2018. március 20. 20:44 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Új partnerek

news_10.jpg

Mint minden nagy, sikervárományos hollywoodi film, és főképp franchise-film esetében, úgy a Universal Pictures is értékes partneri szerződéseket kötött a Jurassic World: Bukott birodalom kapcsán. A tovább mögött a McDonald's és a Dr. Pepper első marketing lépéseiről esik szó, valamint végre van némi fogalmunk arról, milyen lesz a Jurassic World Legacy Collection játéksorozat a Mattel-től!

Először is egy gyors múltidézés: a korábbi Jurassic-filmek kapcsán is fontos üzleti partnert jelentettek a gyorsétterem hálózatok: 1993-ban a McDonald's gyűjthető műanyag poharakkal reklámozta a Jurassic Park-ot étkezdéiben, 1997-ben viszont már a Burger King hálózatával kötöttek partnerséget a Universal-nál, akik gyűjthető karórákkal jelentkeztek.

A 2001-es Jurassic Park /// esetében is maradt az gyorsétterem-lánc a partner, bár értékelhető, gyűjthető termék nem került ekkor kiadásra. 2013-ban a Jurassic Park 3D-s újravetítése és 20. évfordulója alkalmából is a Burger King maradt a partner, és ekkor kapott a filmszéria először igazi gyűjthető, gyerekmenüs apróságokat. 

dqueen.jpg

A Jurassic World kapcsán 2013-ban a Diary Queen gyorsétterem-lánccal kötöttek partnerséget a film készítői, amely lánc hazánkban gyakorlatilag ismeretlen. A legnagyobb különbséget a riválisokkal szemben a fagylalt kínálatuk jelenti, ez tartozik inkább a profiljukba, így a Jurassic World kapcsán is inkább papír poharakkal és kelyhekkel reklámozták a filmet. 

Egyenlőre semmilyen információ nem látott napvilágot, de az elmúlt 24 órában bukkantak fel a jól ismert közösségi oldalon az alábbi fotók: 

A képek Franciaországban készültek, a McDonald's tehát 25 év után visszatér partnerként a franchise mellé! Arról, hogy ha lesz gyerekmenü és gyűjthető termékek, mik lesznek azok, még semmilyen információ nem látott napvilágot.

A Dr Pepper szénsavas üdítőital márka, amely nem kóla, hanem egyéb, eredetileg mandulaízesítésű, de újabban más gyümölcsös ízesítéssel is kapható, egy 130 éves múltra visszatekintő amerikai cég. 2009 óta hazánkban is kapható, bár ismertsége messze elmarad a régebb óta a piacunkon lévő márkáktól, az Egyesült Államokban még mindig roppant népszerű. A mai nap folyamán került ki az internetre az alábbi fotó, amelyen a Dr Pepper a csak mozikban kapható, alább látható gyűjthető, dobozos üdítőitalokkal fog jelentkezni az amerikai mozikban:

drpepper.jpg

Most először láthatjuk hivatalos grafikán, nem játékfiguraként az Indoraptort, de Rexy és Blue mellett a Stigymoloch is feltűnik az egyik dobozon, nem oszlatva el a kételyt, hogy a Pachycephalosaurus családjába tartozó dinoszaurusz fontos szerepet fog játszani a Bukott birodalomban.

A Mattel szenzációs figuráiról már jó pár bejegyzést ejtettem, és egyre közeleg a hivatalos, április 16-i dátum, amelytől az Egyesült Államokban és Európában is hivatalosan kaphatóak lesznek az új játékok. Mexikóban azonban hamarabb elkezdték az értékesítést, és máris rengeteg amerikai rajongó is beszerezte az első figurákat. A dömpingben pedig a tegnapi nap folyamán bukkant fel a Mattel régebbi filmekhez kapcsolódó játékszériájának első "madara":

Az Extreme Chompin' Tyrannosaurus Rex figura már Mexikóban is felbukkant, ám ott még a Jurassic World: Bukott birodalomhoz tartozó grafikai elemek kerültek a figura dobozára, de egy belső informátor már akkor arról beszélt, hogy ez a figura az Egyesült Államokban (és vélhetően Európában is), a Jurassic World Legacy Collection márkanév alatt jelenik meg. Odaát csak a Target üzletlánc kínálatában megjelenő A T. rex figura ugyanakkora méretű, mint a már korábban bejelentett Thrash 'N Throw figura, de nem lesz elektronikus, ellenben minden más T. rex figuránál szélesebbre tudja majd tátani a száját. Csomagolást tekintve a háttérben a kitörő vulkán helyett a Jurassic Park emblematikus kapuja látható.

A most felbukkant termékfotókon pedig szemügyre vehetőek a széria további figurái, úgy mint Alan Grant, Robert Muldoon a Jurassic Park-ból, egy Pachycephalosaurus és a bébi T. rex Az elveszett világból! 

figurak.jpg

Mindkét férfi egy az egyben a filmben viselt ruházatában látható, Alan-nél egy jelzőpisztoly (valószínűleg utalásként a Jurassic Park ///-ra), Muldoon-nál pedig a rajongók által jól ismert SPAS-12 puska, amelyet a filmben is használt. A két férfi mellé pedig egy-egy, különböző Compsognathus figura is fog társulni! A Pachy is egy az egyben Az elveszett világban megismert kinézetét kapta, a bébi T. rex talán zöldebb ugyan, mint a filmben, de bámulatosan filmszerű maga a kialaítása. Az is biztosan tudott, hogy Ellie Sattler és Ian Malcolm is megjelenik figurában, míg Az elveszett világhoz még egy hím, tigris csíkos Velociraptor megjelenését ígérik. A harmadik részt sem hagyják figyelmen kívül, szintén egy hím Velociraptort, egy Pteranodon-t és a Spinosaurus-t kaphatjuk meg a szérián belül! Remélhetőleg kapunk még további ember figurákat is, illetve járművek tekintetében egy Ford Explorer hatalmas örömet tudna okozni a rajongóknak. 

A végére még egy kis vidámság: 1975 óta fut töretlen népszerűséggel az Egyesült Államokban a Saturday Night Live című szkeccsműsor, röviden SNL. Felsorolni is nehéz lenne, hány világsztárt adott a műsor a szórakoztatóiparnak, de a mai napig vannak visszatérő vendégelőadói között hollywoodi sztárok is. A műsorfolyamban nem először, és vélhetően nem is utoljára, az idén a 25. évfordulóját ünneplő Jurassic Park-ot is elővették a múlt heti, szombati műsorban: az alábbi szkeccsben a Jurassic Park "eredeti" casting videójára vethetünk pillantást:

Ezt az "Al Pacino-féle" John Hammond alakítást hosszabban is el tudnám nézni... Hazai játékkínálatról, árakról sajnos továbbra sincs információ, remélhetőleg nem egészen április 16-áig kell várnunk ezekre az információkra!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8813755704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása