2024. május 08. 00:07 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Káosz-elméletek és figurahírek

hirek_2.jpg

Még bő két és érkezik a Netflix-re a Jurassic World: Káoszelmélet. Az új animációs sorozattal kapcsolatos néhány új információról valamint az új akciófigurákról és eddig nem látott, új Hammond Collection figurákról is értekezek a tovább mögött.


Rendkívül pozitív fogadtatásra talált a múlt héten debütált Káoszelmélet új előzetese, amelyben nem csak több visszatérő szereplőről - emberek és dínók oldalán - de a történetről is nagyobb képet kaptunk.

jennaortega.jpg

Azt már az első előzetesből megtudhattuk, hogy Brooklynn újabb nyomozásával nagy veszélybe sodorta magát, és bizony, már el is hangzott Ben által, hogy az életét vesztette. Ez ugyan elég erős húzás, de egyben bátor húzás lenne a készítőktől. Annyi bizonyos, Jenna Ortega nem tér vissza a többi szereplő eredeti szinkronhangjával együtt, bár könnyen elképzelhető, hogy az Allosaurus-szal való találkozást kivéve fel sem bukkan Brooklynn, (vagy majd csak esetleg az évad végén), így viszont a készítők valószínűleg szép summát spóroltak a népszerű színésznő kihagyásával.

kenjis.jpg

De nem csak Jenna Ortega-t a Kenji-t eddig megszólaltató Ryan Potter-t sem hallhatjuk az eredeti hangsávon. A fiatal színész maga osztotta meg instagram storyjában, hogy bár nagyon szeretett volna visszatérni Kenji szerepéhez, nem tudott megegyezni a sorozat gyártójával. Akik, ahelyett hogy megadták volna Potter számára a kért fizetési igényt, inkább újracastingolták a karaktert, így már Darren Burnet orgánumán hallhatjuk hősünket. Természetesen egyik színészváltás sem fogja érinteni a magyar szinkront.

Gyanús viszont - vagy épp ez a helyes marketing -, hogy a sorozat kapcsán online megjelent reklámkampány részeként az ún. Dino Times magazin keretein belül egy-egy oldalon jelent meg karakterismertető a Nublar Hatosról, és olvashatunk arról is, kivel mi történt azóta, hogy hazatértek.

Viszont, Brooklynn-ról ilyen oldal nem került még elő, érdekes...

Viszont azt már láthattuk, hogy visszatérő főszereplőinkről természetesen új Mattel figurák is készültek: Darius-szal például rögtön két szettben is találkozhatunk.

darius0.jpg

A Ghost-tal közös szettjéről már korábban is láthattunk dobozképet, de valakinél már kéznél is van egy újabb szett:

darius2_1.jpg

Kedvenc dinómániásunk három dinoszaurusszal osztozik ebben a kiadásban: a Stygimoloch csupán újrafestése egy korábbi megjelenésnek, de a Dimorphodon legalább a szárnyait tekintve, megújult. A félszarvú Carnotaurus figurájával sem most először találkozhatunk, igaz a 2022-ben megjelent Owen-es szett elkerülte a hazai boltok polcait, és míg ott a filmes, Démon-festéssel szerepelt ugyanez a figura, immáron már a hagyományos Carno-színösszeállítást kapta.

darius1_1.jpg

Figyelemreméltó még a rakétavető, amely a régi Kenner-időket idézi.

ben.png

Ben szettjéről is láthattunk dobozképet, ő egy Dilophosaurus-szal és Tiger-rel, az Atrociraptorral közösködik, de immáron Kenji szettjét is megleshetjük:

kenji1_1.jpg

A fiatal srác egy motorral - gyanúsan hasonlóval mint amilyennel Owen-t láthattuk a 2015-ös Jurassic World-ben -, és egy GPS készülékkel együtt jelenik meg, de az igazán figyelemreméltó nem csak ezek:

kenji2_1.jpg

A kölyök Velociraptor ismerős lehet, még Owen-nel közösen jelent meg 2018-ban, mint a kölyök Blue, ezúttal viszont teljesen új festéssel bukkan fel, hogy a sorozatban is, az még kétséges. De az igazán meglepő megjelenés, az az új Atrociraptor-festés, amelyhez fogható példányt a Világuralomban nem láthattunk. Talán ezért nem is láttuk az előzetesekben sem Red-et, a 2022-es filmben megismert négyes hiányzó tagját, mert könnyen lehet, hogy ő később lett a falka tagja, miután az egyelőre ismeretlen nevű, zöld Atrociraptor valamiért kiesett a csapatból.

A japán Amazon-nak köszönhetően pedig két, eddig nem ismert Hammond Collection figuráról jelent meg egy-egy, nem túl jó felbontású termékfotó.

A Pyroraptor-t már láthattuk két hete, az akkor leleplezett HC Therizinosaurus és Giganotosaurus figurák dobozán, most viszont már teljes pompájában is végre megcsodálhatjuk:

pyroraptor.jpg

Azt hiszem a kép magáért beszél, főleg ha mellé tesszük a két éve kiadott Mattel-es alap verziót:

pyros.jpg

Az orrától a farka végéig újradolgozták a meglévő alapot, talán csak a testét tartották meg a korábbi verziónak, de sokkal filmhűbb (és kifejezőbb) fej, pontosabb karok és lábak, valamint farokrész jellemzik az új változatot, a színekről nem is szólva. Vélhetően a figurával találkozhatunk is a májusi Beyond The Gates-ben, akkor részletesebben kitérek erre a remeknek ígérkező figurára.

Ahogy Delta-ra is: természetesen Blue megjelenése után számítani lehetett arra, hogy a Raptor Squad minden tagja megújul ezen a játékvonalon.

delta_5.jpg

Már az alapfigura is, színekben egész biztosan, szépen visszaadta Delta jellegzetességeit, és persze az Amber Collection biztosította nagyobb méretaránynak köszönhetően még szebben kidolgozták az állat megjelenését (viszont azon a vonalon minden Velociraptor Blue alapját kapta). Az Owen által nevelt négyesból Delta és Echo abban is különbözött Blue-tól és Echo-tól, hogy a Jurassic Park /// raptorait idézően némi eltérés volt látható a az állatok orra felett, egy kisebb taréj formájában Ezt a különbözőséget viszont ez a Hammond Collection figura szépen vissza is adja, végre. Ami ezen az egyetlen fotón szembeötlően zavaró, az a figura hosszú, vékony nyaka, de talán a végleges változatnál jobban fog mutatni.

Természetesen, ahhoz az is kell, hogy majd idehaza is találkozhassunk a figurával, de a fantasztikus Carnotaurus után már Owen Grady és Blue Hammond Collection-változatával is találkozhatunk itt-ott, ahogy érkeznek, bár kissé komótosan, az idei alapvonal, az Epic Evolution-vonal képviselői is. Remélhetőleg a Netflix-premiert követően a Káoszelmélet figurávaira sem kell már túl sokat várnia a magyar rajongóknak...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8818399009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása