2018. július 19. 23:05 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Mattel - San Diego Comic-Con 2018

sdcc.jpg

A héten kerül megrendezésre a geek-társadalom legnagyobb képregény-találkozó, a San Diego Comic-Con, amelyen már régen nem csak a képregény rajongókat szolgálják ki, de a szélesebb rajongói bázissal rendelkező filmszériák is képviseltetik magukat. Eddig ezen az eseményen a Jurassic Park nem nagyon képviseltette magát, eddig. A Mattel paneljéről a tovább mögött...

A Comic-Con idei rendezvényén a Mattel biztosan képviseli a Universal filmjét, a Jurassic World: Bukott birodalmat. A játékgyártó cég a jelek szerint megtalálta a számításait a Jurassic Park és World filmek figuráinak forgalmazásában, sok figura máris alig kapható, főleg azok, amelyek eleve szinte csak az Egyesült Államokban voltak elérhetőek.

A cég San Diego-ba nem csak a már kiadott figurákat állította ki, látványos körítésben:

Ezen az elképesztő terepasztalon szinte valamennyi, azonos méretarányban készült dinoszauruszát, ember figuráját és járművét beállították a Mattel marketingesei, a legszebb oldalukat mutatva a figuráknak. 

sz4xbaw.jpg

A lenyűgözően kiállított figurák között pedig éles szemű rajongók máris kiszúrták a Claire mellett álló Franklin Webb figurát! Ő róla eddig nem is volt szó, hogy kapna saját figurát, amit én furcsállottam is, és ezek után talán még Mills és az aukcióvezető Eversol is kaphat saját figurát! 

sino.jpg

A kiállított dinoszauruszok között pedig a Sinoceratops is feltűnik, igaz, a film és a játékvonal vonatkozásában is először a Pachyrhinosaurus-sal terveztek, de megváltoztatták végül az állat nevét és a Pachyrhino festését is megörökölte a Sinoceratops. 

A Mattel-től származó információk szerint azok, akik vasárnap kilátogatnak a Mattel bemutatójára, azokra pedig különleges figurák várnak: nem csak új, még eddig nem ismert figurákat fognak előzetesen bemutatni, de olyan prototípusokat is, melyek végül nem kerültek tömeggyártásra. Ezen felül pedig, állítólag, az eseményt követően a jelenlévők meg is nyerhetik ezeket a ritka figurákat!

A cég pedig nem rég az Instagram oldalán az alábbi fotót tette közzé:

newk_1.jpg

E szerint a Mattel egy gyűjtőknek szánt sorozattal is fog jönni, vélhetően már csak jövőre. Méretről nincs információ, de valószínűleg a figurák nagyobbak lesznek a jelenlegi játékvonal figuráinál, 1:12-es méretarányú, 15 centiméter körüli magasságú emberekkel, szemben a játékvonal eddigi 1:18-as méretével, cserébe viszont részletesebb kidolgozottság jellemzi a figurákat, ahogyan az Owen-en is látszódik. A másik ember a körvonalai alapján Ian Malcolm lesz, bár sokan Claire-t is látják benne, mögöttük viszont egészen biztosan Blue sziluettje vehető ki. A feliratok tanulsága szerint a jogbirtokos (Universal) jóváhagyására várnak még ezek a figurák, de annyi biztos, nem három figura fogja képviselni ezt a vonalat. Egyébként, a cég Colossal Tyrannosaurus rex figurája is nagyjából 1:12-es méretarányú. 

Az előbbi vitrin természetesen szintén San Diegóban van kiállítva, reggel még csak kartonfigurák álltak ott, de időközben megjelent Owen, így talán várható, hogy vasárnapig a másik két figura is leleplezésre kerül.

Folyamatosan figyelemmel követem a beszámolókat, hátha lesznek még további beszámolók, illetve talán nem csak a Mattel vesz részt a Comic-Con-on Jurassic tartalommal.  

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr514123763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.07.22. 22:05:35

Valóban Ian és Blue figurái lettek kiállítva.

Ser Davos 2018.07.29. 13:00:30

@LordPicard:Itthon van/rendelhető olyan Rex figura ,ami nem ad ki hangot?
Nekem a hangot adó dinoszaurusz játékok ,mindig nagyon idegőrlőek voltak.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.29. 23:47:05

@Ser Davos: Tudtommal csak a Müllerben kapható Battle Damage T. rex a Monolophosaurus-szal együtt olyan, amely hangot nem ad ki, gyakorlatilag a Legacy (vagy Extreme Chompin') figura, csak néhány vörös festékcsíkkal jelzik rajta a harci sérülést.

Én úgy vagyok vele, ha nem nyomogatom a dinót, akkor mindegy is a hang :) Egyébként az eddigi T. rex figurák közül, 1993 óta, a hangot most sikerült a legjobban megcsinálni egy T. rex-nél.
süti beállítások módosítása