2018. május 09. 19:48 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Indoraptor

indoraptor_1.jpg

Korábban a Mattel legnagyobb, 110 centiméter hosszúságú Super Colossal T. rex figuráját már bemutattam, a tegnapi napon pedig a Thrash 'N Throw Tyrannosaurus rex figurát. Ma a Bukott birodalom antagonistája, a hibrid Indoraptor kerül bemutatásra, saját kézből. 

A Jurassic World-ben bukkant fel az első, génmanipulált, tudatosan kitenyésztett hibrid dinoszaurusz a franchise történetében, az Indominus rex. A folytatásban egy újabb hibrid állat fogja a szereplőket terrorizálni, az Indoraptor, amely mint a neve is mutatja, ha a külső nem lenne elég, az Indominus-szal fog "rokonságban" állni, de elődjétől eltérően a Velociraptor gének dominálnak benne. A filmben biztos többet is meg tudunk az állatról, de addig is a Mattel-féle játékok első hullámában megérkezett az Óriás Indoraptor dinoszaurusz!



Az eddig látottak alapján rögtön kijelenthető, a Mattel-től megszokott magas minőség jellemzi ezt az akciófigurát. A csomagolása, csakúgy mint egységesen minden, a filmhez kapcsolódó termék esetében, egy szállítókonténerre hajazó doboz tárolja a figurát, de a szigeten élő dinoszauruszoktól eltérően, a háttér egy kék, éjszakai égbolt fenyvessel tarkítva. 

A figura két részből tevődik össze: a majdnem az állat teljes hosszával megegyező hosszúságú farokrész nagyját külön csomagolták, de az egyszerűen csatlakoztatható a testhez. A lény fekete teste szintén egyedülálló az eddig látott állatok közül, az aranysárga csík pedig még félelmetes külsőt kölcsönöz neki. A szeme környékén pedig egy kis vörös szín jelenik meg. A figura festése szenzációs, ahogyan a kidolgozottsága: a bőre egyenetlensége, a tarkóján és hátán futó gumitüskék pedig még vadabbá teszik az Indoraptort.

Hosszú mellső végtagjai 4 ujjban végződnek, akárcsak az Indominus-nál, de zavarba ejtően hosszúak, ezáltal pedig az állat minden bizonnyal még veszélyesebbé válik, mint elődje. A lábai a raptorokat idézi, kiváltképp a belső, ölőkarmok jóvoltából. 

indo06.jpg

A figura 18 ponton mozgatható, nem számoltam meg, de nincs okom ebben kételkedni, rengeteg ponton mozgatható az állat végtagjai, de még a farka is, így bármilyen pózban kiállíthatjuk a figurát, igazán remek szórakozás, bizonyára a játékvonal egyik slágerterméke lesz! 

indo013.jpg

Természetesen a figura, tudom, már unalomig ismételten, méretarányos a többi figurával, és a tegnap bemutatott Thrash 'N Throw T. rex figura mellett realizálódik, maga a bestia mekkora méretekkel is fog rendelkezni! Ugyan sem hangot, sem pedig gombnyomásra aktivizálódó képessége nincs a figurának, de az emiatt sajnálkozó rajongókat kárpótolja a gyönyörűen kidolgozott figura, és a rengeteg mozgatható pont. 

A figurát ismételten a JátékBox kínálatából szereztem be, ahonnan még sok más figura elérhető, és akár már holnap újabb termékbemutató érkezhet, érdemes lesz velem tartani akkor is! 

jatekbox.jpg

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6413902672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.05.10. 19:18:25

Köszi a beszámolót. Az Indoraptorhoz és a többi állathoz mérten is a Thrash 'N Throw T. rex a legméretarányosabb?

Anak 2018.05.10. 19:25:21

Még egy kérdés. A csomagolásoknak/dobozoknak nálad mi a sorsuk?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.05.10. 19:50:48

@Anak: Köszönöm :) Ha már ennyit foglalkoztam velük az elmúlt hónapokban, az a minimum, hogy írok is a tapasztalataimról. Most egy időre leálltam, de még három figura hátra van :)

Sajnos háttérnek nem igen tudom használni a hátlapokat, így megőrzésre kerülnek a dobozok :) Mondjuk a Super Colossal T. rex figura doboz önmagában is tekintélyt parancsoló :)

Anak 2018.05.10. 20:10:53

A 3 figurabemutató gondolom meglepi lesz.
Újabb kérdés: Velociraptor figurából te melyiket tartod jobbnak?

1.Kék Owennel
www.jatekshop.eu/upload_files/products/jurassic-world-kek-velociraptor-es-owen-jatekfigura-szett.jpg

2. Kék
www.jatekshop.eu/upload_files/products/jurassic-world-kek-velociraptor-dinoszaurusz-figura.jpg

3. Barna kúszó
www.jatekshop.eu/upload_files/products/jurassic-world-velociraptor-dinoszaurusz-figura.jpg

Az 1. és 2. csomagokban ugyanaz a Kék figura található? Merthogy engem Owen nem igazán érdekel és ha azonosak a dinók, akkor a sima is megfelelő nekem.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.05.10. 20:29:03

@Anak: Először is, igen, a Thrash a hivatalos méretarányú T. rex figura a többihez képest, bár a Legacy szériában megjelenő, Extreme Chompin' figura nem sokkal, de kisebb lesz nála.

Én is sokat morfondírozok, melyik legyen (a háromból egy figura bemutatóját már ki is tettem közben), mert látható, hogy a két Blue figura eltérő, az Owen-nel párban levő farkán végig fut a kék sáv, míg az Attack Pack-os esetében nem, de méretarányban bizonyosan szinte azonosak. A zöld, kúszó raptor is tetszetős, de előbb mindenképp Blue kell, és valószínűleg az Attack Pack-os, mivel Owen-t majd külön figuraként szeretném megszerezni.

A legjobb, méretarányos Blue-nak viszont a Battle Damage figurát tartom, a sérülés ellenére, sajnos azonban annak megjelenéséről idehaza továbbra sincs semmi biztató hír.

www.jptoys.com/jptoys/news/img/2018bdblue.jpg

Anak 2018.07.24. 18:49:40

Nahát elkapott a gépszíj és a Budatétényi Campona bevásárló központban található Régió játékboltból elhoztam az ott lévő utolsó Indoraptor figurát is. Sajnos 8400 Ft volt az ára, de máshol nem találtam már, online pedig sehol nem elérhető a kezdő 7100 Ft-os áron.
Ami nagyon fura volt, hogy a hétfői Triceraptops figurával ellentétben semmiféle összeállítási útmutatót nem találtam a dobozban. Kell legyen benne, vagy csak az enyémből maradt ki? Össze tudtam azért rakni, de szeretem, ha minden motyó megvan ahhoz amit vásárolok.
Jut eszembe vettem még két JW matchboxot is. Egy aranybarna színű Textron Tiger-t (ez színében eltér az 5-ös pakkban lévő fehértől), meg egy 6 kerekű platós szállító teherautót, amire nincs ráírva a jármű neve, szóval ezt a kettőt:

vignette.wikia.nocookie.net/matchbox/images/9/93/Off-Road_Rescue_Rig_%28Jurassic_World_2018%29.jpg/revision/latest?cb=20180518022218

vignette.wikia.nocookie.net/matchbox/images/a/ad/Textron_Tigger_Green_%28Jurassic_World_2018%29.jpg/revision/latest?cb=20180518021929

Anak 2018.07.24. 21:00:44

Ja és azt elfelejtettem mondani, hogy a fantasmania.hu játékboltban találtam normál áron Metriachantosaurus, Baryonyx és Allosaurus triót. Már úton is vannak hozzám.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.24. 23:13:29

@Anak: Hm, én se kaptam útmutatót az Indoraptor-hoz, nem is figyeltem... Talán csak azokhoz a figurákhoz jár, amelyek tudnak valami "feature"-t.

Örülök, hogy elkapott a gépszíj, mert tényleg remek figurákat kaptunk, és abban bízok, hogy ha jól fogynak, talán látnak fantáziát itthon a többi figura behozatalában is :)

Ezek a járművek ugye megvannak, csak nekem az 5-ös pakkból lettek meg.

Anak 2018.07.24. 23:57:19

Tudtommal 3 db 5-ös járműpakk van, 2 JW-s és egy JP-s. Eddig csak az egyik JW-st láttam idehaza, abban a 6 kerekű platós szállítójármű pont nincs benne, csak a másikban. Ahogy nézegettem a kisautókat, feltűnt, hogy az 5-ös pakkban szereplőknek eltérő a festésük a szóló változatokhoz képest.
A Tiger Textron pedig 3 módon is kapható. Szóló változatban kétféle van, aranybarna és fehér, illetve a fehér benne van az 5-ös pakkban is.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.25. 20:18:42

@Anak: Igen, ahány kiadás, annyiféle változat, a JP-sből is van még egy, azt hiszem Walmart exkluzív, a Jeep és az Explorer rozsdás, a G550-es pedig feketére van fújva abban a pakkban.

Anak 2018.07.26. 21:55:01

Ez a figura tényleg egészen szenzációs, de nem tudom, hogy csak az én példányom ilyen, ám az egyik lába kicsit mintha lazább lenne, ezért csak kellő körültekintéssel lehet a 2 hátsó lábára állítva pózőrködtetni, inkább 4 lábon szeret lenni. Illetve, mintha a vörös szemek festései sem pont oda esnek, ahova kellene. Nem zavaró, nem tűnik fel, de azért a figura sem olcsó, hogy ilyen apróságok ne zavarjanak.

Én megszámoltam a mozgatható pontokat, 17-et számoltam. Állkapocs, fej, nyak, 2 váll, 2 könyök, 2 csukló, 2 comb, 2 térd, 2 boka és a farok is 2 helyen.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.26. 22:26:42

@Anak: Nekem megtalálva a kellő egyensúlyt, megáll a hátsó lábain, de vagányabbul néz ki nekem négy lábon :) A szeménél nekem is van egy pötty, de például az itt-ott felbukkanó ezüst pöttyökkel még élethűbb a figura, merthogy direkt így tervezték meg a filmbéli látványát is, mintha magától kezdene szétesni az instabil DNS.

Én se tudtam most többet megszámolni :/ De lehetne több dinó is, amely ilyen sok ponton mozgatható...

Anak 2018.09.12. 13:35:16

Egy másik posztban beszéltünk a Grab and Growl Indoraptorról, ami rövid ideig kapható volt nálunk is. Neked melyik változat tetszik inkább ez a Super Poseable vagy a G&G féle? Utóbbinak szerintem sokkal élethűbb lett a feje és gondolkodom a beszerzésén annak ellenére, hogy a SP már megvan.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.09.12. 20:50:58

@Anak: Hetekkel ezelőtt azt mondtam volna, elég a Super Poseable, de azóta amit láttam a G&G-ből, az alapján ő is kellene :/ De, mivel ugye megvan ez a változat, most még kibírom nélküle, és igyekszek a továbbiakban olyan fajokból vásárolni, amelyek még nincsenek meg (ez alól felmentve a T. rex :D )

Anak 2019.10.13. 21:46:40

A fantasmania bolt oldalán találtam ezt a képet az újracsomagot Super Poseable Indoraptorról. Napost a kép jobb oldalán lévő figura az micsoda? Merthogy a fej az tuti nem a mozgatható változatból való, viszont a végtagok meg igen. Miféle mix ez? Tudsz erről?

fantasmania.hu/images/termek/jurassic-world-park-figura-indoraptor-extra-mozg-38cm.jpg

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.10.13. 23:10:56

@Anak: Érdekesnek tűnik, de minden bizonnyal ugyanaz a figura, amely eddig volt, csak a fényképezés érdekes. Nem valószínű, hogy költöttek volna egy új figura összeállítására, szimplán csak csomagolást cseréltek.
süti beállítások módosítása