2019. június 01. 20:01 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Basic Velociraptor

raptor_3.jpg

Úgy tűnik, itthon és szerte Európában megakadt az új Jurassic World-ös játékfigurák kiadása, míg az Egyesült Államokban már a nyáron érkező rövidfilm két főszereplője is megjelent. A mai bejegyzésemben így egy olyan Velociraptor figurát mutatok be, amely tavaly jelent meg, de szintén elkerülte a hazai forgalmazást.

A Mattel a Jurassic World figuráinak nagy többségét egy méretarányban jelentette meg, ez volt az alapkoncepció, de voltak a körülbelül 1:18-as méretaránytól eltérő változatban is megjelenő dinoszauruszok, mint például a Colossal T. rex vagy a Basic azaz Alap sorozat szauruszai. Habár az alap dinók 12 inches méretben jelentek meg, egymással sem méretarányosak. 

bas_1.jpg

A 12 inches figurák között egy ember jelent meg, ki más, mint a „raptoridomár” Owen, valamint Blue és egy a Jurassic Park-os megjelenésre hajazó Velociraptor, valamint az Indoraptor, a Pachycephalosaurus és a Dilophosaurus kapott ilyen kiadást. Most az első film raptorát megidéző figurán keresztül mutatom be a sorozatot.

box.jpg

A jól ismert grafikai elemek köszönnek vissza természetesen a csomagoláson, egységesítve a 2018-as megjelenéseket, nem csak a játékok, de körülbelül minden a Jurassic World címszó alatt megjelenést összefogva. Érdekes, hogy az ötödik Jurassic film alcímét, a Fallen Kingdom-ot, vagyis a Bukott birodalmat vajmi keveset használták e termékek csomagolásán.

box2_3.jpg

Az ablakos dobozból kiszabadítva látható, hogy még egy ekkora figura esetében is össze kell illeszteni a dinoszaurusz farkát a testével. Érthető módon nem akartam sosem ezeket az összeillesztéseket megpiszkálni, mert nagyon úgy tűnik, hogy sérülés nélkül már nem is lehetne őket szétszedni.

A Velociraptor legalább annyira emblematikus alakja és állandó főszereplője a filmeknek, mint a T. rex, főképp mivel ezen a néven csak a Jurassic-filmekben láthatjuk őket, tudományosan már 1993-ban sem volt pontos a megjelenítésük, közelebb állnak ezek a dínók a Deinonychus-hoz vagy a Utahraptorhoz.

001_2.jpg

A figura kialakítása nem okoz nagy meglepetést azoknak, akik eddig már vásároltak pár Mattel-féle figurát, szépen kidolgozott az utolsó bőrredőig. A raptorok egyik legfőbb jellegzetessége, a lábakon található, sarló alakú lábkarmok jellegzetesek, a Jurassic Park III-ban látott, friss karomhoz hasonlatos.

h.jpgAz Attack Pack és a Basic figura között szembeötlő a méretbeli különbség

A nagy méret ellenére csupán a mellső végtagok és lábak mozgathatók, illetve a farok, az állkapocs már nem. A méretből adódóan viszont, mert bár tényleg szép a figura textúrázása, a festés sajnos kissé elnagyolt, kevésbé filmszerű és alapos, de amint ezen a fotón is látható, egy profi modellező a figura változtatása nélkül ilyen szintű festést is tud varázsolni a remek alapanyagra:

repaint.png

Azon túl, hogy a Jurassic Park raptorát vették alapul ennél a figuránál, én főhajtásként értelmezem az 1993-as Kenner-féle Velociraptor festésének megidézését, ilyenfajta tisztelgést pedig nem csak ennél a figuránál láthattunk.

j.jpg

Mint az első bekezdésben említettem, Blue-t is megjelentették természetesen, amely figura egész bizonyosan ugyanez a figura, csak más festéssel. Az idei évben az új, Dino Rivals vonal csomagolásához igazodva újra kiadták Owen, Blue és az Indoraptor tavalyi figuráját, de új dinoszaurusz is jelent meg ezen a vonalon: a Pteranodon és a Proceratosaurus. Utóbbi véleményem szerint messze a legszebbnek tűnik az ezen a vonalon kiadott dinoszauruszok közül, az aprólékos kidolgozás és a festés miatt.

alap_1.jpg

A Mattel-nél úgy gondolták, egy 6-inches sorozatot is indítanak, amely figurák fele ekkorák, cserébe azok sem passzolnak méretben az alap játékvonalhoz: Owen nem maradhatott ki (ha Chris Pratt nem csak a saját maga Lego karaktereit gyűjtené, egész szép kollekciója lehetne akciófigurákból is), ahogyan Blue és az Indoraptor sem, de itt már a Tyrannosaurus rex is megjelent, valamint a Stygimoloch és egy zöld Velociraptor. Talán egyszer választ kapunk arra a kérdésre, miért készült majd minden játékvonalra egy-egy, a filmekben sosem látott zöld raptor.

A héten Belgiumban és Franciaországban is felbukkantak már az újabb figurák, úgy mint az Indominus rex vagy Delta figurája, remélhetőleg szép lassan megérkeznek most már hozzánk is, a rövidfilm szereplőivel együtt.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1614852680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása