2017. február 16. 22:34 - Lord Picard

Jurassic Newsworld #3

 newscsik_1.jpg

Először is, sajnos még mindig nem rendeződött a dolog, ami miatt késlekedés áll fenn a blogban, de ami késik, nem múlik, annál több ötlet merül fel, a filmek kiadásait taglaló posztok után mivel is folytassam. De, addig is van pár remek hírem a még mindig hivatalos cím nélküli Jurassic World 2 háza tájáról...

cromwell.jpg

- Az elmaradásom okán egyből kezdem is a legnagyobb casting hírrel, csupán pár órás: csatlakozott a stábhoz az Emmy-díjas, Oscar-jelölt James Cromwell! Az egyik legnagyobb hollywoodi legenda, szó szerint is, hiszen 199 centis magasságával nem sok sztár vetekedhet. A színész filmográfiáját nehéz lenne felsorolni, annyi szuper filmben és sorozatban csillogtatta meg tehetségét (több, mint 200 szerepet játszott már, nem sok színésznek adatik meg, hogy szerepei felsorolására külön Wikipedia aloldal szükségeltetik), de egy próbát azért teszek: az idén ötvenéves karrierjét ünneplő 77 éves színészt legtöbben minden bizonnyal az 1995-ös Babe c. filmben nyújtott (Oscar-jelölést érő) alakításával azonosítják, de emellett fontos szerepet játszott a Szigorúan bizalmas (L.A. Confidential), Deep Impact, Halálsoron (A Green Mile), Űrcowboyok (Space Cowboys), Én, a Robot (I, Robot), A némafilmes (The Artist) című mozikban, de még hosszasan lehetne sorolni. Emellett a Star Trek egyik legkedveltebb vendégszereplője, Az új nemzedék alcímet viselő sorozatban 3 epizódban szerepelt, míg a Deep Space 9 testvérsorozatban egy epizódban szerepelt, de emellett az 1996-os, Kapcsolatfelvétel (First Contact) c. Star Trek moziban főbb szerepet játszott, amely alakítást megismételte a Star Trek: Enterprise sorozatban is. De a Vészhelyzet rendkívül emlékezetes, több részes vendégszereplése mellett fontos szereplője volt az alábbi sorozatoknak is: Angyalok Amerikában, 24, Sírhant művek, Gengszterkorzó. Legtöbben mostanság az Amerikai Horror Sztori második évadának egyik főszereplőjeként (Emmy-díjat nyert alakításban), vagy a Jude Law főszereplésével készült Az ifjú pápa c. sorozatban találkozhattak vele. Azt hiszem érezhető, miért vagyok izgatott a szereplését illetően, hiszen egy igazi nagyágyú színész, és a jelenléte a filmben, biztosan hangsúlyos lesz. Kiváló BioSyn vezérigazgató lehetne!

levine.jpg

- A február végi forgatásig újabb színészeket igazoltak le a filmhez, köztük két, jól ismert színésszel. Daniella Pineda számos sorozatos vendégszereplés mellett két sorozatban játszott rendszeresen: A sötétség kora (The Originals) és az American Odyssey nézői ismerhetik már. A másik, jóval nagyobb "fogás" Ted Levine, akinek már igen impozáns a rezüméje. Sokan valószínűleg a Monk, a flúgos nyomozó századosaként ismerik, de széles körben 1991-ben terjedt el a neve: ő volt az elmebeteg sorozatgyilkos, Jame Gumb a hatalmas sikerű A bárányok hallgatnak (The Silence of the Lambs) c. filmben, amely után olyan filmekben kapott emlékezetes mellékszerepeket, mint az Őrült város (Mad City), Vadiúj vadnyugat (Wild Wild West), Evolúció (Evolution), Amerikai gengszter (American Gangster), Viharsziget (Shutter Island), de még hosszasan lehetne sorolni filmográfiáját. A jellegzetes arcú színész rendszerint negatív és/vagy zsaru szerepek találják meg, míg kolléganője, Daniella a kemény latino csaj szerepkörre tűnik ideálisnak.

office.jpg

- Chris Pratt és Bryce Dallas Howard a napokban Londonban vacsoráztak együtt, míg a film producere, Frank Marshall elfoglalta a londoni irodáját, tehát valószínűleg a legendás Pinewood Studios-ban kezdődik meg a film forgatása (és ha szerencsénk lesz, szivárogtatnak is majd ki a stúdió alkalmazottjai, lsd. Star Wars 7. vagy a James Bond filmek).

nealscanlan_workshop.jpg

- Egyenlőre csak iparági pletykák utalnak rá, de annak ellenére, hogy Colin Trevorrow és J. A. Bayona is igéretet tett, hogy több animatronikus (robot) dinoszaurusz lesz a folytatásban, az effektekért valószínűleg nem a Legacy Studios lesz felelős, ami azért furcsa, mert voltaképp ők álltak az összes eddigi Jurassic Park film valós speciális effektjei mögött (a harmadik részig mint a Stan Winston Studios, de az alapító halála után megszűnt cég helyét átvette a Legacy és alkalmazta Winston munkatársait). A hírek szerint az effektekért nem más felel, mint Neal Scanlan és csapata, a ‘Star Wars Creature Shop’. Ez azért is valószínű, mert ennek a cégnek a székhelye a Pinewood stúdióban van, ahol a film javát forgatják, míg a Legacy kaliforniai székhelyű cég. Néhány dolgozó állítólag megerősítette a Jurassic Outpost honlap készítőinek is, hogy valóban ők vették át a feladatot, ami ha figyelembe vesszük, milyen elképesztő munkát végeztek a két legutóbbi Star Wars filmen, a hetedik részen (Az ébredő erő) és a Zsivány Egyesen, akkor biztató, ugyanakkor szomorú, mert egy korszak véget ér. A Star Wars-al pedig szoros a kapcsolata a Jurassic Park filmeknek, hiszen, amellett, hogy Spielberg és George Lucas jóbarátok, az összes film számítógépes effektjein az ILM dolgozott (melyet Lucas a Star Wars miatt hozott eleve létre 40 évvel ezelőtt), valamint a hangot is a  Lucas saját birtokán felépített Skywalker Sound-ban rögzítették a négy filmhez. A képen J.J. Abrams (Az ébredő erő rendezője), Neal Scanlan és Kathleen Kennedy (a Lucasfilm elnöke, de korábban a Jurassic Park 2-3. részének a produceri tisztét is ellátta).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9812267280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása