2017. december 06. 20:29 - Lord Picard

Jurassic World: Bukott birodalom - A kulisszák mögött, videó!

csik_1.jpg

Fantasztikus, majdnem három perces, a kulisszák, kamerák mögé betekintést nyújtó videót adott ki ma a Universal. Ha lehetséges, én már elégedettebb és izgatottabb vagyok ettől a videótól, amely csak szemezget a péntek reggeli, minden bizonyára elképesztő előzetesből. A tovább mögött képek és vélemények.

 

lockwood_1.jpgA Lockwood-birtok

Elsőre rögtön Benjamin Lockwood birtokára leshetünk be, akit a veterán színész, James Cromwell fog alakítani. A minden bizonnyal Isla Nublar-t ábrázoló terepasztalon játszó kislány, és a jól ismert főtéma lassú feldolgozása, amely többször, több verzióban is felcsendül a kisfilm alatt, lerohanja a hozzám hasonló rajongók érzelmeit.

lockwood0.jpgAz idős Benjamin Lockwood (James Cromwell), egykor John Hammond cégtársa volt, láthatóan hasonló sétapálcája is van, mint egykor Mr. Hammond-nak volt

És akkor lássuk, mi mindent láthatunk még a videóban pontosan:

jw_1.jpg

Vélhetően nem egy évvel, hanem évekkel a Jurassic World után járunk. Az egykor működő, lenyűgöző parknak már csak a romjai meredeznek Isla Nublar-on, a kapu, amely a történet szerint az eredeti Jurassic Park kapuja, ismét elhagyatottan, lepusztultan áll, az egykori magasvasút roncsaival az előtérben.

ankylo_2.jpg

Egy másik snittben valószínűség az InGen zsoldoscsapat járművei haladnak el egy elpusztult Ankylosaurus csontváza mellett, aztán egy mozgalmas akciójelenet kulisszái mögé leshetünk be. Az is kiderül, hogy a hawaii lakosok beszámolói, a kikötőbeli forgatás "bombasztikus" hangulatáról nem túloztak, de Chris Pratt is elmondja, az egész szigetet felrobbantják a filmben:

bumm2.jpg

Egy másik jelenet kulisszáiból az derül ki, hogy Juan Antonio Bayona rendező a félelemmel remekül játszik, és a Lockwood birtokon is szereplőinken úrrá lesz a rettegés, mikor valami tizedeli az emberállományt és hozza rá a frászt szereplőinkre.

lockwood3.jpg

Aztán szemrevételezhetjük, immáron kiváló minőségben, az egyik új ragadozó dinoszauruszunkat, a Baryonyx-et, és úgy látszik a humor faktorról Justice Smith fog gondoskodni.

bary_2.jpg

Egy másik jelenetben egy tárgyalóteremben vagy egy bizottsági meghallgatáson vagyunk, és a pletykák is igaznak bizonyultak, itt tér vissza dr. Ian Malcolm szerepében 20 év után Jeff Goldblum is!

carno_1.jpg
A nagy visszatérő, dr. Ian Malcolm:

ian_3.jpg

Azután egy újabb dinoszauruszról kerül le a lepel: először jelenik meg a Carnotaurus is a Jurassic-filmekben. A fejméretéből, Blue fejméretéhez viszonyítva kisebb, ítélve ez a kézbáb inkább a színészek vizuális támpontjaként szolgál, és később, CGI formában köszön vissza a vászonról. Blue is visszatér, ezt eddig is tudtuk, de eddig még nem láthattuk őt egy teaser-ben sem: a sátorban, lekötözött Velociraptor jelenet emlékeztet Az elveszett világ-ra, amikor a kölyök T. rex szorult orvosi ellátásra.

blue2_1.jpg

És ekkor láthatjuk újra az ikonikus Tyrannosaurus rex-et, amelyről már tudhattuk, hogy teljes egészében megépítettek, de látható, nem csak egy békésen szunyókáló animatronikus dinoszaurusz lesz.

rexy2.jpg

A dzsungelben egyedül bóklászva Owen valószínűleg Blue-t keresi, és közben belebotlik abba a Ford Explorer-be, amelyet 1993-ban még Rexy taszított le Tim-estül a túrakocsik útjáról.

ford_1.jpg

A villanásnyira feltűnő akciójelenetek között pedig érdemes jobban szemügyre venni ezt a férfit:

coat_1.jpg

A sárga esőkabát szakasztott ugyanúgy néz ki, mint amelyet Dennis Nedry is viselt a Jurassic Park-ban, vajon visszatekintünk a múltba ebben a jelenetben, vagy csupán valaki újrahasznosította a park dolgozóinak minden bizonnyal biztosított öltözethez. Claire ezúttal maga is a pörgőgömb egyik vendége lesz Justice-szal együtt, és nem nehéz kikövetkeztetni, hogyha víz, akkor vélhetően a Mosasaurus sem maradhat ki a jelenetből.

water2_1.jpg

A videó végén ugyan csak a pofázmányát láthatjuk egy új, csorbafogú dinoszaurusznak(?), nem többet, mint amit maga Bayona osztott meg hónapokkal ezelőtt, de nem nagy meglepetés, ha ez az állat maga az Indoraptor lenne!

indo2.jpg

A következő pillanatban Owen egy bébi Velociraptorral cukiskodik, akinek bár a színei, a kék csíkja is, egyértelműen Blue-ra utal, de megkockáztatom, a régi park elhagyott látogatóközpontjában a kölyök anyja Blue, és nem ő maga az.

blue5_1.jpg

Az egész videó rettenetesen hangulatos, a színészek, stábtagok lelkesek, és látható a rengeteg épített díszlet, dinoszaurusz, ha eddig volt bárkiben is páni félelem, ne legyen: a Bukott birodalom eszméletlen lesz!

További képek az alábbi galériában:

Az előzetes érkezéséig talán még egy teaser videót kapunk, de ezzel a videóval még hetekig kihúznám az előzetesig. Érdemes lesz visszanézni a következő napokban, különösen pénteken!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4613450975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása