2021. június 03. 19:51 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Lego Jurassic World - A 2021-es szettek

lego2021_2.jpg

A dán LEGO az idei évet sem hagyja ki új megjelenés nélkül a Jurassic World brand kapcsán – míg 2018-ban inkább a Jurassic World első két részén alapuló szettekkel örvendeztették meg a rajongókat, addig a 2019-2020-as készletek részben a saját animációs sorozatukon, az Isla Nublar legendája és részben a filmek ihlették, de egy kicsit a Jurassic Park előtt is adóztak. Az idei szettek pedig egészen váratlan módon ötvöznek két témakört is. Részletek a tovább mögött.

A Netflixen nagy sikerrel futó, immár három évados Krétakori táborhoz kapcsolódó szetteket eddig nem találhattunk a kínálatban, de ezt egy érdekes húzással fűszerezték meg: a sorozatban nem szereplő Owen és Claire is szerepet kap a készletekben, és olyan jármű is, amely nem alapul egyetlen korábbi filmes vagy sorozatos anyagon, de nézzük is részletesebben a készleteket.

LEGO 76939 – Jurassic World Stygimoloch Dinosaur Escape – 129 elem

A legkisebb szettben a Krétakori tábor egy apró részlete (a lombház rész a csúszdával) jelenítődik meg, de két szereplő is megtalálható a készletben a sorozatból: Ben és Brooklynn, valamint a Baby Ankylosaurus aki természetesen nem más, mint Bumpy/Bütyök. Hozzájuk csatlakozik ebben a kalandban a filmekből ismert Claire egy Jeep-pel. És persze még egy dinoszaurusz akad, amely galibát okoz: a Stygimoloch.

Utóbbi dinoszaurusz figurája már három évvel ezelőtt is megjelent egy szettben, a Bukott birodalomban látható színekben, de az új színek és rajzolatok már a dán tervezőknek köszönhető. Bumpy sem először bukkan fel, a tavaly megjelent 75939-es számú készletben volt megtalálható.

LEGO 76940 – Jurassic World T. rex Dinosaur Fossil Exhibition – 198 elem

Ebben a szettben Darius maga és a T. rex csontváz köthető az animációs sorozathoz (ahol a főhadiszálláson állt egy példány, de a dobozgrafika a főpark látogatóközpontjához köti). Egy Baby Triceratops és a sorozathoz ugyancsak nem kapcsolható Owen mini figurája is helyet kap a készletben.

A csontváz maga teljesen új, ilyen kialakításban még nem kaptunk LEGO figurát, míg a Triceratops kölyök Bumpy mini figurájával együtt jelent meg tavaly, de más szín-összeállításban.

LEGO 76941 – Jurassic World Dinosaur Chase – 240 elem

Folytatva a sorozathoz kapcsolódó karakterekkel, ebben a szettben Kenji és Sammy találkozik Owen-nel, és közösen próbálják megfékezni az elszabadult Carnotaurus-szt (aki persze nem akárki, hanem maga Toro). A hat kerék meghajtású jármű a sorozatban kapott hangsúlyosabb szerepet, a színek is ezen a megjelenésen alapszanak, az apró helikopter pedig a LEGO kreatívjainak vívmánya.

A dinoszaurusz alapja szintén egy korábbi, 2018-as kiadáson alapszik, de a színek ezúttal már a sorozatban felbukkant Toro-ra hajaznak, még az emblematikus sérülés helye is látszik az állat fején.

LEGO 76941 – Jurassic World Baryonyx Dinosaur Boat Escape – 308 elem

Jelen ismereteink szerint ez az új vonal legtöbb elemmel rendelkező darabja, amelynek központi eleme a dinoszauruszt szállító hajó, amilyet eddig még semmiben se láthattunk, de hajókban mindig is különösen erős volt a LEGO, és ez a darab is úszik a vízen! A sorozatot ismét Darius, valamint Yaz képviseli, míg a filmeket egy ACU biztonsági ember és Owen, valamint egy kölyök, barna Velociraptor!

A többi dinoszaurusz figurájához hasonlóan a Baryonyx sem új formát öltött, de ezúttal már a sorozatból ismert Grim (Kaszás) színeivel jelenik meg az állat figurája!

Valószínűleg nem a LEGO nem bízott a Krétakori tábor brandben , hiszen akkor egyáltalán nem készültek volna el a szereplők mini figurái, hanem a képzeletet is szabadjára engedve hoztak be már jobban ismert karaktereket, és nem kimondottan a történeteken alapuló szetteket. A készletek várhatóan 2021 szeptemberétől lesznek elérhetőek.

A hírek szerint még év végén megismerhetjük a 2022-ben bemutatandó Jurassic World: Világuralom kapcsán megjelenő készleteket – attól nem kell tartani, hogy esetleg spoileres szettek lennének, hiszen a filmes jeleneteket eddig sem igyekeztek pontosan visszaadni. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8216581190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2021.06.11. 05:43:01

Kicsit furák ezek a hibrid készletek. Minek ennyi Owen figura már megint? Talán a legizgalmasabb az a Tyrannosaurus csontváz.

Anak 2021.06.11. 07:58:49

A sorozatos vagy filmes jelenetekhez alig van közük. Úgy vágynék már valami új, tényleges, régi Jurassic Parkos vagy Elveszett Világos lego készletre.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.06.11. 19:00:53

@Anak: Igen, sajnos a 2-3. rész Lego-nál gyakorlatilag nem is létezik (pedig a videojátékhoz elég jól lemodellezték a szereplőket, helyszíneket), a Jurassic Park legalább már kapott 1-2 szettet.

Az idei készletek nekem kényszerűségből szülöttnek tűnik - már javában a harmadik filmre tervezett készleteiket kellene levenni a polcokról, csak hát az élet közbeszólt... Az viszont nagyon furcsa, hogy nem bíznak a Krétakori tábor lakóiban, és hogy különösen Owen-t ennyire nyomatják - úgy fest Chris Pratt valami nagyon ütős szerződést köthetett, már csak az ő karakterein alapuló figurák utáni eladásból eléldegélne szerintem vígan (a Lego-mozis Emmett-re és Rex-re, valamint Star Lord-ra, Owen-re gondolok).

Anak 2021.06.11. 22:41:49

@Lord Picard: Jah, jah. Nekem rengeteg Emmet-em, Rex-em és Owenem is van.
süti beállítások módosítása