2019. augusztus 03. 23:40 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Action Attack Stegosaurus

stegosaurus_1.jpg

A dinoszauruszok népes családjából számos egyedi jellemzővel bíró faj képviselőit ismerjük, a mai bejegyzésben szereplő Stegosaurus pedig az egyik legkönnyebben felismerhető faj. Ez a figura pedig még tavaly jelent meg a Mattel kínálatában.

A Stegosaurus eddig egyszer játszott fontosabb szerepet a Jurassic-filmekben, a második részben, Az elveszett világban, miután a Jurassic Park-ban nem bukkant fel. Az Isla Sorna-n felbukkant csapatnyi felnőtt Stegosaurus és fiatal példány felbukkanása után a Jurassic Park ///-ban és a Jurassic World-ben már csak „hátterezett” a faj, azaz csak háttérszereplő volt, a tavalyi Jurassic World: Bukott birodalomban többször is felbukkant, alaposabban akkor figyelhettük meg, amikor Ken Wheatley eltávolította egy példány fogát zsákmányul.

 movies.jpg

Fontos megjegyezni, de a második részben, mivel egészen közel kerültek hozzájuk az emberek, felfedezhető, hogy a valós méreténél jóval nagyobbak a példányok, ezt később a különböző kiadványokban és játékokban elejtett információ morzsákban azzal magyarázták, hogy az InGen direkt fejlesztette nagyobbra (mint a Jurassic Park ///-ban látott Pteranodon-okat).

 

A Bukott birodalomban azonban láthattunk volna egy gigantikus, elpusztult példányt is! Miután Owen, Zia és a zsoldosok csapata gyalogosan indulnak útnak Blue nyomkövetőjének jelzése alapján, a dzsungelben egy Stegosaurus tetemébe botlanak, tőle nem messze pedig a Jurassic Park-ban látott Ford Explorer roncsaira. A jelenetet ugyan leforgatták, de a dinoszauruszt készítő csapat (amely egy független cég volt, nem a többi animatronikus állatért felelős Neal Scanlan csapata) elég csúnyán eltúlozta az állat méreteit, egy gigantikus példányt építettek meg, eléggé alaposan, lenyűgözően részletgazdagon, de hibás méretben.

stegs.jpg

A Mattel-nél persze a mini figura sorozatban is kiadásra került több féle festésű Stegosaurus is, amelyeknek a farka náluk is mozgatható oldalirányban. Az idei játékvonalon pedig az új festésű felnőtt Stegosaurus kölyök változata is megjelent a Hatch 'N Play sorozat keretein belül, az új színséma alapján. A felnőtt példányról lentebb lesz szó.

A Mattel a jól ismert dinoszauruszt már az első hullámban megjelentette, az Action Attack azaz a harcias dinóknak elnevezett sorozat keretein belül. A csomagolás is követi a tavalyról már jól ismert grafikai elemeket.

A négy lábon járó dinoszaurusz mellső lábai látványosan rövidebbek, mint a hátsók, az állat feje pedig egészen alacsonyan lehetett, míg a farkát a magasban tarthatta. A filmekben többnyire igyekeztek egy színsémából dolgozni, a test zöld színű, a háti lemezek pedig barna színűek voltak.

A Mattel a figurát ismét nagyszerűen keltette életre, a bőr repedezettségét, az állat csőrre emlékeztető száját is élethűen adták vissza. Természetesen a háti lemezek és a farok végén elhelyezkedő négy faroktüske is szépen kidolgozott. A figura lábai teljesen körbe elfordíthatóak, a hátsó lábak kis, a mellső lábak viszont nagyobb szögben oldalra is kinyithatóak. 

001_6.jpg

A dinoszaurusz feje is korlátozottan oldalra elfordíthatóak, viszont nyakból az egész fejet fel és le lehet mozgatni, beállítani.

008_1.jpg

Az Action Attack vonalon megjelent Carnotaurus-hoz és a Suchomimus-hoz hasonlóan ezt a figurát is mozgásra bírhatjuk egy gomb megnyomásával: adta magát, hogy az egyik lemez megnyomásával lehessen a farka oldalirányba mozgatni a gomb megnyomásával. A társaihoz hasonlóan viszont ez a figura sem ad ki sajnos hangot.

A festés, mint több Jurassic World figura esetében, nem adja jól vissza a filmbéli megjelenést és színsémát, sajnos el kell fogadnunk, hogy a tömeggyártás oltárán az alapos festéseket beáldozhatják, de hozzá értéssel ilyet is ki lehet hozni ugyanebből a figurából:

51709377_2286787001610467_9057186631047446528_n_1.jpg

A figurát egy csodálatos baráttól, Jurassic-társtól kaptam ajándékba, amit ezúton is nagyon szépen köszönök! Ezt a Stegosaurus-t még mindig számos játékbolt kínálatában megtalálhatjuk, de az idei évben a Dino Rivals vonalon is kiadták ismét. A Mega Dual Attack figura egyik lemezét lenyomva már nem csak a farkával végezhet csapkodó mozgást, egy másik lemez megnyomásával a fejet lehet fel-le irányba mozgatni. A figura festésére láthatóan nagyobb figyelmet szentek, bár a színskálát ismét nem passzol, ebből is látszik, hogy lehetne gyárilag is bonyolultabban megfesteni egy dinoszauruszt:

dinorivals_1.jpg

Szerencsére a Stegosaurus rajta volt a Bukott birodalomban látható SS Arcadia fedélzetén, így a jövőbeli felbukkanására számíthatunk még!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7814993928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.08.06. 21:02:14

Nahát, ez meglepetés eddig. Ez egy filmben szereplő állat, de nem vetted meg, hanem úgy kaptad. Miért maradt ki eddig? Festésben melyik tetszik jobban, a tavalyi vagy az idei? Szerinted megérte beletenni az újba a fejmozgatós funkciót? Szerintem nem sokat ad a játékélményhez, a régi feje is mozgatható volt, bár nem gombbal. Szerintem ha már újrafestett Stegóban gondolkodtak kicsit áttervezhették volna a modellt is Lost Worldösebb megjelenésre és kicsit látványosabb tüskelengető funkcióval. Triceratops figurából is létezik vagy 3 különböző modell a vonalon.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.08.06. 21:20:24

@Anak: Sajnos az anyagi lehetőségeim korlátozottak, és valahogy a ragadozókra előbb lecsaptam (de egyébként a Triceratops-ot is karácsonyra kaptam, a Dilophosaurus-t is).

Egyértelműen ezt a Stegosaurus-t favorizálom, mert bár vagány az új festése, ennek valahogy mégis természetesebb. A második gomb szerintem sem sokat dob az új figurán. Amiből egyébként máris kétféle festés van, ugyanis a lemezek és a háta alapból fehér, de már felbukkant egy a fehért vaj színre cserélő változat is :)

Egy TLW-s Stego-nak én is örülnék, más fej és farok tartással, de ki tudja, talán lesz is belőle. Bár úgy fest, a John Hammond és a Brachiosaurus figurákkal vége a Legacy vonalnak, nincsenek további figurák bejelentve, így a Ford Explorer sem várható, hatalmas ziccer kihagyni.

Anak 2019.08.06. 22:56:59

Tudsz mutatni összehasonlító képet/linket a vaj színű/fehér színű példányokról?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.08.06. 23:39:06

@Anak: Sajnos napközben láttam hozzászólásban róla képet a Facebook-on, ott pedig visszakeresni bármit is, esélytelen, de rajta vagyok! :)

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.08.09. 21:03:42

@Anak: Sajnos nem sikerült még ráakadnom, hozzászólásban lehetett a kép, azt pedig megtalálni a facebook-on... Nagyon nagy különbség nem volt a fehér és vaj szín között, még akár hibás is lehetett a vaj szín megjelenése - akkor viszont igen értékes darab lehet gyűjtők körében.
süti beállítások módosítása