2018. február 17. 19:02 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Egy kis szusszanás

news3.jpg

A tegnapi nap folyamán a Mattel leleplezte akciófiguráinak nagy részét New Yorkban, de az alájuk tartozó Matchbox is jó pár újdonsággal szolgált, és a Lego sem maradt el mögöttük. Rengeteg nagyszerű fotó készült a termékekről, mindenképp érdemel egy bejegyzést, amelyben nem csak fotókat mutatok, de próbálok okosakat is mondani róluk. A péntekre tervezett posztom igazából ez lett volna, de talán senki sem bánja, hogy tobzódhattunk a szebbnél szebb dinoszaurusz figurákban. A tovább mögött új filmes kiadások, de először is…

… három évvel ezelőtt Jack Anthony Ewins és Timothy Glover, brit rajongók olyan elképesztő, fikciós oldalakat alkottak, amelyeket ebben a posztban meg is osztottam: A Jurassic World viága: Ötödik fejezet. A fiúk munkája annyira lenyűgözte a Universal marketingcsoportját, hogy nem csak munkába állították őket, de fontos információkat, fotókat is kaptak, hogy az oldalak valóságszerűek legyenek. Így, nem is csoda, hogy a folytatás, a Bukott birodalom kapcsán is készítettek ál-honlapot. Ez, a Dinosaur Protection Group szervezet honlapja, amelyet Claire Dearing, a Jurassic World volt ügyvezetője alapított, és arra hívja fel a figyelmet, hogy az Isla Nublar-on magára maradt dinoszauruszokat is megilleti a védelem és törődés, főleg a közelgő vulkanikus kataklizma miatt.

Itthon ezek a honlapok a rajongókon kívül voltaképp ismeretlenek maradtak, és nem is készült el a magyar változatuk. Amikor a Super Bowl előzetessel egy időben feléledt a honlap, sok érdekes háttéranyaggal szolgált a filmhez. Először csak elkezdtem lefordítani a szócikkeket, de egy ponton úgy gondoltam, miért is ne készíteném el a magyar változatát? Sajnos, profi HTML tudással nem rendelkezek, és sem olyan lehetőséggel, hogy ne egy tartalomszolgáltató oldal sablonjaiból rakjam össze a weblapot, de minden információ elérhető rajta, a hitelességre törekedve, ami az eredetin is. Így, jó szórakozást kívánok a weboldalhoz, remélem megérte dolgozni vele, és természetesen igyekszek frissen átvenni minden új információt. A weboldal az alábbi címen érhető el: https://dinovedelmicsoport.webnode.hu/

És, akkor lássuk, mi maradt még el: a Jurassic Park 25. évfordulójára, és a közelgő filmsikerre való tekintettel, az első rész, és persze a folytatásai is, új kiszerelésben látnak napvilágot Blu-ray formátumon, a DVD változatokról nincs információ, de valószínű, hogyha fapados kiadásban, de azokból is lesznek új kiadások. Magyar változatokról még nem tudni, de szerencsére a hazai forgalmazó, a Bontonfilm eddig sem okozott csalódást, így remélhetőleg mi sem maradunk le legalább egy kiadásról. Először is, nézzük a legújabb, gyűjteményes kiadást:

Ebben a lenyűgöző kiadásban már a külső kartontok is kuriózum: egy apró gomb megnyomásával ugyanis a Jurassic Park főcímzenéje szólal meg! A filmek maguk digipack, azaz kihajtogatható, zsebes megoldásban kerülnek a dobozba, maguk a lemezek elvileg változatlanok tartalmukat tekintve, azaz a korábbi kiadások lesznek, talán csak új címkével ellátva. Viszont, a dobozban helyet kap 4 kártya, amelyek a Bukott birodalom egy-egy jelenetét ábrázolják! Amennyire látszik a termékfotón, az elsőn az elhagyott Jurassic World, látható, illetve egy lávás jelenet, valószínűleg a Baryonyx feltűnése a földalatti csőhálózatban, az utolsó kártyán pedig egy aukció zajlik valószínűleg. A negyedik képet, amelynek csak a széle látszik, viszont inkább levettem, mert az már egy kulcsjelenetet árult volna el, meglepő, hogy ilyen képet mertek már kirakni a filmből… A gyűjteményes kiadást, amelyről egyenlőre angol és olasz weboldalon találni információt, április végétől lehet megvásárolni, az előzetes tervek szerint.

uhd.jpg

A cseh FilmArena oldal kínálatában már ősszel felkerült a négy korábbi rész 4K-s, UHD-s kiadásának adatlapja, de csak a héten társult melléjük borítóterv, így tehát most már nagy bizonyossággal lehet várni a kiadást. A filmek a 4K Ultra HD lemez mellett sima Blu-ray lemezen is benne lesznek az egyenkénti kiadásban, és biztosan nem csak a cseheknél lesz kapható. A jobb kép- és hangminőségért valószínűleg az UHD kiadáson tényleg csak maguk a filmek lesznek rajta, arról viszont nincs információ, hogy a Jurassic Park és Az elveszett világ az eredeti mozis színvilággal jelenik-e meg, de nem lenne meglepő, ha igen, mert az Ultra HD felbontás megköveteli, hogy az eredeti negatívokról digitalizálják be a filmeket! Várható megjelenése ezeknek a kiadásoknak május. A Jurassic World adatlapján ugyan a magyar hang és felirat fel van tüntetve, de ez valószínűleg csak a sima Blu-ray lemezre vonatkozik, ugyanakkor hazánkban is, melyben bár a Blu-ray sem tudta megvetni a lábát, egyre több UHD-s kiadás is napvilágot lát, így remélhetőleg a Jurassic Park filmek elérhető legjobb minőségéről sem kell lemaradni a magyar rajongóknak.

Pénteken a Funko Pop! twitteren tette közzé az alábbi fotót:

dwk5xhfvoaaztos.jpg

Meglepő is lett volna, ha az új film kapcsán nem adnak ki figurát, ha már a 25. évfordulóra a Jurassic Park szereplőiről és dinoszauruszairól is készültek ilyen mókás figurák.

A New York Toy Fair-en leleplezett figurákról máris rengeteg fotó készült, ezeket várhatóan holnap összegzem egy bejegyzésben tehát, de elvileg a holnapi napon a játékkiállításon a Mattel, a Matchbox-szal karöltve, külön prezentációt tart, amelyen talán a megjelenési dátumokról is információt kapunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1313677280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása