2018. április 22. 22:00 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Mattel-hírek és egyebek

nrwe.jpg

Az új, végső előzetes után, amelyet biztos fog követni még pár tv-szpot, illetve filmrészlet a bemutatóig, a rajongók még mindig a játékboltokat járják, ha az új figurákat, játékszetteket akarják beszerezni. Csak sajnos nem nálunk… A tovább mögött azonban pár biztató hír ezekkel kapcsolatban.

Azt már jó párszor megírtam, hogy az Egyesült Államokban és Mexikóban is már a hivatalos, április 16-i megjelenési dátum előtt elárasztották a boltok polcait a figurák. A héten végre Európában, úgy mint az Egyesült Királyságban vagy Spanyolországban, szintén felbukkantak az első fecskék.

A figurákról eddig is rengeteg unboxing youtube videó készült, amelyek egyértelműen a tengerentúlon kapható, amerikai csomagolású termékekről készültek, viszont most, hogy már bizonyos európai országokban is kaphatóak bizonyos figurák, pillantást vethetünk azokra is. Fürkésző tekintetemet pedig nem kerülhették el a magyar tájékoztató feliratok! Nem állítom, csak logikusan valószínűsítem, hogy ezen termékek bizonyosan kaphatóak lesznek nálunk is! Vannak figurák, amelyeken magyar szövegrész ugyan nincs, de ez sem zárja ki azt, hogy azok is kaphatóak lesznek nálunk. De, lássuk is, melyek azok a figurák, amelyeken magyar jelzés is olvasható, és így a termékek elnevezését is megtudhatjuk!

Számomra mindenképp a legörvendetesebb, hogy a Legacy Collection, azaz a korábbi filmekhez kapcsolódó termékcsaládból két dinoszaurusz csomagolásán olvasható a magyar tájékoztató. Sajnos eddig sem a Jeep, sem az ember figurák kapcsán nem sikerült ilyen terméket „találnom”, de remélhetőleg azok sem maradnak ki.

rexyrapi.jpg
A Thrash ’N Throw Tyrannosaurus rex a Rémisztő állkapcsú nevet kapta, míg a Velociraptor (amelyet Az elveszett világ raptorai alapján festettek) neve nem változott nyilván, de a doboz szerint Ugrásból támad!

A Carnotaurus, a Stegosaurus és a még nem megjelent Suchomimus is az Action Attack alcím alatt fut, a dobozok hátoldalán Harcias dinók olvasható.

attackindo.jpg

Az Indoraptor, amely több ponton is mozgatható, a doboz hátoldalának leírása szerint Szuperhajlékony!

Az Action Pack címszó alatt gyülekeznek a mozgatható, de hangot nem adó, kisebb dinoszauruszok. Sajnos nem sikerült jobb minőségű képet „lőnöm”, de a képen, Blue mögött a Dilophosaurus dobozának elején ott a szöveg: Mozgatható végtagok!

attack_1.jpg

A Roarivores dinoszauruszok, amelyek hangot adnak ki, dobozainak sem az elején, sem a hátulján ugyan nem látható magyar felirat, de a doboz alján a forgalmazó leolvasható, és a doboz tartalma, 1 dinoszaurusz is, tehát remélhetőleg őket is megkapjuk. A mini dinoszauruszok nem csak zárt, zsákbamacska jellegű csomagolásban lesznek kaphatók, de hármas szettben is. Egy ilyen szett elején ott a magyar elnevezés: Minidínók!

A járművek közül egyenlőre csak erről a két terméknek a csomagolásáról tudok magyar jelzéssel szolgálni: az eredetileg Gyrosphere Blast Vehicle névre hallgató Matchbox teherautó „gyomrából” egy pörgőgömb robban ki, a játék elnevezését nagyjából úgy lehetne fordítani: Pörgőgömb kilövő jármű. A doboz tanulsága szerint nem gondolták túl a magyar elnevezést: Gyrosphere, a villámgyors jármű.

vehicle.jpg

A másik jármű maga a pörgőgömb, annak is a két személyes, távirányítóval irányítható változata, amely magyar keresztségben Gyrosphere-távirányító elnevezést kapta.

A végére hagytam a Mattel szó szerint legnagyobb dobását: a Super Colossal Tyrannosaurus rex figurát. Az immáron Európában is kapható hatalmas figura magyar elnevezése: Gigantikus Tyrannosaurus rex. Remélhetőleg az ára nem lesz az.

crex_1.jpg

Eddig ezekről sikerült bizonyosságot szereznem, hogy akár magyar forgalmazásban is megjelenhetnek. Remélhetőleg hamarosan már nem csak teoretikusan értekezhetek a magyar forgalmazású figurákról.

A héten, immáron termékfotóval is megtámogatva megerősítést nyert a hír: a Legacy Collections keretében megjelenik a harmadik rész antagonistája, a Spinosaurus!

A termék várhatóan júniustól lesz elérhető, a játékok második hullámában (ekkorra várjuk Ian Malcolm figuráját valamint az Anatomy Kit T. rex figurát is többek között) jelenik meg, és passzolva a szintén ezen a vonalon kiadott Thrash ’N Chomp T. rex-hez, az Extreme Chompin’ Spinosaurus is csak harapni fog tudni, de így legalább újrajátszható lesz a harmadik rész párharca is. Ha jól sejtem, ezúttal többször fog a T. rex nyerni. Egyébként Az elveszett világ és a Jurassic Park /// Tyrannosaurus rex-éhez is állítólag terveznek kiadni zöld-fehér festésű T. rex, és most már bizakodóbb vagyok egy jövőbeli Indominus rex figurát illetve.

Sajnos idehaza továbbra sem jönnek a termékek, de a játékboltoktól és egy áruházlánctól kapott tájékoztatások szerint (már aki válaszra méltatott) májustól kaphatóak lesznek itthon isvégre a Mattel termékei! A Funko Pops! két szaurusza, a T. rex és egy eredeti, Jurassic Park-os Velociraptor azonban már itt-ott elérhető online webshopokban.

lego_6.jpg
A Lego termékei viszont elérhetőek már a magyar kocka webáruházakban, és a részletesebb termék adatlapok elérhetőek a Lego magyar weboldalán is, itt.

A Bontonfilm Magyarország tájékoztatása szerint hazánkban is kaphatóak lesznek a korábbi filmek, fémlemezes Blu-ray kiadásban! A mellékelt kép tanulsága szerint nem csak a 4 film lesz kapható külön-külön, hanem a 25. évfordulós, 4 filmet tartalmazó steelbook is!

jpsteels.jpg

Sőt, számítani lehet egy digipackos kiadásra is, hogy pontosan milyen köntösben, azt még nem tudni, azt viszont sajnos igen, hogy nálunk nem jelennek meg az UHD-s, 4K-s blu-ray kiadások. Sajnos idehaza a blu-ray sem tudott elterjedni, átvenni a dvd-k helyét, az UHD-s lemezekből pedig még kevesebb fogy, így sajnos üzletileg érthető döntés, ha a Bontonfilm nem harcol(t) a hazai kiadásért.

A jövő hét folyamán is érdemes lesz visszanézni a blogra, ugyanis ha minden jól megy, a fentebb bemutatott dinoszauruszok közül egy hozzám is megérkezik, és ebben az esetben, a Matchbox-os kiadáshoz hasonlóan készülök némi termékbemutatóra!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4513855868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.04.24. 20:41:42

Én a LEGO cuccokat várom nagyon, mindennap megnéztem az a hazai webshopok palettáit, de JW készleteket pontosan a mai napig nem találtam. De ma az általad is említett oldalon fellelhető volt az összes. Azt gondolom, hogy idehaza május 1-jétől lesznek szélesebb körben elérhetőek a JW játékok, nem csak LEGO téren. Ám úgy sejtem hogy 2015-höz hasonlóan idén sem kerülnek a játékboltok polcaira a LEGO Jurassic készletek, csak webáruházakban lesznek elérhetőek. Így aztán ismét csak búcsút lehet venne bárminemű akciónak. Fura mód a nyugatiak jobban picsognak az árak miatt, mint a kelet európaiak. Ők kivárásra utaznak, jó nekik, megtehetik, hisz mindenképpen lesz. Idehaza biztos nem, pedig hát elég drága cuccok lesznek.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.04.26. 21:01:48

@Anak: Sajnos környékemen nincs Lego bolt, így azt nem tudom, hogy boltokban fizikálisan mennyire lesznek kaphatók, de webshopokban is vannak azért kedvezmények, akciók :) Sajnos a Mattel figuráit illetően már jó pár, ellentmondásos információt kaptam, azt hiszem hátra dőlök, és csak várom, hogy egyszer elérhetőek legyenek...

Anak 2018.04.26. 21:15:33

Itt sincsenek LEGO boltok, Auchanra meg Tescora gondoltam, hogy náluk biztos nem lesz. Webáruházakból szoktam rendelni.
Fogd fel úgy, hogy több pénzed marad, bár most az a faramuci helyzet állhatott elő, hogy költeni akartad. :)

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.04.27. 22:11:53

@Anak: Esetleg Pesten a nagyobb Lego üzletekben még lehetne fizikálisan megvásárolni őket, nem?

Igen, ez a része igaz, csak félek, elköltöm addig a félre tett pénzt, míg várakozok, hogy megjelenjenek a figurák :D
süti beállítások módosítása