2018. május 22. 20:16 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Madridi világpremier és első reakciók!

news_13.jpg

Tegnap este a spanyol fővárosban, Madridban, megtartották a Jurassic World: Bukott birodalom világpremierjét! A meghívott szerencsések a film készítőivel és főszereplőivel együtt tekinthették meg elsőként a kész filmet, és a twittert el is árasztották, a zömével spanyol, első reakciók, élménybeszámolók, természetesen spoiilermentesen! Ezekből csemegézek a tovább mögött, és további hírekről is szó esik.

Elsőként egy új, magyar TV spot, remélhetőleg hamarosan a magyar televízió csatornákon is felbukkannak ezek a kis kedvcsinálók!

És akkor vissza Madridba, illetve először egy kicsit északabbra, Párizsba. Három évvel ezelőtt, 2015. május 29-én ugyanis a francia fővárosban tartották a világpremiert. Az európai ősbemutató szokását megőrizték, és ezúttal a rendező, Juan Antonio Bayona szülőhazájában tartották a világpremiert. A Universal-nál ismét kitettek magukért, a hatalmas, fedett területen (és mint kiderült, előrelátóak voltak, ugyanis nem sokkal a bemutató előtt leszakadt az ég Madridban), kiállítottak egy Blue szobrot (ugyanazt, amelyet Párizsban is láthattunk), valamint egy nagy, Legoból épített Blue szobrot is, és a meghívott vendégek egy hatalmas logó előtt pózolhattak.

A rajongók legnagyobb üdvrivalgásban természetesen a két sztár, Bryce Dallas Howard és Chris Pratt megjelenésekor törtek ki, de addig is élő zenekari a Jurassic Park főtémáját játszotta a helyszínen.

És akkor lássuk is azokat a reakciókat, a gyűjtésben nagyban megkönnyítette munkámat az IGN Hungary, az ő eredeti cikkükből szemlézek:

"A Bukott birodalom az a folytatás, amit a széria megérdemel. Nemcsak hogy érdekes, ahogyan ígérték, hanem egyenesen BRUTÁLIS. Bayonában nem kell csalódni."

"KIB*SZOTT KIRÁLY. Köszönet, köszönet, köszönet Bayonának ezért a csodáért."

"Teljesen a hatása alatt vagyok. A Bukott birodalom tele van érzelmekkel, és egy Bayona vezette új éra kezdete."

"Nevettem. Sírtam. Azon kaptam magam, hogy igazán rettegek. Mindezt ráadásul úgy, hogy a film spanyolul volt! Ha nem ez a tökéletes vizuális történetmesélés definíciója, akkor nem tudom mi az. Elismerésem, Bayona!"

Az utóbbi tweetet Jack Anthony Ewins követte el, aki három évvel ezelőtt azzal hívta fel magára a Universal figyelmét, hogy egy nagyon valóságos ál-weblapot alkotott egy barátjával a Masrani Global vállalat számára, ami után a Universal elhalmozta őket ajándékokkal és a los angelesi premierre is meghívták őket. Ewins tehát vérbeli rajongó, és van annyi kritikája, hogy ne PR szöveget mondjon fel, de láthatóan őt is lenyűgözték a látottak. És, az elmondottak alapján spanyol nyelven is vetítették a filmet.

A tweetek Bayona egyedi stílusát dicsérik előszeretettel, és az újítási szándékot, mindamellett pedig nem győzték dicsérni a látványt sem. Az én kedvenc tweetem:

"Most láttam a Bukott birodalmat Bayonától, és mondanom sem kell: lenyűgöző. Annyira jól éreztem magam, mint egy T-Rex ezer kecske között. Nektek is látni kell."

A rajongók természetesen mindig kitörő lelkesedéssel nyilatkoznak szívüknek kedves filmekről, hivatalos kritikákra egyenlőre még nem számítani, de úgy tűnik, a sokaknál legfontosabb tényezővel, a szórakoztatás faktorral alaposan megtöltötték a filmet! És, a franchise történetében először, érdemes lesz végig ülni a stáblistát (van olyan rajongó, aki amúgy nem tenné?), ugyanis a Marvel filmeknél már tökélyre fejlesztett stáblista utáni jelenettel is megörvendeztetik a rajongókat a film készítői! 16 nap múlva pedig mi is beléphetünk ismét a dinoszauruszok világába!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1413993616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása