2019. február 16. 19:59 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: NY Toy Fair '19 #2 - Az új figurákról

tfair.jpg

Javában zajlik New York-ban a 2019-es Toy Fair, és a tegnapi napon az új LEGO sorozat és készletek bejelentése után este érkezett a nagyágyú, a szenzációsan festő Indominus Rex akciófigurájának bemutatkozása! A tovább mögött még róla esik pár szó, illetve a további új megjelenésekről számolok be.

Hagyj kezdjem viszont azzal, hogy gratuláljak a Mattel csapatának, hiszen tegnap jelentették be, hogy a TOTY 2019, azaz a Toy of the Year díjat a legjobb akciófigura sorozat kategóriában a cég Jurassic World-ös termékvonala nyerte!

toty.jpg

A játékokat a szakma választotta ki, kategóriánként, utána pedig a közönség szavazhatott számos kategóriában a legjobbakról, és egy jól megérdemelt elismerést gyűjtött be ezzel a Mattel New York-ban!

Ahogy tegnap már beszámoltam róla, leleplezésre került a Destroy ’N Devour Indominus Rex figura.

52478490_10157349936816424_7244434682350141440_n.jpg

A figura leginkább a Thrash ’N Throw T. rex figurával mutat hasonlóságot, hangot ad, de a nyakrésznél elhelyezett gombbal a karjaival új kalimpál, mint az Indoraptor.

52555067_10157349936801424_7645169437603004416_n.jpg

A figurát úgy alakították ki, hogy kisebb áldozatát megragadva, le is tudja nyelni őt, és fények segítségével az áldozat sziluettje is kirajzolódik az Indominus torkában!

Ezután két új, nem várt  figuráról is lerántották a leplet: a tavalyi évben megjelent, és azóta is folyamatosan a kínálatban szereplő Colossal Tyrannosaurus Rex nyomán idén megjelenik a Colosssal Blue Velociraptor figura!

cblue2.jpg

A közel egy méter hosszú figurát még nem láthattuk teljes valójában, de hatalmas mérete miatt a részletei az állatnak ezen a figurán lesznek a legszebbek! Nem csak a szája, a kezei is mozgathatóak, a csuklójánál is, viszont a lábát azt még nem láthatjuk, de vélhetően hasonlóan állítható lesz, mint a T. rex-é. 

cblue.jpg

És, ugyancsak Blue-hoz kapcsolódik a  másik újdonság is: a Primal Pal Blue, a kisebb méretű, elektronikus kölyök Blue bizonyosan sokak kedvence lesz, hiszen szép kidolgozása, filmszerű hangja miatt is keresett figuráról lesz szó, gyönyörű festett üvegszemmel.

babyblue.jpg

Egy új játéksorozatot is bemutattak New York-ban, ők a Snap Squad csapat: a Jurassic-filmek kedvelt ragadozó dinoszauruszainak kölyök verziói irtó cukik, és az ember ujjára tapasztva rém vicces, ahogy laza lábuk rángatózik.

snap.jpg

A Mattel azonban nem csak új termékeket mutatott be: a Dino Rivals sorozatban számos, tavaly és idén megjelent kisebb méretű dinoszaurusz figurát fognak kiadni, új, drasztikusan eltérő festéssel.

Közülük érdemes kiemelni a Baryonyx-ot, aki olyan zöld festést kapott, mint a tavaly látott prototípus, míg az új, kékes szürke Triceratops egyértelmű tisztelgés a Kenner 1997-ben megjelentetni tervezett, de végül csak tervben maradt Triceratops-ának festése előtt!

Emberekről, járművekről még semmi hír, és pontos megjelenési dátumok sem ismertek, egyes pletykák szerint az újrafestett figurák jönnek majd első körben, és őket követik az új figurák, tegnap még őszről lehetett olvasni pl. az Indominus kapcsán, ma már viszont nyári megjelenést emlegetnek.

Amennyiben még lesznek további új bemutatók, részletek, természetesen igyekszem beszámolni róla, bár úgy fest, az influenza végül csak utolért…

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4514631004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.02.16. 20:25:24

Az Indominusnak tényleg rövidebb a farka, először nem is tűnt fel, de most már kicsit zavarónak tartom. Négylábon járó verzióban nekem sokkal jobban tetszett volna, úgy mint a GnG Indoraptor.
Kicsit bánom, hogy az újrafestett figurák tavalyi változatait mind megvettem. A legtöbb esetben az új színváltozat jobban bejön (földtónusúak). Mind a Baryonyx, Cerato-, Ankylo-, Metrichantosaurus szebben fest az új változatban. A szürke Trike egyáltalán nem tetszik, és a fekete Concavenator is jobban bejön, mint ez a kékfejű.

Anak 2019.02.16. 20:29:44

Mégvalami. Az újraszínezett Roarivoares vonal gondolom most összeszerelve fog érkezni az új csomagolásnak köszönhetően, amiben kényelmesen elfér az állat teste és farka.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.02.17. 18:37:14

@Anak: Nekem sajnos jó pár figura kimaradt a tavalyi felhozatalból, és nekem a filmszerűbb festés jobban is tetszik, már ahol ugye volt viszonyítási alap, és nem olyan dinoszauruszról van szó, amely nem szerepelt filmben. A szürke Trike nekem tetszik, de most már megvan a korábbi verzió, nem fogom újra megvásárolni, a Concavenator nekem is jobban tetszik az első variációban. Érdekes, ezt nem is írtam bele a bejegyzésbe, hogy úgy fest, ezek a repaintek ugyanúgy hangot adósak lesznek.

Innen már csak egy lépés, talán jövőre, hogy hibrid figurákkal is találkozzunk, nem csak a két Indo-fajjal, de akár jöhetne a Stegoceratops is, és új, kitalált hibridek. A rajongók nyilván örülnének, ha a Kenner-féle hibridek is megjelennének, főleg az Ultimasaurus, a gyűjtők Szent Grálja, amiből csak 1-2 példány létezik, és több százezer dollár(!) ha nem millió az értékük. Ugyanakkor információm szerint, azoknak a "szerzői jogai" még legalább 10 évig nem engedi újraalkotni őket.

A csomagolásra még visszatérve, nem hiszem, hogy problémát okozna a Mattel-nek ismét két részben kiadni a figurákat, már csak azért is, mert kisebb dobozból több is elfér egy polcon, pont a helyhiányra hivatkozva fúrták meg tavaly a Mattel vulkános játékszettjének a kiadását :/
süti beállítások módosítása