2018. április 18. 20:08 - Lord Picard

Jurassic World: Bukott birodalom - #3 előzetes - Elemzés

trailer3e.jpg

A harmadik, végső előzetes úgy mutat a júniusban érkező Bukott birodalomból jeleneteket, hogy azokat voltaképp láthattuk már, kicsit más formában, több-kevesebb képkocka erejéig a korábbi előzetesekből. A történetről sem derül ki sokkal több, de ez így helyes. A tovább mögött képgaléria, és gondolatfoszlányok.

Emlékeztetőül, a harmadik előzetes, magyar szinkronnal:



És akkor lássuk, mit láttunk:

Az előzetes első képkockáit Rexy (vagy Roberta, ki hogy „ismerte” meg) uralja. A szállítókonténerben sínylődő Tyrannosaurus rex-et Owen (Chris Pratt) próbálja kiszabadítani, Claire (Bryce Dallas Howard) nem túlzottan nagy örömére, és még a dinoszaurusz is felébred! Nem meglepő, hogy ismét láthatjuk Owen humoros oldalát, Chris Pratt-től mi mást is vártunk, ezért szeretjük.

Ezután a jól ismert, a kitörő vulkán és a hamufelhőt láthatjuk, míg Claire arról érdeklődik Eli Mills-től (Rafe Spall), hogy hány faj megmentésében tud a férfi részt venni (11), és Blue, az utolsó (ismert) Velociraptor is a megmentendők listáján van, azonban nyilvánvaló, hogy Owen segítsége kell a megtalálásához és elfogásához. Az elhagyott, pusztuló létesítményekre ezúttal csak madártávlatból vethetünk pillantást, és hosszabban láthatjuk Owen és Blue találkozását, illetve a balul elsült elfogását.

A következő jelenetcsokorban láthatjuk, amint a hajóra szállítják a befogott állatokat, míg Claire azon dühöng, hogy átverték, ezt lehetett már eddig is sejteni, hogy az állatok kimenekítése mögött alantas szándékok húzódnak Mills oldaláról.

Mills nem is kertel sokat, és úgy fest, még ajánlatot is próbál tenni Owen-nek, hogy idomított ragadozókat kínáljanak árverésre, bár ahogy az az előzetesből is kitűnik, nem csak ragadozók kerülnek a kalapács alá, hanem például egy Ankylosaurus is. A Lockwood birtokon zajlik az árverés, de ez már a harmadik előzetes, de a James Cromwell által alakított Benjamin Lockwood-ot továbbra sem láttuk (csak az első előzetes előtt kiadott rövid, Így készült jellegű videóban bukkant fel egy pillanatra). Henry Wu (BD Wong) is visszatér, nem meglepő módon, és sejthetjük, hogy nem is azért kellett Blue, mert ő egy egyszerű Velociraptor. 

Úgy fest, a birtokon Owen és Claire hasonló szabotázs akcióba kezd, mint Sarah Harding és Nick van Owen Az elveszett világban, a Sorna-szigeten. Néhány képkocka erejéig a Mosasaurus medencéjébe is lemerülhetünk, végre mozgásban látva a mini tengeralattjárót, de azok akik reménykedtek esetleg abban, hogy élve látják viszont, azoknak egy szomorú hír: az Indominus rex csontvázára is rábukkannak a víz alatt. És a Mosasaurus-ra is! 

Az első előzetes legjobb pillanata is visszaköszön, a Carnotaurust a lábával a földön tartó Rexy győzedelmes ordítását viszont újrakeverték, és ez sokkal jobban is áll a sziget királynőjének. Ian Malcolm, akit korábban hallhattunk már ebben az előzetesben is, némi képernyőidőt is kap, de az előzetes csattanója nem ő, hanem az Indoraptor beszabadulása Maise (Lockwood unokája) szobájába: az állat felülről ereszkedik le az ajtóhoz, és úgy nyitja ki azt, mint 25 évvel ezelőtt „ősei” tették a Jurassic Park-ban!

Összességében elmondható: immáron a film teljes egészéből kaptunk pillanatokat, amelyek nagyon jól festenek, de még mindig nem nagyon láttunk semmit Wheatey-ből (Ted Levine), Benjamin Lockwood-ból, a Geraldine Chaplin által alakított karakterről, Eli Mills sem lett nyitott könyv. Biztos vagyok benne, hogy közel sem láttunk minden csúcsjelenetet, ebből az előzetesből például teljesen kimaradt a Baryonyx, de az állatok menekülése a hamufelhő elől is csak pár pillanatot kapott, és esélyes, hogy lesznek olyan képsorok, amelyek vissza sem köszönnek a filmből, vagy valójában egészen más kontextusba kerülnek majd a szemünk elé a moziban. A látványvilág, a megvilágítás sötétebb, komorabb, közelebb is áll a második Jurassic Park filmhez is, és maga a film tematikája is. Izgalmas kaland elé nézünk, de ezt eddig is tudtuk, és biztos vagyok benne, nem okoznak csalódást a készítők!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7813847732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása