2024. szeptember 15. 19:53 - Lord Picard

Jurassic World: Rebirth - Amit tudni a forgatásról

forgatas.jpg

Véget ért a Jurassic World: Rebirth máltai forgatása is, a stáb pedig októberig az Egyesült Királyságban forgat. A Sky Studios Elstree egyik külterületi helyszínén a thaiföldi dzsungel elevenedik meg, de a greenwichi egyetem is fontos szerepet kaphat, részletek a tovább mögött.


A thaiföldi forgatás után a hetedik Jurassic-film stábja Málta szigetén folytatta a munkát. Sokan arra számítottunk, hogy esetleg a Világuralomban látott fekete piac elevenedik meg újra, és bár ez sincs kizárva, de inkább úgy tűnik, hogy a sziget vízes jelenetek forgatására alkalmas stúdióját vették igénybe, ahol egy katonai jellegű hajó mellett egy yacht is feltűnt.

malta2_3.jpg

A hivatalos szinopszisból pedig már ismert, hogy a Delgaldo család szenved majd a filmben hajótörést, valószínűleg ezt forgatták itt le.

malta3_3.jpg
Málta után pedig a Gareth Edwards vezette stáb az Egyesült Királyság felé vette az irányt: a Jurassic World: Bukott birodalom és a Világuralom után ugyanis az új film is visszatért a szigetországba (mint ismert, a koronavírus járvány miatt a Világuralom teljes stábja, egy hotelben zárva, a stúdiót lehetőség szerint nem elhagyva forgatott, mostanra azonban ismét kinyílt a világ), a Sky Studios Elstree stúdió komplexumba, tehát nem a korábban használt Pinewood Studios-ba (a Sky új komplexumát az NBCUniversal társfinanszírozásában építették meg néhány éve). Valószínűleg nagy szerepet játszik az angliai forgatásban az, hogy a szigetországban már jelentősebb adókedvezményt is igénybe vehetnek a külföldi produkciók.

A külső helyszíneken több, a thai dzsungelt idéző díszlet épült fel, valószínűleg az összetettebb jelenetek (és a jóval kedvezőbb klíma) miatt. A zárt stúdiókból egyelőre nem szivárgott ki forgatási anyag.

sky3.jpg

Ugyanakkor a stáb a Greenwichi Egyetemre is kilátogatott. A patinás felsőoktatási intézmény kampuszán már számos filmet és sorozatot forgattak: A korona, A Bridgerton család, két James Bond-film (Polipka és Skyfall), Az arany iránytű és még sok más produkció fordult meg a jellegzetes épületek között.

greenwich.png

A Rebirth esetében a kampusz mint múzeum kel majd életre valószínűleg, ugyanis a forgatások kezdete előtt az amerikai Natural History Museum címkéjével ellátott fa ládákban érkeztek olyan állatok csontváz replikái, mint a T. rex, a Velociraptor, a Gallimimus vagy a Baryonyx.

Sőt, egy feltehetően Tricerstops darabjainak beszállításáról videó is készült, abból egy kiragadott képkocka alant tekinthető meg. A legfőbb kérdés igazából az, hogy a film története szerint is ezek őskövületek, vagy az InGen által klónozott és elpusztult állatok maradványai - azt hiszem sokunk számára különösen fájdalmas lenne Rexy-t ilyen formán viszont látni. 

bones2.jpg

bones.jpg

Hogy ezek az anyagok tényleg az amerikai múzeumtól érkeztek, vagy esetleg maguk a ládák is egyfajta filmes kellékként szerepet kapnak, azt nem tudhatjuk, de több főszereplőnket lefotózták a helyszínen! Scarlett Johansson mint azt a sajtóanyagból már tudhatjuk, Zora Bennett-et alakítja, egy zsoldos csapat vezetőjét, és feltűnt Rupert Friend is, mint a megbízást adó gyógyszerészeti cég képviselője, Martin Krebs.

A felvételek tanulsága szerint civilben jelennek majd meg Zoraék és nem nehéz kitalálni, Henry Loomis paleontológust keresheti itt fel, akit Jonathan Bailey alakít.

Ő a helyszínen kívülre is merészkedett, szóval jobban szemügyre vehetjük az "új Alan Grant"-et. Vélhetően a film elején járunk, amikor Zora behívja csapatába a tudóst, hogy a saját szemével is élő dinoszauruszokat láthasson - és persze hasznos tudásanyaggal lássa el a csapatot. 

A tervek szerint a film forgatása október 18-ig tart, utána következhet az utómunka, és ha szükséges, tavasszal némi pótforgatás (régi bevett gyakorlat Hollywood-ban, hogy még a tényleges forgatás kezdete előtt kijelölnek pár hetet egy későbbi időpontban, amikor ismét szükség lehet a színészekre, ha esetleg valamit módosítanának a filmen, vagy meg kell ismételni egy-egy jelenetet) és következhet is a film premierje, 2025. július 2-án (nálunk egy nappal korábban). 

juwore.png

Az első előzetesre november-december környékén számíthatunk: a Jurassic World esetében az augusztusban véget ért forgatást november végén követte az első előzetes, immáron 10 éve, míg a Bukott birodalom júliusban elcsattant utolsó csapója után decemberben érkezett az első előzetes. A Világuralom esetében, a koronavírus miatt a forgatás egy időre felfüggesztésre is került, míg végül 2020 októberében leforgatták az utolsó jelenetet. Közben viszont, mint sok más film esetében, a film 2021-es premierjét egy évvel elhalasztották, így az első tényleges előzetes csak 2021 novemberében, több mint egy évvel a film forgatását követően került kiadásra (de júniusban bemutatták a hat perces Prológust). 

Az előzmények alapján tehát november-december környékén megkaphatjuk az első előzetest, míg szokás szerint egy komolyabb előzetes a 2025-ös Super Bowl-on debütálhat. Addig viszont lesz még számos alkalom arra, hogy a forgatásokról kiszivárogjanak felvételek, vagy a marketing anyagok kapcsán tudhatunk meg majd többet a filmről, mindenesetre, izgalmas időszak elé nézünk.

Megjegyzés: a film hivatalos magyar címének bejelentéséig a továbbiakban is az eredeti, Rebirth címmel lehet majd találkozni a blogon. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2318491982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása