2017. december 08. 09:34 - Lord Picard

Jurassic World: Bukott birodalom - Előzetes *frissítve*

trailer1.jpg

Végre, megérkezett a várva várt előzetes! A látvány, a hangulat és a dinoszauruszok lenyűgözőek, élükön Rexy-vel, aki jobb formában van, mint valaha! A tovább mögött pedig előzetes elemzés!

 

Nézzük is, mi mindent láttunk ebben a feszes, majd 2 perc 24 másodpercben! Colin Trevorrow, az előző rész író-rendezője, a Bukott birodalom egyik írója, a twitteren megnyugtatta azokat a rajongókat, akik azon aggódtak, hogy az egész filmet láthattuk, hogy ez az előzetes csupán a film első 57 percéből szemezgetett! Nem láttuk sem a Lockwood-birtokot, sem azt a jelenetsort, amelyben a sárga esőkabátos alak szerepelt, szóval még tartogat meglepetéseket a film! Bryce Dallas Howard is elmondta egy interjúban, hogy semmi sem az, aminek látszódni fog elsőre! Nézzük blokkokra szedve az előzetest (nem feltétlen abban a sorrendben, mint ahogy a videóban láthattuk!), a vélhető kronológiai sorrendben, pár kisebb szcénát most kihagyva:

01-bar.jpgAkárcsak a harmadik részben, a főszereplők, ezúttal Claire és Owen, egy bárban ülnek le beszélgetni

02-journey.jpgA szigetre ismét légi úton fogunk visszatérni, ahogyan az első és harmadik filmben is.

03-gate.jpgAz egykori Jurassic World elhagyatott, romos állapota arra utal, jó pár év eltelt a sziget evakuálása óta

06-compy.jpgEz a Compsognathus több eredeti és nem hivatalos Jurassic játékfigura között rejtőzött el!

07-owen.jpgOwen...

08-claire.jpgés Claire, valamint társaik együtt érkeznek meg a Jurassic World romjai közé

09-brachi.jpgAhol a főutcán egy Brachiosaurus grasszál, akit az előző filmben látni nem, csak hallani hallhattunk

Claire a Dinosaur Protection Group szervezet alapítójaként céljául tűzte ki, hogy megmentse a szigeten élő állatokat a közelgő vulkanikus kataklizmától. Úgy tűnik, már régóta nem lehetnek együtt Owen-nel, aki vonakodik visszatérni a szigetre, de a park egykori igazgatója Blue (Kék) megtalálásának lehetőségével kecsegteti őt. A park építményei évek óta pusztulnak a szigeten, vélhetően senki sem merte megkockáztatni újraindítani a parkot.

11-ian.jpgDr. Ian Malcom egy bizottság előtt tanúskodik, a háttérben az ajtó mellett pedig mintha lánya, Kelly Malcolm állna!

12-stego.jpgA dinoszauruszok befogása és kimentése az elsődleges célja a csapatnak...

13.jpg

A dinoszauruszok evakuálása a szigetről vélhetően nem mindenki tetszését nyeri el, ezért lehet bizottsági(?) meghallgatáson(?) a nagy visszatérő Dr. Ian Malcolm is, aki nem egyértelműen fogalmaz, hogy az állatok védelme mellett vagy ellen foglal állást ("Ők már előttünk itt voltak, és ha nem vigyázunk, ők lesznek itt utánunk"), így végül lehet, hogy Claire mentőcsapata fű alatt, titokban kísérli meg a lehető legtöbb állatot kimenekíteni? 

04-vulcan.jpgA dinoszauruszok békés életének a felettük magasodó vulkán aktivizálódása vet véget

21-vulcan.jpgAmelyben végül be is indul a folyamat, és kitörése katasztrófát idéz elő a sziget élővilágában

21.jpgEmberek és dinoszauruszok együtt menekülnek a pusztító kitörés és hamufelhő elől

22-carno.jpgDe, a filmek történetében először felbukkanó Carnotaurus a prédát látja meg az emberekben...

24-carno.jpgA rajongók nagy örömére megjelenő ragadozó már rárontana Owen-re, amikor is a dráma belépők királynője...

25-rexy.jpgRexy, az első és negyedik film hősnője éppen a Carno-t szemelte ki vacsorának!

26-rexy.jpgA Tyrannosaurus rex győzedelmes üvöltése közepette a háttérben a vulkán szabályos felrobban!

Nem titok, már csak a forgatási helyszínválasztás miatt is, de az Öt halálnak is elkeresztelt, a Sorna-szigetet is magába foglaló szigetcsoport és a tőlük távolabb levő Nublar-sziget is vulkanikus eredetű trópusi sziget. A legelső filmben is szerepelt már a brossurában a vulkán, de a Jurassic World térképén még hangsúlyosabb szerepet kapott a térképen!

map.jpgAzon ne lepődjünk meg, hogy sem egymással, sem a filmben látható topográfiával nem egyeznek a térképek, a valóságban is csak stilizált térképeket rejtenek a különféle parkok térképei 

A vulkán tehát pusztító erővel tör ki, vélhetően az egész csúcs, azaz a kaldera felrobban, ahogy arra számos történelmi példa is akad, az egyik legismertebb ilyen kitörés a Mount Saint Helens vulkán pusztítása és pusztulása 1980-ban. De, még mielőtt a robbanás szerű magkitörés bekövetkezne, hőseinkre egy Carnotaurus vet szemet, ezt a dinoszauruszfajt eddig nem láthattuk a filmekben, de túl sok képernyőidőt vélhetően most sem kap, hiszen egy Tyrannosaurus, történetesen ugyanaz, aki az első és a negyedik részben is szerepelt, Rexy, lecsap az állatra!

28.jpgA pörgőgömb csak két személyes, Claire és ismeretlen társa azzal, Owen a dinoszauruszokkal együtt futva menekül a hamufelhő elől

29-mecri.jpgMenekülés közben egy újabb ragadozó, egy Metriacantosaurus vet szemet az "üveggolyóra"

30.jpgA sziget peremén sajnos sok dinoszaurusz és a gömb is az óceánba pottyan 

31-tops.jpgA vízben egy újabb, eddig nem látott szaurusz, vélhetően egy Sinoceratops küzd az életéért

A nagy menekülés közepette szinte minden, eddig ismert és látott dinoszaurusz felbukkan az életéért küzdve. Láthatunk itt Ankylosaurust, Apatosaurust, Brachiosaurust, Compsognathust, Gallimimust, Sinoceratopsot, Stegosaurust és Triceratopsot, de a levegőben Pteranodonok és Dimorphodonok is keringenek. A pörgőgömbre egy Metriacantosaurus is szemet vet egy pillanatra, ezt a fajt pedig régóta várták a rajongók, hiszen már a Jurassic Park-ban is láthattuk, hogy Dennis Nedry az ő DNS mintájából is lopott! 

Direkt hagytam a végére az alábbi képsorokat, mivel Owen egyedül van, vélhetően ez a kitörés utáni időszakban fog helyet kapni a filmben, hiszen Claire és ismeretlen társa is Owen nélkül néz farkasszemet egy ragadozóval...

05-blue_1.jpgBár korábban azt feltételeztem, hogy a kis kölyök nem Blue, vélhetően mégis az, és ez egy "házi" felvétel, amely Owen-nél lehet

17-blue.jpgVégül Owen ráakad régi ismerősére, gondozottjára, Blue-ra

19-blue.jpgOwen óvatosan közeledik felé, a háttérben pedig a Jurassic Park egyik túrakocsija, amelyet még Rexy taszított le!

20-blue.jpgOwen és Blue találkozása nem éppen zökkenőmentesen alakul...

14-bary_1.jpgA rémes pofa egy Baryonyx-hez tartozik, amely nem a békés állatok közé tartozik

15-bary_1.jpgA rejtélyes épületet láva és tűz mardossa, kiegészülve egy Baryonyx-el - nem épp vidám helyzet!

A lenyűgöző előzetesben sem Benjamin Lockwood-nak, sem a birtokának nyoma sincs, ahogyan az Indoraptor-nak sem, tehát rájuk a film második felében számíthatunk majd! Nehéz megtippelni, de a következő előzetesre az amerikai fociliga döntőjének, a Super Bowl-nak a szünetében érdemes számítani, 2018. február 4-e környékén! Természetesen addig is minden információmorzsára ugrok!

Külön szeretném kiemelni a UIP Duna Film példás gyorsaságát! Amióta csak az első teaser megjelent, minden kis videót gyorsan, feliratozva tettek elérhetővé Youtube csatornájukon, ahogyan a majd 3 perces kulisszák mögé betekintést nyújtó videójukat is, és pár órával a világpremiert követően már a szinkronos előzetest élvezhettük! Nyilván előre megkapták, de örvendetes a minőségi szinkronmunka és fordítás, és nem csak az, hogy Ruttkay Laura (Claire) és Miller Zoltán (Owen) visszatértek, de arra is külön figyelmet szenteltek, hogy a visszatérő Dr. Ian Malcolm-ot ugyanúgy Szabó Sipos Barnabás szólaltassa meg, mint az első két film esetében! Le a kalappal!

A film 2018. június 7-étől a mozikban itthon! Az Egyesült Államokban csak június 22-étől! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6013456047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása