2018. április 17. 21:12 - Lord Picard

Termékbemutató: Matchbox Jurassic World 5 db-os kisautó szett

match_1.jpg

Hétfőn hivatalosan is feloldották a Mattel (és leányvállalatai) Jurassic World termékeire kiszabott embargót. Egyenlőre Európában elég lassan, de az Egyesült Államokban gyakorlatilag minden elérhetővé vált, amit a cég(ek) a franchise neve alatt kiadtak, legalábbis az első hullámból. Hazánkban egyenlőre három darab termék, egy Uno kártyapakk, a Bukfencező majmok mintájára készített raptoros társasjáték. Ez csak kettő, a tovább mögött a harmadik termék, amelyet a mai nap folyamán magam is beszereztem!


A Matchbox és a Jurassic Park-filmek kapcsolata húsz évvel ezelőttig nyúl vissza, amikor is Az elveszett világ: Jurassic Park c. második film kapcsán a kisautóiról elhíresült cég piacra dobta a filmhez kapcsolódó járműveit és játékszettjeit. Ezek hellyel közzel vissza is adták a filmbéli hangulatot, a harmadik részben viszont nem volt említésre méltó jármű, amelyet megformázhattak volna. Három évvel ezelőtt a Jurassic World kapcsán ismét rengeteg járművet, kisebb szetteket adott ki a Mattel alá tartozó cég, de ki tudja, mi okból, ezen járművek nem igazán tükrözték a filmbéli járműveket. Ennek oka valószínűleg az is az oka lehetett, mert a film akciófiguráinak a joga felett ekkor még a Hasbro rendelkezett, amellyel azonban tavaly nem hosszabbítottak szerződést: az akciófigurák felett a Mattel szerezte meg a jogokat, és úgy tűnik, ez a váltás a Matchbox-ra is hatással voltak.

group2_1.jpg

Ugyanis a cég ezúttal már a filmeken alapuló, javarészt teljesen akkurátus jármű modellekkel jelentkezik a júniusban érkező Bukott birodalom című ötödik rész előtt. Nem csak az elmúlt két film járműparkja köszön vissza: a Legacy Collection alcím alatt az első két film olyan ikonikus járművei is megjelennek, mint a Jeep Wrangler (kétféle változatban), a Ford Explorer vagy a Mercedes ML 320-as.

box01.jpg
Néhány hazai (online)boltban egyenlőre az újabb filmek járműveiből kiadott 5 darabos készlet (hivatalos elnevezése Szállítójárművek) bukkant fel, amelyet meg is vásároltam, így végre első kézből tapasztalhatom meg az új filmhez kapcsolódó termékek egyikét. A csomagolás stílusa az egész játékvonalban hasonló tematikát követ (kivéve a Legacy sorozat): fém szállító konténer hatás, a háttérben vörösben izzó égbolt. Habár a játékvonalban a Owen és Blue kettőse jelenik meg a csomagolásokon, ebben az esetben oldalt csak Blue új, a Bukott birodalomhoz készült "profilképe" látható.

g550_2.jpg
A Jurassic World-ből (de esélyes, hogy a folytatásban is felbukkanó) a Mercedes G-Class 550-el kezdeném a sort: a filmben látott metál fényezés a középen futó kék sávval együtt nagyszerűen vissza lett adva ezen a kis modellen. A kocsi részletgazdag kidolgozottságú: megvan a gallytörő rács, de még a visszapillantó tükröket sem spórolták le, illetve a hátsó szélvédőn a törlőlapátot sem! Az ajtón a filmben is látott embléma és szöveg is visszaköszön: For Official Use Only azaz kizárólag hivatalos használatra!

gyro_2.jpg
Ugyancsak az előző és eljövendő filmből köszön vissza a pörgőgömb (Gyrosphere), amely méretarányos a többi járműhöz képest. Legnagyobb meglepetésemre, megoldották, hogy stabilan középen maradjon a dupla ülés is, ha el is gurul a gömb! Ilyenfajta megoldásra, ilyen kis méretben nem számítottam!

tiger_1.jpg
A Textron Tiger könnyű páncélos szállítójármű csak pár pillanatra tűnt fel a Jurassic World-ben, de vélhetően az InGen járműve felbukkan a Bukott birodalomban is. A részletei ennek a járműnek is gyönyörűen kidolgozottak, az InGen logója sem maradt le az ajtóról! 

truck_2.jpg
Az új film előzeteseiben is felbukkanó páncélos csapatszállító, hivatalos nevén a Caiman MTV BAE MRAP 6X6 Armored Truck (a nagyobb méretű Matchbox járművek között Gyrosphere Blast Vehicles név lényegesen rövidebb). A nagyobb léptékű modellhez (és a filmhez) képest sötétebb festést kapott a jármű kisautó változata, amelyben kellemesen ötvözték az öntött fém kasztnit a műanyag hátsó résszel. A járművön még a nagyobbhoz hasonlóan karmolás nyomok is felfedezhetőek! Ebből a járműből egyébként kétféle színváltozat is készült: ez, és egy másik, világosabb festéssel, amely önállóan lesz kapható. 

sub_2.jpg
Ugyancsak a Bukott birodalom egyik új járműve lesz ez a mini tengeralattjáró (Submarine), melyet szintén elkészítettek akciófigurákhoz méretezve is. A sárga tengeralattjáró kabinja a pörgőgömböt idézi, de többek között két karral is felszerelt: az egyik egy vágókorongot "szorongat", a másik pedig fogásra alkalmasan lett kialakítva. A műanyag és fém ötvözése ismételten nagyszerűen sikerült, és gyönyörű a festése is. 

Összességében elmondható, hogy bár volt egy előzetes elképzelésem, de azokat is felülmúlta a személyes tapasztalatom. A járművek gyönyörűen kidolgozottak, és egyáltalán nem gagyik, elnagyoltak, kellő súlyuk is van. Elméletileg valamennyi jármű megjelenik önálló csomagolásban is, de bőven megéri az árát ez az öt darabos szett is, melyet én a JátékNet webáruházból szereztem be, és a jelenlegi, 4099 Ft-os ára több, mint kedvező!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5913845288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.04.18. 22:39:02

Áh, nem is tudtam, hogy így pakkban is lesznek. Azok a járművek, amiket én a múlt héten A T. áruházban láttam ugyanezek voltak csak külön csomagolva. Lehet, hogy így egyben megspórolva a csomi díját kedvezőbb árfekvésűek a járgányok, mint külön-külön.

Anak 2018.07.27. 22:27:11

Beszereztem ezeket is.
Kicsit csalódott vagyok, amiatt, hogy nem fémből vannak a járművek kerekei, hanem műanyagból. Vagy nemtom miből volt régen, de nem ilyenre emlékszem.
Egyébként szép kidolgozásúak. A 6 kerekű csapatszállító a legtetszetősebb.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.28. 22:10:40

@Anak: Régen is műanyag kerekek voltak, e tekintetben nem változtattak, és mivel már jó pár éve nem volt dolgom új Matchbox-szal, örömmel tapasztaltam, hogy jó minőségűek, a műanyag és fém alkatrészek egyaránt. A gömbnél külön hatalmas plusz, hogy úgy forog az ülés benne, akárcsak a nagyban :)
süti beállítások módosítása