2018. január 30. 20:45 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Lego-Universal bejelentés!

lego_3.jpg

A Nürnberg Toy Fair, azaz a nürnbergi játékkiállítás január 31-től február 4-ig fogadja az oda kilátogatókat, hogy bemutassák a gyártók a közeljövő új trendjeit a játékok piacán illetve a gyermekek hétköznapjaiban. Azonban, a kiállítás megnyitása előtt egy nappal a Lego csoport és a Universal Pictures egy sajtóközleménnyel lepte meg a rajongókat. A tovább mögött ez olvasható, illetve némi ízelítőt is kaptunk, immár hivatalos úton, az eljövendő új játékkészletekről is!

A Universal Pictures és a Lego csoport hivatalosan is bejelentette, hogy a Jurassic World és folytatásai kapcsán az eddigi legnagyobb partnerséget kötötte meg a két cég egymással: új játékszériák, új animált tartalmak (talán sorozat is?), és most először, egy ún. életmód gyűjteményt is bejelentettek, bármit is jelentsen ez. A Jurassic World: Bukott birodalom júniusi filmpremierjét megelőzően kerülnek a boltok polcaira az új Lego készletek, amelyben minden korosztály számára kínálnak szetteket.

„A rajongók a Lego Jurassic World játékait nagyon szerették, és alig várom, hogy visszajöjjünk és még többet nyújtsunk nekik abból, amit szeretnek és szeretnének, új játékmódokkal (itt valószínűleg videojátékokra gondol – a szerk.) és új lehetőséggel biztosítani a márkával való kapcsolatukat.” – mondta Vince Klaseus a Universal márkafejlesztésért felelős feje. „Partnerségünk bővülése tükrözi a Universal azon célkitűzését, hogy életstílus programokat hozzunk létre és olyan rajongói élményeket teremtsünk, amelyek minden korosztályt elérnek az év 365 napján.”

Ez az életstílus dolog bevallom, nem tiszta nekem, lehet ismernem kellene a kifejezés tartalmát, ami angolszász területen talán más jelentéstartalommal bír.

Habár a fentebbi közlemény részletesebben nem tér ki rá, de az új élmények, játékszettek teljes egészében a Jurassic World: Bukott birodalomra épülnek (egyelőre). Még azt sem lehet tudni, az új videók vajon dvd/Blu-ray lemezeken kerülnek forgalomba, esetleg csak online, de utóbbira van a legnagyobb esély.

Viszont, a Lego a mai napon hivatalosan is bemutatta a közleményben az alábbi játékszetteket, leírással együtt:

Lego Blue’s Helicopter Pursuit (Blue helikopter üldözés) - $ 39.99

bluehelicopterpursuit.jpg

Az építők egyesíthetik Owen-t és Blue-t, a Velociraptort ebben a szettben, melyet a rajongók számára terveztek, hét éves kor felett. A készlet tartalmaz egy quad-ot, egy helikoptert, forgó pengékkel és kettős keresőfénnyel. A készlet tartalmaz három minifigurát is: Owen Grady (Chris Pratt), Ken Wheatley (Ted Levine) és a pilótát, valamint Blue-t. (Akinek a designján tehát hivatalosan is változtattak)

bluehelicopterpursuit2.jpg

Lego Junior Jurassic World T. Rex Breakout (T. Rex kitörés) - $ 49.99

trexbreakout.jpg

A fiatalok, négy éves kor felett játszatnak ezzel a készlettel, felépíthetik a több ponton mozgatható T. Rex-et, az emblematikus főkaput és egy gyorsindító állomást kisteherautóval. Ez a Lego Junior készlet egyszerű építési utasításokat, és gyorsan összeszerelhető elemeket tartalmaz, valamint három minifigurát és egy bébi dinoszauruszt. A figurák között ott van Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) is!

trexbreakout2.jpg

Lego Duplo Junior Jurassic World T. Rex Tower (T. Rex torony) - $ 29.99

trextower.jpg

Ez az új Lego Duplo készlet két évnél idősebb gyerek számára készült. Egy könnyen felépíthető dinoszaurusszal és nagyméretű építőkockákkal szolgál, hogy nagyszerű, végtelenül variálható kis történeteket játszhassanak el a kis lurkók. A kisgyerekek és szüleik együtt állíthatják össze ezt a készletet, melyben a T. Rex állkapcsa nyitható, a kilátó forgatható, és egy autó, valamint Owen Lego Dupla figurája is megtalálható a dobozban!

trextower2.jpg

Egyelőre ennyi készletet mutattak be hivatalosan, de már látszik, van olyan olyan szett (a Duplo Junior) amelyről eddig például még nem is tudtunk! Illetve a Lego BrickHeadz termékcsoportjában is jönni fognak Jurassic World-ös készletek, amely úgy tűnik azonban, hogy csak az amerikai Walmart áruházlánc forgalmazásában lesz kapható.

A JurassicOutpost.com oldal, amelyről a fentebbi információk is származnak, észrevette, hogy a helikopteres szett hátoldalán immár hivatalosan is látható az Indoraptor körvonala (bár a méretét tekintve nem biztos, hogy egységes az ott szereplő állatok méretaránya illetve a filmbéli méreteket tükrözi), illetve egy kis ábra rávezeti arra a rajongókat is, hogy maguk is építhetnek hibrid dinoszauruszokat!

indoraptor.jpg

A holnapi nappal pedig megnyitja kapuit a nürnbergi játékkiállítás, remélhetőleg sok új érdekességgel „találkozhatunk” ott, a show honlapja szerint három cég (egy ruházati, egy tanszer és egy ifjúsági könyvkiadó) is jelezte, hogy standjaikon a Jurassic World: Bukott birodalomhoz kapcsolódó termékekkel vesznek részt! Amint lesz további információ, jelentkezni fogok! 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5313618480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.01.31. 10:19:11

Vajon ez a "legnagyobb partnerségi kapcsolat" azt is jelenti, hogy lehetnek/lesznek majd készletek a régi filmekhez kapcsolódóan is, vagy túl sokat látok ebbe a sajtóközleménybe? Remélem igen.

Anak 2018.02.02. 12:30:43

Azazhogy remélem lesznek régi filmekhez készült készletek is.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.02.02. 20:42:05

@Anak: Én is nagyon remélem, én három éve is nagyon vártam, főleg, hogy a videojátékban az előző három filmet is feldolgozták, szóval már ki van találva, hogy valósítanák meg a szereplőket, helyszíneket, dinoszauruszokat.

Azt azonban, mint arra felhívták figyelmemet, úgy tűnik sikerült megfejteni, mi az életmód cucc: például karórák, ébresztőóra, ruházati cikkek, tehát hétköznapi dolgok, hogy eddig nem esett le :D

A Pteranodon-os képet köszi, merem remélni, hogy a new yorki Toy Fair-re, vagy még előtte, hivatalosan azt is bemutatják, most már megvárom addig a bejegyzést erről a szettről (is).

Anak 2018.02.03. 10:23:02

Úgy néz ki tényleg lesz legalább 1 LEGO készlet, ami az eredeti JP filmhez fog kapcsolódni. Kiszivárgott egy kép, melyen a JW:FK figurái láthatóak, de a képen látható még Alan Grant és Tim Murphy legófigurája is. (A kép jobb alsó sarka.) Igaz a doktor kalapja és a fiú haja fel van rajta cserélve:
i.redd.it/nsx6h7iz9ud01.jpg

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.02.09. 18:13:07

@Anak: És most már van videó arról, ahogy egy vlogger felbontja a Velociraptor csomagolását... Ami szintén úgy néz ki, mint az első filmbéli, barna raptor, szóval az is az eredeti JP szett része lesz valószínűleg. Csak álom, de nagyon komoly húzás lenne, ha a filmbéli nagy finálé kapna készletet :D

Anak 2018.02.10. 15:33:23

Én olyat olvastam, hogy a vezérlő és a konyhai jelenet lesz valahogy egybegyúrva egy készletté.

Anak 2018.03.01. 22:23:32

Nu, felbukkantak olyan pletykák is, hogy érkezni fog egy JW:FK LEGO készlet, amiben lesz Mosasaurusz. Illetve a tengeralattjáró lesz megépíthető benne és figurának Danielle Pineda által alakított női tudós Zia figurája lesz majd az egyik a készletben.

Anak 2018.03.06. 17:42:26

Ok, a Mosasaurus készletről kiderült, hogy kamu.
süti beállítások módosítása