2018. május 23. 22:46 - Lord Picard

Jurassic World: Bukott birodalom - B-roll és filmrészletek

broll.jpg

A Jurassic World: Bukott birodalom bemutatója vészesen közeleg, már csak 15 napot kell kibírni addig. A várakozást enyhíti (vagy inkább fokozza) egy új, a forgatás kulisszái mögé kalauzoló kisfilmet tett közzé ma a Comicbook.com Youtube csatorna, de van két filmrészletünk is! A tovább mögött találhatóak a rövid részletek, de előbb a B-roll. 

011_3.jpgBryce Dallas Howard mint Claire, épp a Jurassic Park megálmodója, John Hammond portréja előtt mereng

A kisfilm által, amelyhez hasonlatos B-roll videók már régóta készülnek filmekhez, közvetlen a jelenetek forgatása mögé nyerünk betekintést. Végre többet láthatjuk James Cromwell-t Benjamin Lockwood szerepében, és most látható csak igazán, milyen nagy díszletet építettek a Lockwood birtok csarnokának, és milyen lenyűgöző az Isla Nublar-t ábrázoló terepasztal. A videóban az is látható, amiről beszéltek már korábban a szereplők is különböző interjúkban, hogy milyen technikákat alkalmaz J.A. Bayona, hogy megkönnyítse színészei szerepben maradását: különböző dinoszaurusz hangeffektek mellett még a Jurassic World főtémáját is lejátszották egy drámainak szánt jelenet forgatása közben! Sergio Leona hasonló eszközhöz nyúlt, amikor a Volt egyszer egy vadnyugatot forgatták több, mint fél évszázaddal ezelőtt: a forgatáson az Ennio Morricone-tól előre megrendelt filmzenét játszották, és a zene ritmusára vették fel a jeleneteket!

A videó tanulsága szerint egy ízben sikerült a Franklin Webb-et alakító Justice Smith-re is a frászt hozni, és nem tűnik a színész reakciója megjátszottnak. Természetesen Jeff Goldblum-ot sem rejtegetik, és fontos megjegyezni: míg a tárgyalóteremben öltönyt visel Dr. Ian Malcolm-ként, később vélhetően egy másik díszletben már bőrkabátban diskurál az aukcióvezetőt alakító Toby Jones-sal! Talán van rá esély, hogy nem csak a tárgyalóteremben láthatjuk kedvenc matematikus káosz-elmélet szakértőnket?

Ugyancsak a Comicbook.com csatornáján bukkant fel két filmrészlet, sajnos azonban azok önmagukban, nagy felbontásban, nem kerültek feltöltésre. 

Az alábbi videó első 20 másodpercében hosszabban, és vágás nélkül láthatjuk, amint Owen bajba keveredik az ébredező T. rex mellett:

Az alábbi videó első 40-41 másodperce szintén egy filmrészlet. Valószínűleg ilyesmi jelenetre gondolhatott a madridi világpremier egyik nézője, amikor érzelmileg megterhelőnek (is) írta le a filmet:



Kétségbeesett hőseink ugyanúgy a rácsok mögött várnak sorsukra, mint a Triceratops a kölykével. A Jurassic Park főtéma-variációja pedig még rátesz egy lapáttal érzelmileg a jelenetre. 

A hátralevő két hétben további forgatási videókkal és filmrészletekkel számolhatunk, fenntartva a filmet övező fokozott figyelmet. A blog és a rajongók részéről ez mondjuk eddig is garantált volt. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1713996426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása