2018. március 12. 20:53 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Filmek, figurák és egyéb állatfajták

nyuvsz.jpg

A mai bejegyzésben a Jurassic World: Bukott birodalom promóciója kapcsán pár új információ látott napvilágot, valamint a Mattel figurái kapcsán is vannak újdonságok, ahogyan a filmes kiadásokról is van némi információ. 

A Mattel új figuráinak hivatalos megjelenési dátuma egyre közeleg, úgy látszik azonban, valahol korábban jött a "jézuska". Mexikóban ugyanis, hogy véletlenül, vagy szándékosan, hogy az első reakciókat mérjék, számos bolt polcain bukkantak fel az új játékfigurák! A már ismert dinoszauruszokon túl azonban nagy feltűnést keltett a rajongók körében az alábbi T. rex figura:

1520724750766.jpg

Az Extreme Chompin' elnevezésű T. rex figura látszólag azonos a Thrash 'N Throw figurával, de csak látszólag! A teste nincs annyi részre tagolva, mint a hangot is kiadó Thrash-é, és ez a másik különbség, ez a figura ugyanis nem ad ki hangot, csupán az elnevezés alapján különösen nagyra tudja tátani a száját. Méretéről nincs pontosabb információ, de vélhetően ugyanakkora, mint az elektronikus változaté. Azt sem tudni, még, hogy ez a figura a Bukott birodalom kapcsán jelenik meg, vagy esetleg a korábbi filmeket megidéző Legacy sorozat tagja lesz (ami azért kevésbé valószínű, mert a hírek szerint a Legacy figuráinak a doboza is más grafikával fognak elkülönülni a Bukott birodalomhoz kapcsolódó figuráktól). 

A mexikói korai árusításon túl, feltehetően egy amerikai viszonteladó sem várta meg, míg hivatalosan a boltjai polcaira teheti a figurákat, és kétszer-háromszor drágább áron kezdte el árusítani az első figurákat a közismert nemzetközi aukciós oldalon... Annak fényében, hogy ezek a figurák mind bő egy hónap múlva hivatalosan is megvásárolhatóak lesznek, ez különösen aljas, nyerészkedő lépés, de a jelek szerint a rajongók kaptak is az alkalmon.

Egyenlőre sem a hazai webáruházak kínálatában, sem nemzetközi oldalakon nem találkozni termék adatlapokkal, egyetlen svájci oldalt, és persze a Mattel amerikai oldalát leszámítva. Az viszont elég valószínűnek tűnik, hogy az amerikai piacon bizonyos figuracsaládok (sebesült dinók, a Legacy sorozat tagjai) csak egy-egy áruház kínálatában lesznek elérhetőek, remélhetőleg itthon minden beszerezhető lesz egy helyről. Egyenlőre csak egy magyar webáruháztól kaptam visszajelzést, miszerint ők már az első darabokat be is rendelték a termékekből, tehát bizonyosan elérhetőek lesznek itthon is a Mattel termékei, remélhetőleg kivétel nélkül mind, és nem lesznek sokkal drágábbak az eredeti árnál.

A new yorki Toy Fair óta tudvalevő, hogy a Mattel figurái mellé egy mobilos applikációt is kapunk, és a nagyobb figurákon (a mini dinoszauruszokon ugyanis nem lesz egyedi azonosító) található jelzéseket beolvasva további információkat kaphatunk a dinoszauruszokról, játszhatunk velük, illetve számon tartható lesz a gyűjtemény gyarapodása is.

Az applikáció iOS operációs rendszerrel rendelkező eszközökre már elérhető, és így számos érdekes felfedezést is ejtettek a külföldi rajongók: 11 féle Velociraptor mellett Az elveszett világ bébi T. rex-e, és egy Spinosaurus is szerepel a majd elérhető dinoszauruszok között!

Egy másik applikáció is érkezik majd a tavasz folyamán: a Pokémon GO mobiljáték két éve letarolta a világot, és a sikert azóta is többen próbálták meglovagolni, így most a Universal is. A Jurassic Park Alive névre hallgató játék hivatalos megjelenési dátumáról még nincs információ, de a bejelentő videón túl már az alkalmazás kezelőfelületéről is vannak képeink.

A játék lényege, a Pokémon-hoz hasonlóan, hogy a szabadban összegyűjtsék a játékosok az "elrejtett" dinoszaurusz DNS molekulákat, és kikeltsék a szauruszokat, de lehetséges lesz a DNS-láncok keresztezése is! A nagy előddel ellentétben azonban lehetőség lesz arra is, hogy az otthon kényelméből, a játékon belüli "drón" segítségével gyűjtsék be a játékosok a DNS-eket!

A végére pedig a film kapcsán pár bekezdés. A múlt hét folyamán a Universal egy stúdiójában több díszletet is felállítottak, amelyek a film egy-egy jelenetét, helyszínét hívatottak megidézni.

A díszletek közt a különböző sajtótermékek újságírói faggathatják majd a film készítőit és főszereplőit, a képek tanulsága szerint Jeff Goldblum is tiszteletét tette: J.A. Bayona azt is elárulta Goldblum kapcsán, hogy bár csak kisebb, de annál fontosabb szerepet kap az első két film sztárja a filmben, míg Goldblum lelkendezve mesélt arról, milyen nagyszerű volt a díszletek között látni Chris Pratt és Bryce Dallas Howard küzdelmét a dinoszauruszokkal (és sokak számára felcsillant a remény, hogy ezek szerint Malcolm is a szigeten lesz, de erről valószínűleg szó sincs, csupán kilátogatott az akciójelenetek forgatására)!

És egy egészen friss hír: a twitterre ma töltötte fel az alábbi képet a Jurassic World és folytatásának zeneszerzője, Michael Giacchino: 

dygcgj_wkaey4ln.jpg 

Ma megkezdődött a filmzene feljátszása! Azt már csak halkan jegyzem meg, a Universal előrehozta a Tűzgyűrű: Lázadás amerikai bemutatóját, amelyet a magyar mozikban az eddigi tervek szerint változatlanul április 5-étől tekinthetünk meg. Minthogy egy "istálló" alá tartozik a Jurassic World folytatásával, lehet reménykedni, mivel a célközönség is nagyjából fedi egymást, hogy újabb előzetes lát napvilágot e film premierje körül!

Májusban a Jurassic Park 25. évfordulójához kapcsolódóan ismét kiadásra kerül a korábbi 4 film DVD és Blu-ray változatban, valamint most először 4K-s, UHD-s felbontásban, de erről már korábban is ejtettem szót. A hírek szerint a hazai forgalmazó, a Bontonfilm is tervez a hazai piacon új megjelenéseket, de hogy milyen specifikációkkal, az még a jövő zenéje. Addig is, újabb kiadások láttak napvilágot a zenedobozon túl:

Éesz olyan díszdobozos változat, amelyben a négy film két steelbook-ban kap helyet: az egyikben csak a Blu-ray változatok, a másikban csak a 4K-s, UHD változatok, de a Jurassic World bemutatójának kapcsán megjelent lapozható kiadást is megidézi egy másik kiadás. Egy webáruház kínálatában pedig a 4 film egyenkénti, steelbook-os kiadása is felkerült a kínálatba. Az roppant mód sajnálatos, hogy Az elveszett világ és a Jurassic Park 3 kapcsán sem az eredeti logók, hanem a három évvel ezelőtti kör alakú fémdobozos kiadásokon először felbukkanó új logók szerepelnek. Ezen lemezeken magyar felirat és/vagy hang feltüntetve nincsen, könnyen lehet, hogy a Bontonfilm egy saját, csak a mi piacunkra szánt transzfert készíttet a filmekből, remélhetőleg hamarosan erről is többet tudunk! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2113734450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása