2020. június 26. 19:34 - Lord Picard

Jurassic World: Dominion - Egy visszatérő gazember

dodgson.jpg

Egy váratlan bejelentés, a Jurassic World: Dominion népes színészgárdája újabb visszatérővel bővült, legalábbis ami a karaktereket illeti: visszatér Lewis Dodgson! Dodgson, Dodgson, itt van Dodgson! 

A Jurassic Park egy sosem látott biológiai látványosságokkal előrukkoló park lehetett volna, de hála egy mohó és pénzéhes informatikusnak, illetve az őt felbérlő férfinak, a főpróba katasztrófába torkollott. Lewis Dodgson mint az események katalizátora már Michael Crichton regényében is megjelent, és karakterét tovább is vitte az író Az elveszett világ történetébe – a filmben az ő szerepkörét részben Peter Ludlow karakterébe mentették át, kihagyva Dodgson-t.

A regényolvasók igen, a csak a filmeket ismerők viszont nem tudták, hogy, Dodgson a BioSyn nevű vállalat vezetője, John Hammond üzleti riválisa és egy gerinctelen, mindenen és mindenkin könyörtelenül átgázoló gazember.

dodgjp.jpg

A Collider legfrissebb leleplezése szerint – amely cikket maga az író-rendező, Colin Trevorrow is megosztott twitteren, ezzel megerősítve a hírt – Dodgson visszatér a hatodik Jurassic-filmbe, amelyet az alkotók már eddig is egy hatalmas, a korábbi filmeket összegző finálénak(?) írtak le, és Trevorrow láthatóan további kiaknázatlan lehetőségeket talált Michael Crichton műveiben.  

Lewis Dodgson-t az amerikai Campbell Scott fogja ezúttal eljátszani, akit az elmúlt években olyan sorozatokban láthattunk, mint a Kísérőzene (Soundtrack), Kártyavár (House of Cards), Luxusdoki (Royal Pains), de szélesebb körben ismert, mellékszerepe a 2012-es A csodálatos Pókember (The Amazing Spider-Man) és annak 2014-es folytatásában volt: Peter Parker édesapját, Richard Parker-t alakította a színész.

cscott.jpg

A BioSyn tehát ezúttal minden eddiginél közelebb került ahhoz, hogy végre a filmek világában felbukkanjon, valószínűleg ők álltak már Eli Mills (Rafe Spall) cselekedetei mögött is a Bukott birodalomban. A korábban élesített, majd eltüntetett rövid szinopszis szerint egy globális nagyvállalat elrabolja a Jurassic World: Dominion-ban az egyetlen ismert ember-klónt, Maisie-t (Isabella Sermon) és az ő kiszabadítása lesz a film vezérfonala, amely Owen-t (Chris Pratt) és Claire-t (Bryce Dallas Howard) újra akcióba lendíti. A Collider információ szerint Dodgson lesz az, akin keresztül Alan Grant (Sam Neill), Ellie Sattler (Laura Dern) és Ian Malcolm (Jeff Goldblum) is beemelődik a történetbe! 

thor.jpgCameron Thor a Jurassic Park-ban és a kisképen a hivatalos letartóztatási fotója

Felmerült sok rajongóban a kérdés, hogy hogy nem az 1993-as filmben ugyanezt a szerepet alakító Cameron Thor tér vissza a szerepben? A nem túl sikeres karakterszínész, akinek egyértelműen a Jurassic Park volt a szakmai csúcs, később színi tanodát alapított feleségével Los Angeles-ben, ahol is egy 13 éves kislányt szexuálisan molesztált. A "férfit" 2016-ban hat év fegyházra ítélték, így ő a rácsok mögött tölti még a film premierjét is...

drivein.jpg

Ha már Jurassic Park: a múlt hétvégén az Egyesült Államokban legsikeresebb film a mozikban Steven Spielberg klasszikusa lett, 517 ezer dolláros bevétellel, így 27 év után lett ismét listavezető a film az amerikai bevételi listákon! Persze, a globális pandémia okozta ezt a furcsa helyzetet, az amerikai mozik többsége továbbra is zárva tart, hiszen nincsenek új premierek sem, de kisebb, független mozik, és leginkább a most reneszánszukat élő autós mozik, már kinyitottak, régi klasszikusokat műsorukra tűzve. A Jurassic Park mögött kb. 700 dollárral  (!) elmaradva egyébként Spielberg idén 45 éves filmje, A cápa végzett a második helyen!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4715970026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dino boy 2020.06.26. 19:58:52

Dodgson, Dodgson, we got Dodgson here!!!!

Anak 2020.06.26. 22:15:57

Mi az? Titkos-ügynöknek álcázta magát?

Na ez egy jó hír. A cikk olvasása közben bennem is felmerült, hogy talán játszhatná az eredeti színész is a szerepet, de így már érthető miért nem.
Végre-végre, a BioSyn is jobban bekerül a filmes világba.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.06.26. 23:59:13

@Anak: Igen, ebben a BioSyn sztoriszálban maradt még potenciál illetve ez is bizonyítja, hogy még mindig vissza-visszajárnak a forráshoz az írás során :)
süti beállítások módosítása