2022. január 13. 19:20 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: A Mattel idei első figurái

legacymattel.jpg

Az angol Smyths áruház kínálatába a mai napon három új, áprilisban megjelenő dinoszaurusz adatlapját és termékfotóit töltötték fel, a figurákról bővebben a tovább mögött.

A Mattel már az első évében, 2018-ban bevezette a Legacy Collection sorozatot, amelynek keretein belül a korábbi filmek dinoszauruszai és főszereplői kerültek kiadásra. Az első, 2022-es Mattel figurák viszont némi értetlenséget is szültek, de lássuk is, mely dinoszauruszok jelennek meg.

Velociraptor

rptr01.png

A Jurassic-filmek egyik legkedveltebb fajának képviselőivel minden filmben találkozhattunk már, fontosabb szerepben, és többféle változatban is adta ki őket a Mattel. Az elveszett világ: Jurassic Park sem most kerül elő először, a 2018-ban megjelent ugró Velociraptort önmagában és Ian Malcolm-mal közös kiszerelésben is meg lehetett venni. Ironikus módon a tavaly megjelent egyik új Savage Strike raptor festése filmszerűbbre sikerült, mint ezek. A legújabb figura egy tavaly debütált Velociraptor variáns újrafestett változata, ámbár a fotók alapján a festés nem a legszebbek közé tartozik, bár többször is haloványabb volt a figurák festései a stock fotókon, mint a végleges produktum. 

Itt is látható egy új, debütáló feature, amely a másik két új megjelenésnél is már alkalmazva lesz: a Mattel elhagyja a dinók talpára, matricára ragasztott DNS kódot, amely egyben egy QR kód is, amellyel a figura beolvasható a Mattel Jurassic World Facts alkalmazásban. A játékgyártónál most úgy döntöttek, a dinók testébe süllyesztett kis táblára kerül az aktiváló kód:

rptr04.png

Pachycephalosaurus

pchy01.png

Így tesznek a Pachy esetében is, amely természetesen szintén nem először jelenik meg, mind Legacy, mind az alap játékvonalakon találkozhattunk már, Battle Damage kiszerelésben is. Az újabb változat csak festésében tér el a korábbi Legacy változattól, a dobozképes fotót leszámítva itt a festésre sem lehet panasza a rajongóknak.

Kosmoceratops

kosmo01.png

Az már annál inkább érdekesebb, hogy a Kosmoceratops hogy került a Legacy sorba, mikor a faj sosem jelent meg sem filmben, sem a Krétakori tábor animációs sorozatban, de még korábban a Mattel sem adott ki a fajhoz kapcsolódó figurát.

Ezt leszámítva, a dinó vonalai szemrevalóak, a festése itt is némiképp haloványabb minőségűnek tűnik, mint amint megszokhattunk. A faj egy példánya, csontváz formájában, ugyan a Lockwood birtokon ott volt, de ezen "szereplésből" fakadóan Legacy figuraként kiadni a sokadik ceratopsidae fajt. 

kosmofk.jpgA Kosmoceratops preparátuma később egy filmes árverésen is kalapács alá került (balra)

Elképzelhető, hogy további új figurákat csak így, váratlanul feltöltött adatlapok útján értesülünk, ugyanis legutóbbi bejegyzésem óta a New York Toy Fair szervezői bejelentették, idén elmarad az esemény - pedig hagyományosan a Mattel erre a játékkiállításra készült a legjobban a Jurassic World figurák promotálására minden évben. A német Spielwarenmesse (február 2-6.) szervezői viszont arról biztosították az érdeklődőket, hogy mindenképp megtartják az eseményt, és úgy fest, a Mattel itt végül jelen lesz, reméljük a Jurassic figurákkal együtt. 

FRISSÍTÉS: Hiába adtak ki közleményt a hét elején a Spielwarenmesse szervezői, a mai nappal bejelentették, a nürnbergi játékkiállítás sem kerül megrendezésre. Legalábbis fizikailag, de az online térben lebonyolítható lesz. Kérdés, a Mattel, amely eddig nem sok figyelmet szentelt az online termékbemutatókra, él-e a lehetőséggel, vagy tényleg csak apránként, termékadatlapokból fogunk értesülni a Mattel újdonságairól? Ez még a jövő zenéje...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9816812330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2022.01.14. 13:53:44

Képek alapján elég feltűnő a dínók testén az a süllyesztett kis tábla, amin a QR kód fog elhelyezkedni, így egy kicsit ront az esztétikán. A talpon sokkal jobb helyen volt szerintem. Csak azt kellett volna megoldani, hogy a talpról ne jöjjön le könnyen a matrica.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.01.14. 18:38:03

@PikeB: Igen, én nekem is jó volt úgy, ahogy, ez a tipikus, "nem kell megjavítani, ha nincs elromolva" helyzet, de gondolom ezzel is jobban ki szerették volna hangsúlyozni ezt a kódolvasós megoldást, de akkor remélem az appon is fejlesztenek.

Elvileg nem lesz egyébként eltávolítható, vagyis egykönnyen nem fog elveszni sem legalább.
süti beállítások módosítása