2019. január 16. 20:06 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Kalandparkra fel!

kalandra.jpg

Gőzerővel zajlik a los angeles-i Universal Studios Hollywood területén az egykori Jurassic Park: The Ride átépítése, Jurassic World brand-es átalakítása. A tovább mögött viszont nem csak erről lesz szó, Orlando-ban is valószínűleg átépítenek, illetve egy gigaberuházás is zajlik Pekingben.

A Jurassic Park: The Ride az egyik legrégebbi, és legtöbb látogatót vonzó attrakciója volt a Universal filmstúdió hollywood-i komplexumában, de az idő végül eljárt felette, ezért tavaly szeptember bezárta kapuit, és nem csak felújítják, immáron a Jurassic World-re hangolva újítják meg a látványosságot. Korábban ebben a bejegyzésben emlékeztem meg a bezárásról és átépítésről. A kíváncsi tekintetek elő továbbra is paravánokkal takarják el az építkezést, de a stúdió területe látogatható, és nagyon úgy fest, maradnak meg elemek az eredeti Ride-ból is.

losangeles.png 
A hírek szerint egyébként a floridai parkhoz hasonlóan, immáron a Universal hollywoodi hoteljében is készülnek majd a filmeket megidéző vendégszobák.

Időközben a floridai Orlando-ban található Universal élményparkban is átalakításokba kezdtek, hasonló módon, paravánokkal elzárva újítják fel az Island’s of Adventure parkrészen működő Jurassic Park attrakcióit. A filmbéli látogatóközpontot megidéző, étteremnek és ajándékboltnak otthont adó látogató központ továbbra is látogatható, de a többi látványosság jelenleg zárva tart, bár elvileg csak az időszakos karbantartás miatt, de lehetséges, hogy ezt a parkot is a Jurassic World-re brandre alakítják át, olyan híreket is olvasni, hogy legalább egy új hullámvasút is épül, talán a japán Pteranodon hullámvasút mintájára.

dwl4xdluuaecl_o.jpg

A Universal-nak nem csak az Egyesült Államokban, Japánban és Szingapúrban is található Unversal Theme Park-jai, de terveznek egyet Moszkvában (2021-es nyitási dátummal) és Szöul-ban, Dél-Koreában is, szintén 2021-es átadással. Ezt a parkot azonban már 2007 óta tervezték, és mindig le-leállították a projektet, most talán azonban tényleg megépül, az ígéretek szerint nagyobb területen, mint a japán és hollywood-i létesítmény együttvéve.

Pekingben viszont felgyorsultak az események, és a 2014-ben bejelentett Universal Studios Beijing parkot a tereprendezést követően valóban elkezdték építeni. A hatalmas területen (1000 hektár) a King Kong, Gru, Múmia, Halálos iramban témakörök, valamint a Waterworld mellett (érdekes, hogy a filmtörténet egyik legnagyobb bukása rendkívül sikeres látványosság minden Universal parkban) természetesen a Jurassic Park sem maradhat ki. 

 peking.jpg

A kezdeti látványterven még a Jurassic Park-ot megidéző látogatóközpont fedezhető fel, és bár azóta is mélyen hallgatnak az illetékesek, a kiszivárgott információk szerint már a Jurassic World látványosságait megidézve épül meg a park ezen része. Ahogyan az az alábbi látványterveken is látszik, nem csak az új látogatóközpontot, de a filmben a repülő őslényeknek épített üvegdómot is megépíthetik, valamint a fő utca egy részét, és egy hegycsúcs is központi látványelem lesz:

jurassic-world-beijing.jpg

Ezen a képen pedig az egyik új attrakció, a pörgőgömbös látványshow sematikus tervei láthatóak. Úgy tűnik, a gömbök 360 fokban forgathatóak lesznek vélhetően, a tálra emlékeztető elemben talán pedig egy komplex, 3D-s látványt fognak vetíteni.

1543169366_theme-park-patents-2-360x189_1.jpg

Az üvegdóm sematikus grafikája is egy rendkívül látványos épületet vetít előre, lehetséges, hogy ezen belül lesz megtalálható a pörgőgömbös attrakció is:

1539412693_t1rxxtbcvt1rcvbvdk.jpg

Az építkezésen egyenlőre sok jellegzetesség nem látszik, de egy belsős informátor szerint ezen a képen az üvegdóm alapjai, és valószínűsíthetően az azt körülölelő hullámvasút alapjain dolgoznak:

44379d7e-0beb-44bf-a13d-220d8b12dd3f.jpg

Egy másik, építkezésen készült fotón egy munkás a park látványosságait bemutató könyvet tarthat, amelynek borítóján, egy legalábbis számomra, erősen a Samsung Innovation Center-re emlékeztető épület látványterve látható:

bross.jpg

A park megnyitását, legalábbis egy részét, mivel nem valószínű, hogy az egészet befejeznék addig, 2021-ben tervezik megnyitni a látogatók előtt. Természetesen most már én is szemmel követem majd az építkezést és a híreket, és az újdonságokról természetesen beszámolok.

Sajnos európai témaparkról nincs hír, sok évvel ezelőtt egy spanyol kalandparkot ugyan egy ideig a Universal üzemeltetett, ez volt a Universal’s Port Aventura, de hat év után az NBC Universal megszüntette érdekeltségét a kalandparkban. Remélhetőleg azért belátható időn belül, és nem lehetetlen távolságra, (talán Moszkvában) a magyar rajongóknak is elérhetőbb helyen épül meg egy a Jurassic Park-ot/World-öt megidéző komplexum.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr814567104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása