2020. február 10. 21:07 - Lord Picard

Az Oscar-díjas Laura Dern!

Ma hajnalban, magyar idő szerint, 92. alkalommal került megrendezésre az Amerikai Filmakadémia díjátadója, az Oscar-gála. A díjak tekintetében sok esetben a papírforma teljesült, de a műsor végefeleé történelmet is írt az Akadémia, amikor egy nem angol nyelvű filmet díjaztak a Nemzetközi Film díja mellett a Legjobb Film díjával is (és még a rendezésért és forgatókönyvért is járt az Oscar), de Brad Pitt, Joaquin Phoneix is először emelhette a magasba a szobrocskát, Renée Zellweger pedig második alkalommal. És nem csak a két férfi nyert először: Laura Dern, a Jurassic-rajongók nagy kedvence is teljesen megérdemelt váltotta harmadik jelölését díjra!

lauradern.jpg

Laura Dern igazi színészcsaládba született, hiszen édesanyja Diane Ladd, háromszoros Oscar-jelölt színésznő (aki ráadásul két jelölését Laura-val közös filmjükért kapta: Veszett a világ és Rózsa és tövis - utóbbiért lányát is jelölték). 1975-ben még az édesanyját kísérte el Laura Dern az Oscar-gálára, 45 évvel később pedig már Diane Ladd a lányát:

1975.jpg

Laura édesapja ugyancsak szakmabeli, Bruce Dern, akit eddig két alkalommal jelöltek Oscar-díjra. Az idén 84. születésnapját ünneplő édesapa egyébként Hollywood sokat foglalkoztatott alakja: még 11 filmje áll bemutatás előtt, plusz egy sorozatban játszik fontosabb szerepet de emellett még egy-egy epizódokban máshol is feltűnik, sőt, videojátékot is szinkronizál!

Ugyan Diane és Bruce elváltak két évvel lányuk születése után, 10 évvel ezelőtt mindhárman csillagot kaptak a hollywoodi Hírességek sétányán, egyszerre!

dernfamily.jpg
Laura Dern az elmúlt években második aranykorát éli, egy Emmy-díjat és négy Golden Globe-díjat nyert az elmúlt 10 évben (számos jelölés mellett), első Golden Globe-díját egyébként 1993-ban, a Jurassic Park bemutatásának évében nyerte el a Zuhanás után c. tévéfilmben nyújtott alakításáért, míg 1982-ben őt választották meg Miss Golden Globe-nak! 

Képtalálatok a következőre: laura dern miss golden globe
Balra a Miss Golden Globe-díjjal 1982-ben, jobbra pedig a 2020-ban elnyert díjával


Minden bizonnyal, az éppen ma születésnapját is ünneplő színésznőt mind többet fogjuk látni, hamarosan pedig ismét Dr. Ellie Sattler szerepébe bújik a Jurassic World harmadik részében! A teljes Jurassic-rajongótábor pedig szívből gratulál Laura Dern-nek a Házassági történet című filmben nyújtott fantasztikus alakításáért elnyert Oscar-díjhoz! 

oscar_2.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7115468394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panelmedve 2020.02.13. 18:56:42

Megérdemelte. Kijárt mát neki.
süti beállítások módosítása