2019. december 21. 19:39 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hírcsemege #6 - Új trilógia a láthatáron?

hircsemege6_1.jpg

Egy amerikai filmes oldal a Universal-hoz közel álló forrásra hivatkozva írta meg: a stúdió a Jurassic World 3. része után máris egy új trilógián gondolkozik! A részletekről a tovább mögött!

A We Got This Covered (WGTC) oldal korábban egy iparági forrásra hivatkozva írta meg elsőként, hogy remake vagy folytatás készül a Sikoly (Scream) filmekhez és a Warner Bros. tervezi az Ace Ventura harmadik részét  – azóta mindkét filmmel kapcsolatban érkeztek már más forrásból is megerősítő információk, hogy formálódnak a projektek.

Ugyanezen jól értesült forrás most arról adott hírt a WGTC szerkesztőinek, hogy a Universal, bár még a harmadik rész forgatását sem kezdték el, máris egy új filmtrilógián gondolkozik a Jurassic-brand égisze alatt. Az informátor szerint ráadásul szeretnék megtartani az új filmek két sztárját, Chris Pratt-et és Bryce Dallas Howard-ot is, így csak rajtuk múlik, hogy még egy trilógiára elkötelezik-e magukat.

owens_1.jpg

Kérdéses persze az is, ki készítheti az új filmeket. A Jurassic World filmeket koherensen összetartotta Colin Trevorrow: ő írta és rendezte a Jurassic World-öt, írta a Jurassic World: Bukott birodalom forgatókönyvét is és most a Jurassic World 3-ban ismét beül a rendezői székbe is, a szkript megírása után. Persze, könnyen lehet, hogy a Universal új irányvonalat szeretne és emiatt mellőznék Trevorrow-ot, esetleg ő maga keresne új kihívásokat, de nem a múlt elengedése mellett szól a fentebbi bekezdés, Pratt és Howard megtartásáról.

blurexy.jpg

Ennyire korai fázisban nem hogy a szereplők vagy készítők személyéről sem lehet találgatni, nemhogy a dinoszauruszok visszatéréséről, de a Universal-nál is tisztába vannak vele, nincs Jurassic-film Velociraptor és Tyrannosaurus rex nélkül, így ha konkrétan Blue és Rexy nem is térnek vissza, a két faj egyedeit egész biztosan látnánk az új trilógiában is. 

Hivatalos információ tehát nincs, de azt hiszem a rajongókat nem is érte annyira váratlanul ez a híresztelés, hiszen várható volt, hogy a Univeral nem fogja elengedni az egyik legsikeresebb filmszériáját abban a korban, amikor minden stúdió a franchise-filmekben gondolkozik, a Universal-nak pedig csak a Halálos iramban és a Jurassic Park/World áll rendelkezésre. Igaz, hogy a legjobb James Bond utód, Jason Bourne-sorozat is már 5 filmet tartalmaz és egy új tévé sorozatot (Treadstone), de a legutóbbi két film már cseppet sem volt nagy siker, a tévés platform maradt egyedül folytathatónak. Jómagam egyébként arra számítok/számítottam, hogy a Universal is megpróbálkozik a tévés-online platform meghódításával a dinoszauruszok segítségével, de egy új trilógiára sem mondanék nemet, sőt! 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2615361626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.12.23. 21:18:50

Új trilógia a régi szereplőkkel? Miért nem hívják simán folytatásnak?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.12.23. 22:13:28

@Anak: Itt eleve ugye az a nagy hír, bár ugye nem hivatalos, hogy máris egy új trilógiában, három újabb részben gondolkoznak. Annak idején, bár lehetett bízni a sikerben és így a folytatásban, csak bő két hónappal a Jurassic World után jelentették be a folytatást, de Colin Trevorrow megnyilvánulásaiból azért tudni, hogy mindig is három filmben gondolkozott.

Én őszintén szólva azóta is sokat gondolkoztam ezen, és azért így nagy hirtelen, én nem tudok fejben sem összerakni egy trilógiára való ötletet, ezért sem dolgozok Hollywood-ban :D A Camp Cretaceous animációs sorozat felütése is érdekes lenne mozivásznon, de az is kb. egy filmben működne. Az mindenesetre biztató, hogy előre gondolkoznak.

Anak 2019.12.23. 23:23:44

@Lord Picard: Ez a Camp C. mikorra és hova várható?

Ser Davos 2019.12.30. 14:33:31

Ha jól emlékszem Trevorrow igazi dinoszauruszokat említett a 3. részre szóval csak csínyán a raptorral és a rex-szel. Én mindenképpen várok Grant-től beszólásokat a 3. részben.
És ha már új trilógia, akkor legyen más a rendező. Hirtelen Jon Favreau-ra gondolnék, de arra kevés az esély.

Ser Davos 2019.12.30. 14:34:57

@Anak: 2020-ban jön, Netflixre.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.12.30. 18:17:29

@Ser Davos: Igen, tehát hibrid dinoszaurusz nem várható, van annyi faj, amelyről tudjuk, hogy a park lakója volt, még sem vagy csak alig láttuk, nekem a legnagyobb hiányzó a Dilophosaurus. Ami engem illet, én egy Grant-Ian-Owen csörtét várnék :) Remélem lesz is rá lehetőség és idő, de ma már elképzelhetetlen egy olyan nyugis jelenet, mint a Jurassic Park-ban az étkezős jelenet a túra előtt, vagy az, hogy az első komolyabb esemény a film felénél következett (a T. rex kiszabadulása).

Jon Favreau-nak én is örülnék, a The Mandalorian a bizonyíték, hogy képes alázattal, tisztelettel, de újító jelleggel is hozzányúlni olyan óriás világhoz, mint a Star Wars. De, pont ezért ő ugye most foglalt is. Nagy hirtelen én még egy valakit tudnék elképzelni az új trilógia mellett: Damon Lindelof. Amit a Lost-tal, a Leftovers-szel és a Watchmen-nel alkotott, az zseniális, csak hát ugye ezek sorozatok, bőven volt ideje az ötleteit jó alaposan kifejteni, erre nem biztos, hogy három két órás film is elég lenne az ő stílusát figyelembe véve. Ha maradna Trevorrow, én azzal is nagyon boldog lennék.

Igen, a Camp Cretaceous a Netflix-re érkezik 2020-ban, és mivel nemrégiben lett teljesen magyar lokalizáció (felirat alapból minden új tartalomra, de akár szinkron is), így remélhetőleg ezt a sorozatot is magyarul kapjuk.
süti beállítások módosítása