2019. január 02. 09:00 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Év eleji termékhírek

2019_4.jpg

Az új esztendőben folytatódnak majd a termékbemutató bejegyzések, és szép lassan megkezdődik a játékshow-k időszaka is, ha Hong Kongban vagy Nürnbergben még nem is, New York-ban már minden bizonnyal sok új információ fog napvilágot látni a Mattel 2019-es kínálatáról, a Jurassic World termékvonalon. A mai bejegyzés pedig a legújabb, 2019-es megjelenéseket és meg nem valósult látványtervekkel szolgál.

A játékgyártó egyik legizgalmasabb és sok rajongó által talán a legjobban várt termékköre lehet az őszre ígért, prémium kategóriás játékvonal. Tavaly már a San Diego Comic Con-on leleplezték Blue, valamint Owen és Ian Malcolm  új, 6 inches (15 centiméteres ember figurák) figuráit.

sdcc_2.jpg

A nagyobb méretaránynak köszönhetően részletesebb és több ponton mozgatható figurák készülnek, és az óév utolsó napján látott napvilágot ez az izgalmas látványterv, 4 dinoszaurusz csomagolásáról, valamint a termékjellemzőkről:

l5bple1.jpg

A figurák visszafogott, ablakos csomagolása is egy drágább, prémium termék jelleget biztosít az új játékvonalnak. Ahogy látható, egyelőre a kisebb méretű dinoszauruszok, a Stygimoloch, a Dilophosaurus és két Velociraptor, az eredeti Jurassic Park-os és Blue figurája fog megjelenni ezen a vonalon. Valamennyi dinoszaurusz több ponton mozgatható, filmszerű festést fog kapni, és természetesen az ember figurákkal méretarányosak lesznek. Itt szabadjon megjegyeznem, a Dilophosaurus festése sajnos pont nem tűnik filmszerűnek, talán csak a látványterven kapott ilyen design-t és valóban a Jurassic Park-ból jól ismert mintázatot és színskálát fogja megkapni.

dinorcr.jpgEz a figura ugyanaz, amely nálunk is megjelent, csupán a doboz design-ját igazították az új, Dino Rivals szériához

Egyelőre arról nincs információ, hogy nagyobb termetű dinoszauruszok megfognak-e jelenni, ha igen, akkor biztosak lehetünk benne, hogy kicsit magasabb árat kell majd leszurkolni értük, már csak a figurák nagysága miatt, de a Mattel eddig is a kedvező árstratégiájáról volt ismert. A 6 inches figurák egyébként 1:12-es méretaránynak felelnek meg, szemben az eddig 1:18-as figurákkal, ez esetben viszont a Colossal T. rex figura tulajdonosok örülhetnek, mivel az a figura méretarányos lesz a prémium figurákkal!

Azt már láthattuk tavaly, hogy nem minden figura jelent meg végül, mint amiről lehetett hallani. A vulkános játékszettet a Mattel üzleti partnerei szavazták le, mivel túl nagy helyet foglalt volna el a boltok polcain, de most egy új látványterv alapján lehet némi fogalmunk arról, hogy milyen hatalmas, és király játékszettet kaphattunk volna, természetesen az egész játékvonalhoz illő 1:18-as méretarányban!

48997401_356618435154331_5342408118963798016_n.jpg

Egy másik látványterv is előkerült, ez viszont kisebb, micro méretű lett volna, talán a Matchbox termékekkel lett volna egy méretarányban. Belsős információk szerint a Mattel azért nem mondott le végleg arról, hogy akár részletekben, de piacra dobja a nagy vulkános, vagy valami ahhoz hasonló játékszettet.

49564193_356618481820993_885896756385021952_n.jpg

Nem a méret, talán a drága előállítási költségek miatt az alábbi játékszettek sem kerültek sajnos kiadásra, pedig a Jurassic Park ikonikus jeleneteit (a T. rex kiszabadulása, a Dilophosaurus-jelenet) vagy a Bukott birodalom egyik jelenete a felborult Explorerrel és egy Triceratops életkép is lenyűgözőek lehettek volna. A felborult Explorer-es játékszettről már tavaly is lehetett hallani.

De, talán ezen játékszettek látványtervei biztatóak arra vonatkozóan, hogy az Explorer-t tényleg kiadják az idei évben.

A tengerentúlon úgy tűnik az új figurák forgalmazásával nem álltak le, és továbbra is sorra bukkannak fel az új figurák a boltok polcain, így, vannak akik már a polcukon tudhatják a Legacy vonal egyik újdonságát, Az elveszett világ által ihletett hím Tyrannosaurus rex és kicsinyének kiadását is. A Mattel honlapján közzé tett termékfotók:

Mindkét figura a tavalyi évben megjelent figurák átfestése ugyan, de főképp a felnőtt példány elég szépre sikeredett ahhoz, hogy a rajongók mindenáron a polcukon tudhassák. Most már érkeznek a közvetlen a termékekről készített fotók is, és így jobban látható, hogyan is fest a valóságban a figurák festése:

legacy_3.jpg

Remélhetőleg valamikor az év során hozzám is eljut egy példány ebből a kiadásból. 

Az új, filmszerűbb festéssel és mozgási mechanikával ellátott Rexy figura is egyre több helyen kapható az Egyesült Államokban, most főhet csak annak a rajongónak a feje, aki néhány hete 300 dollárt fizetett egy példányért az ismert nemzetközi aukciós oldalon!

A Mattel a partnereit illetve a közösségi oldalak legnépszerűbb, Jurassic és/vagy más játékfigurákkal foglalkozó vloggereit és bloggereit egy lenyűgöző, masszív Dino Rivals díszdobozzal is meglepte, amelyben 5 új játékfigurát kaptak a szerencsés rajongók.

A Mattel-hez tartozó Matchbox is számos autómodellt adott ki a Bukott birodalomhoz és a korábbi részekhez kapcsolódóan. A Legacy vonal itt sem érkezett meg hozzánk, ugyanakkor a blogon korábban bemutattam az egyik 5 darabos Legacy szettet. Abban többek között megtalálható volt a Mercedes ML320-as modellje, amelyet a cég korábban önmagában is kiadott, más festéssel. Most azonban, már a Dino Rivals-hoz igazított csomagolásban kiadták a Mercedes másik változatát is, a filmben ezt a változatot vezette Eddie Carr is, mielőtt a T. rex párral összetalálkozott volna. A kép jobb oldalán látható ez a kisautó:

mercml320.jpg

Remélhetőleg a sok új termékből legalább olyan arányban eljutnak hozzánk is a játékok, mint a tavalyi esztendőben, bár még onnan is vannak elmaradó figurák, teljesen még róluk se mondtam le és egy-kettőt remélhetőleg itt. a blogon is sikerül bemutatni, sok egyéb érdekesség mellett!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1114527292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.01.02. 16:08:16

Annyi már bizonyosan elmondható, hogy az új termékvonalnak sokkal jobb a választott színvilága, mint a tavalyinak. Én legalábbis jobban kedvelem az ilyen melegebb színtónusú árnyalatokat, mint a tavalyi fémes, metálos, hidegnek tetszőt.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.01.02. 19:30:37

@Anak: Nekem a tavalyi színösszeállítások is többnyire tetszettek, de jó, hogy láthatóan bátrabban nyúlnak most a színekhez. A T. rex mondjuk már a kezdetektől lehetett volna ilyen barna színű, de kétségtelen, a tavalyi szín a gyerekek számára figyelemfelkeltőbb és hívogatóbb volt, és ne feledjük, az elsődleges célközönség ők (voltak) :)

Anak 2019.01.02. 22:44:44

Én hülye, nem ártott volna pontosítani, hogy miről is akartam írni. Én az új csomagolás/doboz színeit akartam kiemelni, csak ezt szépen kihagytam. Így akár a figurákra is érthető volt, amit írtam. Mekkora blama, na szóval a dínók tavalyi színeivel nem volt gondom, csak a dobozok mintáival. :D

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.01.03. 20:39:00

@Anak: Átérzem, én is szoktam így járni :D

A tavalyi csomagolások olyan tekintetben jók voltak, hogy konkrétan a Bukott birodalomra utaltak, szállító ketrecek, vulkán etc. A Legacy vonalnál ugye szándékosan el is tértek ettől a mintától, és most, a két film közötti időszakra kitalálták ezt az új csomagolást, ami nekem is amúgy nagyon tetszik, de a tavalyiakkal sem volt gondom.

Ami inkább kicsit dühít az az, hogy lesznek ezek a karakterkártyák, amely egyébként remek ötlet, és egyben tisztelgés a régi Kenner játékvonal előtt is, ugyanakkor így hiányérzetet keltőek a tavalyi figurák. Azért nem fogok minden dinoszauruszból újat venni, hogy meglegyenek a kártyák, bár elég valószínű, hogy T. rex-ből nem fogok idén sem hiányt szenvedni :D

Anak 2019.01.07. 22:38:27

2 dolgot szeretnék kérdezni.
Mik ezek a kártyák vagy filecardok és mire jók?

Januárban nem jelenik meg semmi a JW vonalból? Miért? Mikor jelennek meg idén valami is legkorábban? Idén nincs film, aminek bemutatójához igazodni kellene.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.01.08. 22:15:54

@Anak: Egyszerű karakterkártyák, az előképen az adott dinoszaurusz rajzolt grafikája látható, a hátlapon pedig néhány "adat", bár ezek se konkrétumok, mint pl. méretek vagy súly, hanem karakter erősségek, milyen erős az állat, mennyire agresszív stb.

Úgy gondolom, egyrészt azokra gondoltak, akiknek esetleg nincs meg az applikáció, de ilyen módon is hozzáférnek ezekhez az adatokhoz (ugyanis az app-ban is megjelennek ugyanezen adatok), és így mondjuk a gyerekek egymás közt versenyeztethetik mondjuk az Indoraptort a T. rex-szel. Kis plusz, a rajongóknak egy gyűjthető kis ajándéknak is felfogható :)
süti beállítások módosítása