan elkezdem a filmek különböző formátumú kiadásainak bemutatását is, érdemes lesz visszanézni ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8412045987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása