2018. május 07. 19:54 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Hírek a szinkronról és egyebek

newss.jpg

Elnézést a hosszabb kimaradásért, remélhetőleg ennél nagyobb szünet már nem lesz az EGY hónap múlva esedékes premierig! A UIP az alábbi, instagram oldalukra feltöltött képpel hangol a közelgő bemutatóra. A tovább mögött szokás szerint pedig némi új információ, többek között a szinkronról!

egyhonap.jpg

A dvdnews.blog.hu oldal tette közzé a mai napon a Jurassic World: Bukott birodalom szinkronstábjának listáját. A teljes lista ide kattintva érhető el, de én is szemezgettem belőle:

Chris Pratt magyar hangja, szerencsére nem meglepetés, Miller Zoltán, aki immáron kilencedik alkalommal szinkronizálja a színészt, Owen Grady mellett Star Lordként is őt hallhattuk, "összeszokott" a páros. Bryce Dallas Howard magyar hangja is természetesen maradt Ruttkay Laura, aki hatodik alkalommal szólaltatja meg Bryce-t. Epres Attila is visszatér BD Wong magyar hangjaként (őt a Jurassic Park-ban 25 éve Felföldi László szólaltatta meg, aki viszont lassan húsz éve nincs közöttünk), de előzetes ide vagy oda, azért csak most nyugodtam meg teljesen, Jeff Goldblum-ot Jurassic Park filmben immáron harmadjára szólaltatja meg az egy ideig a szinkronnal  is felhagyó Szabó Sipos Barnabás. Az új szereplőket többek között Gyabronka József (Toby Jones), Borbás Gabi (Geraldine Chaplin), Szatory Dávid (Rafe Spall) és Csuha Bori (Daniella Pineda) lehet ismerős, és persze Barbinek Péter, aki Ted Levine magyar hangja, igaz, korábban csupán négy alkalommal szólaltatta őt meg, de megszámlálhatatlanul sokat hallhattuk már jellegzetes orgánumát.  Nélküle elképzelhetetlen lenne Christopher Walken, Donald Sutherland, Steve Martin vagy Harvey Keitel. A film egy másik veterán színészeként köszönthetjük James Cromwell-t mint Benjamin Lockwood. Őt Szélyes Imre fogja megszólaltatni, akit a legtöbben bizonyára Optimus Fővezérként ismernek a második Transformers mozifilm óta. Sajnos a Cromwellt leggyakrabban megszólaltató Szokolay Ottót mostanában, remélhetőleg csak egy kisebb, betegség tartja távol a szinkrontól. A magyar szöveget Speier Dávidnak köszönhetjük, aki Az elveszett világ: Jurassic Park óta felel a franchise filmjeinek szövegeiért (és nem mellesleg 22 éve dolgozik a UIP Dunafilmnél!).  A főcímet, feliratokat és a stáblistát pedig Bozai József, a „Hang” olvassa fel, és már ezt a szerepet töltötte be 25 éve a Jurassic Park esetében is, majd Az elveszett világnál is, a harmadik részből viszont kimaradt, hogy a Jurassic World-ben, és most a sikervárományos folytatásban is őt hallhassuk viszont! És, mindenképp szeretném megemlíteni a Maisie Lockwood-ot alakító Isabella Sermon magyar hangját: Bogdányi Dolmány Korinát! Nem véletlen, ha furcsán ismerős a kishölgy neve, sokat foglalkoztatott, rendkívül tehetséges (szinkron)színészeink lánya: édesanyja Bogdányi Titanilla, édesapja pedig Dolmány Attila!

A múlt héten a Universal Pictures és a Felix & Paul Studios közreműködésében az Oculus Go és Rift VR eszközökre egy különleges anyagot mutattak be: a Jurassic World: Blue címre keresztelt alkalmazásban, melynek most az első része elérhető, de egészen bizonyosan lesz legalább még egy része: Blue-t követhetjük pár percig Isla Nublar-on, nem sokkal a vulkán kitörése előtt.

A VR élmény, és a hihetetlenül valóságosnak ható vizuális trükkök segítségével pár percig tényleg a szigeten érezheti magát az ember!

A Lego már három évvel ezelőtt is értékes partnernek bizonyult a Jurassic World kapcsán, és többször foglalkoztam a filmhez kapcsolódó építőjátékokról is, de természetesen nem maradhatnak el a vicces videók sem, az alábbi az első, de minden bizonnyal nem az utolsó:

Sokak számára bizonyára örvendetes hír: Colin Trevorrow elárulta, hogy a 2021. június 11-én érkező Jurassic World 3-ban nem lesznek hibrid-dinoszauruszok! Ami egy kicsit pontatlan, mivel valamennyi, a Jurassic filmekben felbukkanó állat hibrid, mivel a DNS láncuk hézagait modern állatokéval helyettesítették, de természetesen Trevorrow arra célzott, hogy az Indominus rex-hez, vagy az Indoraptor-hoz hasonló, mesterségesen konstruált hibridek nem lesznek a harmadik részben.

totalfilm_1.jpg

Mindez egyébként a brit Total Film magazin júniusi lapszámából derül ki, amely bámulatos borítóképet kapott, és a magazin szerkesztői is megadták a módját: a bármelyik (angol) újságárusnál megtalálható magazinban nem csak a Bukott birodalmat, a 25 éves franchise-t is ünneplik: egy 36 oldalas különkiadást is mellékelnek a júniusi lapszámhoz, a Jurassic Park-ról és folytatásairól!

totalfilm2_1.jpg

Ezek mellett egy art card-ként aposztrofált mini plakát is megbújik a magazin lapjai között.  Az utcai változat mellett a Sainsbury üzletlánc polcaira egy speciális változat is kikerült: az újságot magába foglaló doboz fedőlapját kinyitva az Indoraptor hangja szólal meg!

Ha hasonló különlegességre nem is számíthatunk itthon, remélhetőleg júniusban a hazai mozi magazinok is elkényeztetnek minket! Érdemes lesz mindenesetre mostanság visszatekinteni a blogra, ugyanis, remélhetőleg mielőbb, újabb, Jurassic World játékfigura bemutató érkezik és információk a hazai kínálatról!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8213898470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása