2018. február 08. 20:56 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Új filmkiadások és egyebek

news_7.jpg

A hét elején a Super Bowl-on bemutatott, másfél perces előzetes letarolta az internetet, statisztikák szerint a focidöntő ideje alatt debütált film- és sorozatelőzetesek közül a Jurassic World: Bukott birodalom volt a legnézettebb a közösségi médiában. A nürnbergi játékkiállítás Jurassic Park és World szempontjából hangtalanul ért véget, de azért a tovább mögött látható néhány újdonság az eljövő Jurassic termékek közül.

A L'écran Fantastique francia magazin legfrissebb, februári lapszámának címlapját Claire és Owen, valamint Rexy uralják. Az újság beltartalmáról, így arról, hogy oldalon foglalkozik a magazin az eljövendő filmmel, még nincs információ, de amint lesz, ha más úton nem, akkor úgy, hogy megveszem, de beszámolok róla. Remélhetőleg a hazai Vox és Mozimánia magazinok is hamarosan elkezdik az ötödik Jurassic Park film előkészítését. 

s-l1600.jpg

A Matchbox is a napokban előrukkolt némi 2018-as elő-bemutatóval. A nagy múltra visszatekintő cég egy ideje már a Mattel cégcsoportba olvadt, de így is, 1997-ben Az elveszett világ, majd a 2015-ös Jurassic World kapcsán is számos modellt adtak ki, és most, hogy a Mattel-é az akciófigurák gyártásnak is a jogai, pláne nem maradhat ki az új film. Sokat még nem tudunk, mivel készülnek, de talán végre a filmbéli járművek kerülnek megalkotásra, ezt ugyanis eddig látványosan kerülték. A képek tanulsága szerint, ezt a hibát harmadjára nem követik el. A leendő, valószínűleg Jurassic World-ös járművek prototípusai alább tekinthetők meg:

A magyar fejlesztésű Pinball FX 3 videojáték formátumú flipper játék is három új, a Jurassic Park-ot és a Jurassic World-öt megidéző pályát kap: a Jurassic Park és a Jurassic World filmeket, valamint a Jurassic Park-ban annak elhagyott állapotában eluralkodó káoszt jelenítik meg a pályák, nem is olyan soká, a kitűzött megjelenési dátum 2018. február 20! A játék PC-n, Xbox One-on, PS4-en, Nintendo Switch-en és mobilalkalmáson keresztül (iOs, Android és Mac rendszeren) is elérhető lesz. A friss bejelentő videó alább tekinthető meg:

Ha egy filmszéria új epizódot kap, vagy jeles évfordulóhoz érkezik, nem szokatlan dolog, hogy a széria korábbi filmjei is új dvd és Blu-ray kiadásokat kap, ez most sincs másképp. Ma kerültek fel az Amazon webáruház olasz aloldalára (jellemző, hogy bizonyos országok saját piacuk számára gyártatnak termékeket) az alábbi kiadványok. Az eddigi négy Jurassic-film steelbook-os, azaz fémdobozos, Blu-ray kiadásai ugyanarra az egyszerű sémára épülnek: a front oldalon a filmek logói: már évek óta jellemző, hogy az egységesítés kedvéért, és mert a harmadik rész a maga idejében nem aratott osztatlan sikert, a logóban visszacserélték a Tyrannosaurus rex-et, a Spinosaurus kárára, ez most sincs másképp. A fémdobozok hátulján a filmek szlogenjei köszönnek vissza, míg belül a filmek egy-egy jellegzetes momentuma került fel. 

Ezek a szép, egységes, de minimalista stílusú fémdobozok mellett azonban ez a lenyűgöző, gyűjteményes steelbook kiadás is felkerült az olasz Amazonra:

jp25.jpg

A lenyűgöző dizájn igazán bámulatos: front oldalon a Jurassic Park ikonikus fináléja elevenedik meg rajzolt stílusban, a hátlapon pedig a még háborítatlan látogatóközpont csarnoka tündököl. A belső artwork is lenyűgöző: a még épülő látogatóközpont, sosem látott rajzolt változatban. A steelbook gerincén a Jurassic Park: 25th Anniversary Collection szöveg fut, míg a termék oldalán 4 lemezes gyűjteményként hirdetik, vagyis a már elkészült 4 filmet tartalmazó kiadásként hirdetik. A várható megjelenés május 23-a, a fentebbi steelbook-ok tekintetében is. A specifikációk alapján magyar vonatkozást a lemezek nem tartalmaznak, de ez még bőven változhat. 

Hivatalosan a Universal még nem jelentette be, de több, külföldi webáruház kínálatában is, ár és pontos specifikációk, termékfotó nélkül felkerült az eddigi négy film 4K-s, UHD-s változata. A hírek szerint lesznek is ilyen kiadások, így a kérdés inkább az, hogy vajon a Jurassic Park és Az elveszett világ eredeti, mozis színskáláját kapjuk meg 4K-s felbontásban, vagy a Blu-ray változatra készült transzfert? Erre a kérdésre még visszatérünk! 

A Lego a twitteren, egy érdeklődőnek válaszolva hintette el, hogy az áprilisban érkező új készletek közt egy a Jurassic Park 25. évfordulójára készült és a klasszikus filmet alapul vevő meglepetésre is számíthatunk! További részletekről nem tudni, bár már játékfórumokon felbukkant egy fotó, amelynek valódisága megkérdőjelezhető, én a meglepetést pedig most inkább nem rontanám, amíg nem tudunk biztosat. 

27972078_2046881702225944_4406753128599785611_n.jpg

Az elkövetkező időszakban, leghamarabb jövő hétvégén számolhatunk újabb hírdömpinggel, ugyanis ekkor rendezik meg a New York Toy Fair-t, a játékkiállítások Cannes-ját, így remélhetőleg a Mattel is végre bedobja magát, és lenyűgöző bemutatót kapunk a cég Jurassic World: Bukott birodalomhoz kapcsolódó termékeiről! 

Megjegyzés: Tudom, hogy a Super Bowl előzetessel egy időben egy lenyűgöző, új vírusmarketing oldal is indult. Erről 1-2 napon belül egy komolyabb bejegyzésben fogok foglalkozni, de annyit megígérhetek, érdemes lesz visszanézni a hétvége folyamán az oldalra! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7113646746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása