2022. november 07. 21:57 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hírcsemege - Jurassic World 4-5? Jön a SkyShowtime!

sky.jpg

Mai bejegyzésem, régóta először, ismét több mindenről fog szólni, csemegézek a legfrissebb hírekből, így szó lesz arról, hogy mi a helyzet a franchise folytatásával, hol lehet már és majd megtekinteni legálisan is magyar nyelven a Világuralmat és egy új, jövő évi Mattel szettről is érkezett hír, amelyet sokan vártunk.

jw45.jpg

A GiantFreakinRobot.com oldal hozta le a hírt a napokban, hogy két, a Universal-ra rálátó forrásuk szerint is előkészületi fázisban van a Jurassic World 4. és 5. része! Természetesen érdemes fenntartásokkal kezelni a híreket, mindenesetre a források szerint Colin Trevorrow már nem lesz érdekelt a folytatásokban. Hivatalos bejelentés tehát továbbra sincs, de miután a Világuralom is átlépte az 1 milliárd dolláros álomhatárt, és a hat film együttesen már több, mint 6 milliárd dolláros bevételre tett szert, csak a mozikból, idő kérdése, hogy visszatérjen a mozivásznakra a Jurassic világ. 

Mint ismeretes, sajnos idehaza - házimozis forgalmazó híján - sem DVD, Blu-ray vagy UHD lemezen nem jelent meg a Jurassic World: Világuralom, ezzel pedig bővült idehaza azon filmsorozatok sora, amelyek nem teljesedhettek ki (a Star Wars 9. része semmilyen lemezes formátumon, de a Marvel-filmek is jó ideje már csak DVD-n jelennek meg, ha egyáltalán megjelennek). Sajnos egyetlen, környező ország kiadványaira nem került fel legalább egy magyar felirat vagy szinkron a hatodik Jurassic-film kapcsán, így pedig legális úton sokáig nem is volt számunkra elérhető a film. 

itunes1.jpg
Ennek vetett véget előbb az iTunes, ahol most már elérhető a film moziváltozata, 5.1-es angol és magyar hanggal és felirattal, de a film mellett elérhető az Extrák között a bővített változat, sőt mi több, a Blu-ray lemezeken is megtalálható több extra is elérhető, viszont sajnos ezek nem elérhetők magyar felirattal. Az iTunes-on 3290 Ft-ért megvásárolható a film digitálisan, vagy 999 Ft ellenében ki is kölcsönözhető 2 napra. A film itt érhető el: Jurassic World: Világuralom

itunes2.jpg

itunes3.jpg

Nem sokkal később pedig a Telekom TV Go kínálatába is felkerült a Világuralom, hasonlóképpen két napig kölcsönözhető 999 Ft-ért, és itt már bizonyosan elérhető a film magyar szinkronnal is - de csak a moziváltozat megtekintésére van lehetőség. A film adatlapja a Telekom TV Go oldalán idekattintva érhető el: Jurassic World: Világuralom.

telekom.png

Frissítés (11.08.)
A Világuralom elérhető a Youtube kínálatában is, kölcsönzés vagy vásárlás útján, magyar szinkronnal és felirattal is!

youtube.png

A streaming platformokat eddig elkerülte a film, de nem minden ok nélkül: a Comcast és a Paramount Global tulajdonában álló SkyShowtime szolgáltató már néhány országban elérhető, és a Comcast tulajdonában álló NBCUniversal, a Paramount Global és a Sky angol csatorna műsorait hozza el a szolgáltatás egy platformra, ahogyan a Peacock és a Paramount+ saját gyártásai is érkeznek majd a kínálatba. Nem meglepő módon, az új szolgáltató egyik húzócíme lehet a Jurassic World: Világuralom, a Top Gun: Maverick mellett.

skyshowtime.jpg

Idehaza 2023. februárjában indul el a szolgáltatás, egyelőre az előfizetés havi vagy éves díjáról még nincs hivatalos információ, de például a SkyShowtime októberben indult el Hollandiában és Portugáliában, körülbelül 2000 Ft-os havi díjért cserébe. A platform, angol nyelvű, beharangozó videója:

November elsején írtam a legújabb Mattel figurákról és az új termékfotókról, és a bejegyzés írásakor, egészen friss hír volt, hogy érkezik egy újabb Jurassic Park-os Jeep Wrangler, ezúttal a Robert Muldoon által használt 10-es számú, egy esőkabátos Ellie Sattler és egy Velociraptor figura kíséretében, a Legacy játékvonalon.

legacy_9.jpg

Néhány nappal később pedig az angol Toyopolis játékbolt leplezte le először, hogy jövőre, a 30. évforduló alkalmából meghallgatásra került a rajongók fohásza, a 2021-ben megjelent, pazar Ford Explorer kiadás új változata ugyanis már egy összetört járművet prezentál:

314497041_539091648200660_458003326070082647_n.jpg

314483355_539091651533993_8534854171409326189_n.jpg

Az alap járművet dolgozták át kissé a Mattel tervezői, így például a tetőablak ezúttal kifelé nyitható lesz, de persze az igazi plusz az, bár így az ajtók alapból sem lesznek nyithatók, hogy a karosszéria felső része benyomható, ezáltal pedig a filmbéli jelenet lesz újrajátszható. Ugyan a két fotót látva észrevehető, hogy világosabbak a színek, de valószínűleg eleve több a fényerő a képeken, így még nem osztanám azon rajongók aggodalmát, akik szerint eltérő lesz a két Ford színeinek árnyalata. 

A Ford azért nincs rommá törve, mint a filmben, de külön ízt ad a szettnek, hogy a 30 éve megjelent Kenner-féle Jungle Explorer-t is megidézi, nem lehet véletlen, hogy a motorháztető pont ugyanúgy esik le, mint elődjénél:

twofordss.jpg

Ugyan túl sok információt ez a három termékfotó sem árult el, például arról, hogy ember karakter jár-e majd a szetthez - de elég valószínű, ugyanakkor kísérő dinoszauruszként egy világító sebes Velociraptort kapunk majd - csak remélni tudom, hogy a Mattel történetében először, a Velociraptor is kap hangchip-et. 

314550896_539091658200659_1193694895807300878_n.jpg

És hogy még mi mindent tartogat a Mattel számunkra a kerek évforduló kapcsán? Remélhetőleg mind több részletet kapunk erről is, a nemrég frissült applikációban egy rövid időre felbukkant néhány figura előképe is, erősen lesötétítve, de azok alapján érkezik majd végre a hím Velociraptor a Jurassic Park ///-ból, de igazi kuriózum lehet az a valószínűleg vörös-fekete színekben pompázó Tyrannosaurus rex figura is, amivel a Mattel a Kenner régi figurája no és persze Michael Crichton regénye előtt tiszteleghetnek.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2317972770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2022.11.08. 18:23:35

"de igazi kuriózum lehet az a valószínűleg vörös-fekete színekben pompázó Tyrannosaurus rex figura is..." Nahát, pár hónapja írtam, hogy milyen jó lenne ha a Kenner Red Rexére hasonlító figura érkezne a Matteltől, erre lehet megjelenik? :D Akkor már csak a hangot adó spino hiányzik. :D

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.11.08. 21:13:01

@PikeB: Igen, úgy tűnik az imák itt is meghallgatásra találtak - most már csak a Mercedesekre és a buszra várok, no meg a TLW Rex párjára.
süti beállítások módosítása