2019. április 09. 20:58 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: A Mattel 2019-es figuráiról

m2019.jpg

A new yorki Toy Fair óta sok új információ nem látott napvilágot a Mattel idei figuráiról, itthon a kisebb figuráknak továbbra sincs semmi jele, de a tovább mögött már lehet látni promóciós fotókat Owen raptorainak új figuráiról, az Indominus rex-ről, de először is, egy vadonatúj Brachiosaurus figura fotót is megtekinthető!

A Mattel munkatársai egy, az Év akciófigura(sorozata) díját megünneplendő csoportképre álltak össze, néhány figura társaságában. A fotó futótűzként terjedt a közösségi oldalakon a rajongók körében, olyannyira, hogy mostanra állítólag a Mattel arra kérte a Jurassic Park/World csoportok kezelőit, töröljék a posztokat, mivel a dolgozók személyiségi jogait sérti a rengeteg megosztás és bejegyzés (jó kérdés, hogy akkor miért készült el...). Mindenesetre, a csoportképen az egyik dolgozó a kép középpontjában nem mással pózolt, mint a Brachiosaurus akciófigurával, valószínűleg pontosan ugyanazzal a példánnyal, amelyet a Toy Fair környékén is láthattunk, és most jól szemügyre is vehetjük roppant méreteit:

56591984_2292788931043446_6801473530924892160_n.jpg

A Brachio könnyű célpont volt a fotón, és jól látható roppant mérete, de a képen több egészen pici dinó mellett ott van egy 12 inches Velociraptor figura, egy Spinosaurus és egy Indominus rex is, és háromféle Tyrannosaurus rex.

dinosm.jpg

Utóbbi kapcsán pedig az egyik figura újnak számít, ugyanis a hátul álló férfi kezében levő T. rex az idei évben megjelent Bite 'N Fight T. rex figurájának a festését kapta, de jól láthatóan, a nyitott állkapcsát a nyakán levő gombbal aktiválták, vagyis ez az Extreme Chompin' figura újrafestett verziója. Kár, hogy nem eleve ezzel a sokkal filmszerűbb festéssel jelentek meg tavaly a T. rex-szek. 

56446496_315490535830323_8303699460085514240_n.jpg

Szépen érkeznek a stock fotók Owen Velociraptor falkájának további tagjairól. Delta figurája már tavaly év végén megjelent a tengerentúlon, idehaza, de nagyon még Európában sem kapható még sajnos, pedig lassan érkezik Charlie is, egy svájci játékbolt adatlapja szerint, amelyen ezek a képek bukkantak fel:

A figura festése közelebb áll a filmben látott raptoréhoz, mint Delta esetében, az pedig nem meglepetés, hogy újrafestett változatról beszélhetünk ezen figura kapcsán is, az alap Blue figura alapjait használták, bár, mintha az egyik láb állása eltérő lenne, de erről teljes bizonyosságot csak a két figura alapos összehasonlítása után lehetne mondani. 

A csapatból már csak Echo hiányzik, de már ő is megleshető az alábbi galériában:

Echo a "lapító" zöld Velociraptor figura alapjait kapta, festésében viszont kevésbé emlékeztet a filmbéli állatra, mindenesetre a rajongók többsége, én legalábbis biztosan, törekedni fogok a csapat összeállítására. 

pack.jpg

Az Indominus rex figuráját is izgatottan várjuk, most már május-júniusi megjelenésről lehet olvasni, és most már a stock fotók is megtekinthetőek a Destroy 'N Devour Indominus rex-ről:

A hangot és fényt is adó figura hazai megjelenéséről még semmi nem biztos sajnos, ahogy egyik másik, itt bemutatott figura hazai megjelenéséről sem tudni még semmi biztatót, de remélhetőleg nem mulasztják el a hazai játékboltok ezt a remek figurát behozni hozzánk:

A Battle Damage idei vonala is úgy tűnik, elkerüli hazánkat, legalábbis az Albertosaurus, az egyik legszebb új figura nem érkezett meg a hazai boltok polcaira, pedig külföldön már a Pteranodon és a Plesiosaurus harci sérült változata is kapható, sőt, utóbbi figurának a sima, uszonycsapkodós kiadása is lassan már megjelenik külföldön. 

A Pachycephalosaurus-ból itthon csak a Battle Damage vonalon megjelent figura volt kapható, pedig a Legacy vonalon is megjelent a figura, Az elveszett világos színvilágot idézve, de érkezik az új, Savage Strike, támadó dinós változat is, amely, személy szerint, engem jobban emlékeztet a második Jurassic-os kalandban látott Pachy-ra.

Ezen a játékvonalon a sokadik Dilophosaurus is megjelenik idén, egy nagyon radikális, lilás változatban, de nem is ez az érdekes: a fotók tanulsága szerint ugyanis a figura vizet fog tudni köpni, csak úgy, mint a több, mint 25 éve megjelent Kenner-féle Dilophosaurus. Nem is ez az igazán érdekes, hanem hogy láthattunk már erről a figuráról stock fotókat, csak akkor még a Jurassic Park-ot idéző festésben, de végül azt a figurát még sem adta ki a Mattel.

A bejegyzés zárásaként pedig az idei év eddigi egyetlen ember figurájának a fotói tekinthetőek meg, sőt, a hírek szerint idén az egyetlen új emberfigura lesz:

Franklin Webb figuráját már tavaly nyáron is láthattuk a Mattel egyik standján a San Diego Comic Con-on, de most már alaposabban is szemügyre vehető, a jelek szerint pedig Owen és Claire figurájához hasonlóan egy társat is kap, egy kölyök Microceratus képében, amely figurát a törölt Destruct-A-Saurs egyik készletéből vettek át. 

Az újabb hírek megjelenéséig pedig bízzunk benne, hogy lassan beindul a Dino Rivals figurák további kiadásainak hazai forgalmazása is, de még a tavalyi esztendőből is van hiány, mint pl. Zia Rodriguez figurája. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1314751849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ser Davos 2019.04.11. 16:32:05

Engem az Indominus megvett kilóra, melegen ajánlom, hogy itthon is kapható legyen különben olyan máglyát rakok, amilyet a dél még nem látott. :)

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.04.11. 18:58:02

@Ser Davos: Szörnyen nagy hiba lenne nem kiadni itthon, a Brachiosaurus-szal együtt, akkor bizony a Fény ura vagy a Hetek haragja sújtsa a felelősöket :)
süti beállítások módosítása