2021. április 27. 20:14 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hírcsemege #13 - Újabb részletek az idei játékvonalról

news13_2.jpg

A legutóbbi alkalom óta további új képek kerültek napvilágra a Dino Escape játékvonaláról, és még egy innovatív, környezettudatos figuráról is érkeztek információk, és egy új társasjátékról is, valamint a Jurassic World: Világuralomról is lesz új információ a bejegyzés végén! 


A legutóbbi Mattel-figyelő bejegyzésemben egészen friss bejelentés volt, azóta viszont további képek is érkeztek az év egy újabb hatalmas meglepetéssel bíró kiadásáról, a Legacy Collection Tyrannosaurus Rex Escape Pack-ről, amelyben Rexy mellett ott lesz végre a régóta várt Ford Explorer és Tim Murphy is!

A fotókon azért észrevehető, hogy egy prototípust kaptak lencsevégre, mert még az Explorer festésének egy része is csak matrica, a végleges változatról még nem publikáltak fotókat, de mindenesetre lenyűgöző a látvány. A hírek szerint ráadásul az ajtók is nyithatóak, a kialakítás legalábbis erre utal. Az alábbi fotó viszont még csak számítógépes látványterv:

explorer_1.jpg

A Fierce Force játékvonalról már tudni, hogy a kisebb méretű fajok kerülnek kiadásra, a Wild Pack vonaltól eltérő módon, gombnyomással aktiválható feature-ökkel és új formákkal a már eddig fajok esetében, de teljesen új fajok is kerültek a vonalba. 

Fierce Force Gallimimus

Habár az már kiderült, hogy a hangot adó, Roar Attack játékvonalon lecserélték a hagyományos gomblenyomós mechanizmust, de ezen a vonalon továbbra is a régi megoldással találkozhatunk. A Gallimimus sokadik kiadását éli meg, de nem ilyen színekkel és feature-rel: korábban csak a 2018-ban kiadott Legacy változat bírt gombra aktiválódó funkcióval, a lábai mozogtak. Az új változattal viszont a nyak lesz mozgatható:

Fierce Force Velociraptor

A Velociraptor igen kedvelt faj és a Mattel már rengeteg változatban adta ki a filmek vagy a fantázia alapján megfestett változatokat. Az új figura festése sem a filmeken alapul, de a legnagyobb figyelmet nem is az kapta, hanem furcsán tagolt teste, és a legújabb képek alapján most már azt is tudjuk, mire lesz képes: oldalra elforgatható a törzs, ami visszaugrik a helyére, ha elengedjük!

Mosasaurus

Nem konkrét alsorozat keretein belül jelenik meg ismét a Mosasaurus. A hatalmas figura, amely először már 2018-ban megjelent, igen népszerű, és igencsak ritkává is vált, bár a 2019-es évet kihagyva tavaly ismét kapható volt, új csomagolásban. 

Az új figura viszont nem csak mélykék színében eltérő a korábbi változatoktól: minden egyes figura óceánokból kiszűrt, újrahasznosított műanyagból készült! És az is megfigyelhető, hogy a farokrész egy további tagolást kapott, még tovább hajlítható valószínűleg. 

Mega Destroyer Carcharodontosaurus

carch_1.jpg

Új, közelebbi fotó is előkerült a Carcharodontosaurus figurájáról, jobban szemügyre is vehető így az állat koponyája is. Arról még nincs információ, hogy az ezen a vonalon megjelent figurák hangot adóak lesznek-e.

carch2_1.jpg

Sammy és Brooklynn figuráját továbbra sem láthattuk, de a másik szereplő esetében több fotó is előkerült, kettő esetben a csomagolásról is.

Darius & Gallimimus

darius_1.jpg

Kenji & Monolophosaurus

Yaz & Velociraptor Blue (és két Compy)

Ben & Bumpy

Az Amazon kínálatában pedig egy trió adatlapja is felbukkant, a jelek szerint exkluzívan, csak náluk kapható lesz a Darius Story Pack (és idővel valószínűleg a többi szereplő is kap ilyen kiszerelést)! Amint az látható, Darius Bumpy-val és Blue-val kerül egy csomagba! 

dariusstorypack.jpg

Roar Atttack Kentosaurus

Az alábbi figura az sem biztos, hogy idén megjelenhet, egyelőre csak a prototípusról készült felvétel:

kentrosaurus.jpg

A Stegosaurus alapjaira, de számos egyedi tulajdonságának megfelelően átalakított Kentrosaurus elég szépen fest a látottak alapján.

Nem csak a Mattel-nél pezseg az élet, a Hasbro, az akciófigurák régi jogtulajdonosa, ugyanis most látta elérkezettnek az időt, hogy a Jurassic Park Monopoly-val örvendeztesse meg a rajongókat!

Nem ez az első alkalom, hogy dinoszaurusz parkot igazgathatunk a népszerű társasjátékban, még 2015-ben jelent meg a Jurassic World Monopoly változata. Az új társasban elhelyezték, a főbb szereplőket jelképező bábuk és Rexy mellett a park főbejáratának kicsinyített mását, amely vagy a zenei főtémát, vagy Rexy üvöltését játsza le gombnyomásra!

mono4_1.jpg

A most megjelent kiadás hazai megjelenéséről még nincs információ sajnos.

És a végére egy kis helyzetjelentés a Jurassic World: Világuralom háza tájáról: a forgatást már októberben befejezték, javában készülnek a film speciális effektjei, valamint a vágás is. Előzetesen viszont arra aligha számíthattunk volna, hogy az előző két film zeneszerzője, Michael Giacchino máris nekilátott a filmzenének, hangszerelésnek, az általa a twittterre feltöltött képek tanulsága szerint:

A zeneszerző és a rendező Los Angeles-ből videóchat formájában irányítja a legendás londoni Abbey Road stúdióban összeverődött zenekari felvételt a pandémia miatt. És a jelek szerint a zeneszerző továbbra is adózik a két értelmű, vicces tételelnevezések gyakorlata előtt:

twitter3.jpg

Manapság ez nem szokatlan eljárás, de érdekes, hasonló helyzet alakult ki 1992-ben a Jurassic Park kapcsán is.

Akkor John Williams Los Angelesben dolgozott a zenei felvételeken, amelyen viszont Steven Spielberg nem tudott részt venni: épp Lengyelországban forgatta a Schindler listáját. Így a zeneszerző és Spielberg is csak hétvégente tudtak találkozni féltávnál, Párizsban, ahová a rendező elkocsikázott minden alkalommal. Itt Williams átadta a demo felvételeket kazettán, amit a visszaúton hallgatott meg a rendező, így Lengyelországba érve már véleményezhette is azokat. Hasonló módon oldották meg a film vágását és a speciális effektekkel való utómunkát is, ezen folyamatoknál viszont Colin Trevorrow-nak már nem lesz szüksége internet kapcsolatra, mivel ezek a mozzanatok már Los Angelesben zajlanak. 

Remélhetőleg így őszig se kell várnunk arra, hogy ízelítőt kapjunk a filmből is! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7616515192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása