2022. november 17. 08:00 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Beyond the Gates szezonzáró és újabb információk

beyond_2.jpg

Megérkezett a Beyond the Gates idei utolsó epizódja, amelynek központi témája, nem meglepő módon, a korábban már egy csomagolás képen lelepleződött szett. A tovább mögött azonban még akad pár új információ a jövő évi figurákról, köztük egy olyanról, amelynek újrakiadására régóta vártak, és végre új funkcióval is felvérteznek egy sor régi-új figurát.

A második "szezon" végére ért a Beyond the Gates, a JurassicOutpost rajongói oldal és a Target valamint a Mattel közös videósorozata, amelyben havonta legalább egy, de sokszor inkább több, Legacy és Hammond Collection figura került leleplezésre, melyeket utána az amerikai rajongók már elő is rendelhettek a Target oldalán.

Nincs ez másképp a Legacy Collection vonalon megjelenő Dr. Ellie Sattler Risky Rescue Pack esetében sem, az idei utolsó videó központjában lévő szett esetében sem. 

A Legacy vonalon eddig is törekedtek a Mattel-nél főleg a Jurassic Park, de időnként Az elveszett világ és a Jurassic Park /// ikonikus szereplői és jelenetei előtt tisztelegni. Dr. Ellie Sattler viszont nem először kerül a cég palettájára: az első, csak a figurát tartalmazó megjelenést egy John Hammond-dal és két Velociraptorral kiegészített szett követett, majd idén a Jurassic World: Világuralom kapcsán is megjelent Ellie figurája, 30 évvel idősebb kiadásban - igaz azt egyelőre csak egyetlen, nagyobb szettben kapható, a T. rex, Giganotosaurus és Therizinosaurus társaságában (és elég korlátozott terjesztésben). 

Az már szembetűnő az újabb megjelenés esetében, hogy a figura megkapta a Jurassic Park-os esőkabátot, de mintha a figura haján, arcán, de még a ruházat részletein is igazítottak volna, persze majd jobban akkor lehet összehasonlítani egy korábbi darabbal, ha már kézben lesz...

A szett igazi sztárja amúgyis a 10-es számú Jeep Wrangler lesz, számomra egész biztosan. A már korábban kiadott, bukókeretes és vászontetős változat után itt volt az ideje, hogy megkapjuk a Muldoon Jeep-jeként is emlegetett 10-es számú változatot, amelyen nincs rajta a bukókeret, ellenben egy pótkerék és két szerszámos láda is helyet kapott rajta. Arra pedig én se számítottam, hogy a ládák nyithatók is lesznek, így pedig számos, más figurához de akár a korábbi Ellie figurához is járó kiegészítőket is el tudjuk végre biztonságosan pakolni. Arra is külön odafigyeltek, a hátsó ülésre kényelmesen el lehessen helyezni egy Ian Malcolm figurát (a videóban a Hammond Collection-féle, sérült változatot tették, és így is a pontos a film szerint).

Természetesen a filmhűség kedvéért még sarat is találunk a karosszériára és kerekekre festve, de külön öröm, hogy arról sem feledkeztek meg, hogy a visszapillantót is mindenképp a járgányra kell szerelni. Csak egy valami érthetetlen számomra: a 2018-ban megjelent Legacy és a sima, hálóvetővel felszerelt változatokon az abroncsokon is, filmhűen, jól leolvashatók azok típusa - ezt azóta se a többi Jeep, de a Ford Explorer sem kapta meg...

A Mattel-nél pedig, amolyan kötelező jelleggel, egy dinoszauruszt is mellékelnek a szetthez, amely nem meglepő módon, egy Jurassic Park-os Velociraptor, amelyből nem ez az első változat, de a festésén ismét variáltak.

vlcsnap-2022-11-16-22h48m50s633.png

risky5.jpg

Ha minden igaz, 2023-tól a Target már nem birtokolja a Legacy és Hammond figurák exkluzív jogait az Egyesült Államokban, és ezzel remélhetőleg az európai kiváltságos árusítóhelyek helyett szélesebb körben lesznek kaphatók ezek a figurák, különösen a szettek. Hátha ezúttal a magyar piacra is eljut egy remek Jeep szett.

A Jurassic Park bemutatásának 30. évfordulójának a hírek szerint a Mattel is szeretné megadni a módját (a most tárgyalt Jeep-en kívül ugye érkezik az összezúzható Ford Explorer is valamikor jövőre), és habár az még nem tisztázott, hogy a Legacy vagy a hagyományos játékvonalon, de érkezik egy Az elveszett világ két dinoszauruszára fókuszáló szett is:

A kölyök Tyrannosaurus rex és a Pachycephalosaurus tehát együtt lesznek kaphatók, és míg előbbi nem mutat jelentős különbséget, a sebhelyeket leszámítva, a kölyök T. rex festése, legalábbis egyelőre a kiadott termékfotókon, megújult és még szebb, mint a két korábbi kiadás esetében, amelyből egyet én is bemutattam: Termékbemutató: Legacy Collection T. rex.

pachyrex2.jpg

pachyrex3.jpg

Az igazi újdonság viszont a figurákon belül lapul: az állatok oldalán ugyanis egy-egy gomb is található, amellyel egyrészt vörösen világít egy részen a figura (ez nem annyira az a feature, amit szeretek), de emellett az információk szerint (és a Pachy másik oldalán a hézagos sérülés is erre utal) mindkét figura hangot fog kiadni! Először a kisebb méretű Mattel figurák sorában tehát megszólal mind a kölyök Rex, mind a Pachy, remélhetőleg pontos, filmes hangeffektek által!

És ugyancsak érkezik jövőre a régóta várt hím Velociraptor alapsorozatos figurája (nem összekeverendő a szintén 2023-ban érkező Hammond Collection változattal), és ez is már egy hangot adó változat lesz!

Velociraptor-t eddig csak a nagy méretű, kölyök példányok vagy a Ray Arnold halálát megörökítő szett alapjába épített hangszórókon keresztül hallhattuk őket! Ez pedig előre vetíti, hogy valószínűleg mind több, ilyen kisebb méretű korábbi figura kap hangosított változatot. Az megjegyzendő, de fel is tűnő, főleg a Velociraptor esetében, hogy kicsit tömzsibb, testesebb a figura teste egy sima figurához képest, valószínűleg ez az elektronizált változat ára. 

De a hangeffekteket fénnyel összekötő megoldás az olyan nagyobb méretű dinoszauruszok figuráiban is visszaköszön majd, mint az új Carnotaurus-é:

Kissé csalódás, hogy láthatóan a figura Toro festését kapja meg, és nem a Világuralomban látott csodaszép vörös-fekete "Demon" változat színei köszönnek vissza rajta, de én még azért reménykedem, hogy megkapjuk a törött szarvú példányt is majd. Az viszont látható, hogy ennél a figuránál egymás alatt két gomb is lesz, ami fényt és hangot is ad majd:

carno2_1.jpg

carno5.jpg

Néhány szerencsés, külföldi, rajongó pedig már néhány új, Dino Trackers figurát is kézbe vehetett, így róluk immáron felhasználói fotó (és videó) is napvilágott látott, hála a CollectJurassic oldalnak:

Diabloceratops

diablo_1.jpg

diablo2_1.jpg

Sinotyrannus

sinotyrannus.jpg

sinotyrannus2.jpg

Eocarharia

eocarharia.jpg

eocarharia2.jpg

Mind a három figurában egy új, korábban még nem megjelent dinoszauruszfaj figuráját köszönthetjük majd, és a Sinotyrannus esetében már "élesben" látható a fantáziaszülte kiegészítő is az "állaton". Azon túl, hogy egyik dinoszaurusz sem filmes faj, és így kevésbé valószínű, hogy beleférnek gyűjteményembe, azért a Diabloceratops minden porcikájában különösen szép darabnak tűnik.

Azt, hogy még milyen leleplezéseket tartogat számunkra az év, még nem tudni, de addig is érkezik majd még pár figurabemutató az idei játékvonalról!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8217980496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2022.11.17. 14:57:51

Nagyon jó figurák érkeznek, a junior t-rex és hím raptor nagyon várós, Ellie-s Legacy szettről ne is beszéljünk, de félek tőle, hogy itthon számunkra nehezen elérhetőek lesznek. :(

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.11.17. 18:06:18

@PikeB: Érdekes mód, a dinoszauruszokra inkább látok esélyt, de a Jeep valóban necces lesz, de remélem ezúttal már remélem legalább a németeknél rendben fog érkezni minden.

PikeB 2022.11.19. 21:07:19

Az Auchan polcain vannak JW Dominion figura újdonságok. Volt Extreme Damage Pyroraptor és Atrociraptor, illetve a Blue, Owen és Delacourt szett. Amin még elgondolkodtam az Outpost Chaos Playset beszerzése, a Müllerben már ilyen is kapható. Addig forgattam a dobozát, hogy megtetszett. :D

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.11.21. 18:34:40

@PikeB: Ohhh, az ED Pyroraptor és Atrociraptor kellett volna, jól néz ki az Outpost is, de az már nekem költségvetésen felüli tétel, sajnos :/

PikeB 2022.11.22. 18:06:02

@Lord Picard: Remélhetőleg megjelenik webshopokban is a két figura. Én az Ian Malcolm figurát halogattam addig, míg el nem fogytak. :) Érdekes, hogy az első hullámban érkező figurák közül Owen és Claire-bõl még sok helyen van, viszont a Maisie és Ian Malcolm csak pár helyen volt kapható, ami már el is fogyott.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.11.22. 20:09:23

@PikeB: Ohh, pedig egész sokáig lehetett kapni Ian-t és Maisie-t, épp a mai bejegyzésben is linkeltem a Bűbáj webjátékbolt oldalát, érdemes szemmel tartani, ha most épp nincsenek is ott, még visszatérhetnek. Érdekes, de Maisie és a JP3-as Velociraptor, de legfőképp, a Legacy Geosternbergia nagyon sehol se jelent meg, tőlünk nyugatabbra!
süti beállítások módosítása