2018. február 24. 20:53 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Mattel hírek és egyebek

news_9.jpg

Az elmúlt napokban, a csodálatos new yorki játékkiállítás miatt rengeteg információ szabadult ránk, eszméletlen mennyiségű merchandising terméklavina vár minket a Jurassic World: Bukott birodalom kapcsán. A mai bejegyzésben még a játékkiállításon kiállított egyéb termékekről lesz szó, de még előtte pár bekezdés a Mattel terveiről.

A játékkiállítás idején, nem tudni már, hogy honnan, egy promóciós kép is megjelent a Mattel termékeiről, amelyen viszont nem szerepel az összes figura, ellenben, szerepelnek rajtuk olyanok, amelyeket nem az új film kapcsán ad ki a cég!

group02_1.jpg

Az elsőre is jól látható, hogy a Mattel termékei egy méretarányban készültek, tehát a T. rex-hez viszonyítva ugyanakkora méretű a többi állat vagy emberfigura, mint a filmben, a "valóságban". A csoportképen azonban néhány, a Jurassic Park korábbi részeihez kapcsolódó figura is feltűnik! A hírek szerint Jurassic Park Legacy lesz a sorozat neve, és csak az év második felében, a harmadik negyedévben kerülnek kiadásra. Külön-külön tehát nem készülnek figurák az első három filmhez, hanem egy afféle válogatást kapunk. Nézzük, eddig kiket lepleztek le ideje korán:

alan_1.jpg

A legfeltűnőbb a kék inges fickó, kalapban, aki természetesen nem más, mint maga Alan Grant! Őt, Ellie-t, Ian-t és Muldoon pletykálják a játékvonal új ember figuráinak. Alan karján rögtön felfedezhető egy újabb, régi ismerős: egy (vagy kettő, nehéz megállapítani) Compsognathus látható rajta, akiket Az elveszett világban láttunk először. Alan mögött egy Dilophosaurus tűnik fel, hasonló festéssel, mint a klasszikus Jurassic Park "köpködője", vagyis a Mattel úgy tűnik, a harmadik (színvariációval) rukkol elő a faj vonatkozásában. Alan jobbján egy Velociraptor "baktat", Charlie a Jurassic World-ből, míg ő előtte egy faj- és csapattársa, Delta. Legalábbis a színűk erre következtet, már pedig ez azt jelentené, hogy az előző film néhány szauruszát is újraformálják, így lehet reménykedni egy Mattel-féle Indominus rex-ben is!

pachy.jpg

A pörgőgömb mellett egy másik, régi ismerős bukkan fel, egy Pachycephalosaurus: a figura festése is kísérteties hasonlóságot mutat a Kenner 1997-ben kiadott figurájához, valószínűleg a "faltörő kos" elven működő fejszerkezet kialakítással együtt, ráadásul a filmek közül csak a második epizódban szerepelt! Az alábbi, szintén promóciós, valószínűleg katalógushoz készített fotón jobban is szemügyre vehetjük ezt a Pachy-t, valamint az új játékvonal néhány figuráját:

gene_1.jpg

Nem csak a Pachy, a Pteranodon is újnak tűnik, nem annak a fekete-vörösben pompázó darabnak, amely a játékkiállítás "terepasztalán" felbukkant. Sokkal inkább a második rész végén látott állatról mintázottnak tűnik. Azt csak halkan jegyzem meg, de a Thrash 'N Throw T. rex pompásan fest szemből is!

És, hogy ne maradjuk Rexy nélkül, az alábbi fotó is felbukkant az interneten: 

ana.jpg

Ezen szemügyre vehető a kiállítás előtt közölt EW cikkben felbukkant Anatomy Kit-ben szereplő, de a kiállításra el nem vitt figura is, ép állapotában. Továbbra is tartom, az 1993 óta kiadott összes Jurassic-játék közül, ennek a T. rexnek a legszebb a fejének a kidolgozottsága, gyönyörű munka.

A New York Toy Fair-en nem csak a játékgyártók képviseltették magukat, korábban is volt már szó a blogon az iskolaszerekről, ruházati cikkekről. Most kettő olyan témakörből mutatok fotókat, amelyből egyet biztos nem tippelni senki sem.

Lakástextília témakörben a korábbi epizódokat is kísérték hasonló termékek, ilyen széles körű termékcsalád, főképp csak párnákból, viszont azt hiszem még nem volt:

Mindenféle méretben és formában, többféle termékből választhatnak a rajongók a film kapcán kiadott díszpárnákból amelynek gyártóját nem tudnám megmondani sajnos. Nem csak kispárnák, de hatalmas T. rex alakú babzsák, indián sátor és kis asztali lámpák is találhatóak a kínálatban. Remélhetőleg valami eljut belőle hozzánk is.

A Kitchenware kínálatában pedig rengeteg, konyhai kiegészítő, poharak, bögrék tűntek fel, főképp a Jurassic Park negyedszázados évfordulójára időzítve:

Ha nem is mindent, pár bögrét, poharat, és a Jurassic Park kapuját formáló só-bors szórókészlet nálam is elférne. 

Egy korábbi bejegyzésben ejtettem már szót erről, a "zenedoboz" jellegű Blu-ray kiadásról:

28058955_2048929868676561_7182614404727811914_2_1.jpg

Ha lehet hinni a pletykáknak, amelyeket nem szabad azért készpénznek venni sem azért, komoly esély van rá, hogy ez a kiadás (de legalábbis erősen hasonló, évfordulós kiadás) nálunk is kapható lesz, a Bontonfilm jóvoltából! 

Nagyjából akkor ennyi a New York Toy Fair-ről, de lassan meg kell jelennie a játékoknak a webáruházakban is, hiszen már csak másfél hónap, április 16-tól megvásárolhatóvá válik a legtöbb figura! A magyar vásárlási lehetőségekről, információ esetén, azonnal jelzek természetesen.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr713694500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása