2022. szeptember 28. 20:27 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Újabb Hammond Collection figurákat lepleztek le!

hcjp3.jpg

Habár még október sincs, és pláne messzi még október 19-e, szerda amikor is érkezik a legújabb Beyond the Gates videó, a tegnapi napon 4 új, Hammond Collection figuráról szivárogtak ki képek, az egyik ráadásul egy szett lesz, két figurával. A tovább mögött lássuk ezeket, bár a borítókép alighanem árulkodó...

Az idén életre hívott új játékvonal a hagyományos, 3.75 inches játékvonalon már korábban is megjelent figurákat vonultatja fel ismét, ebben a méretarányban, részletesebb kidolgozottsággal és több mozgatható ponttal. Valószínűleg jövőre érkeznek a következő figurák.

Jurassic Park /// Dr. Alan Grant - Velociraptor (nőstény)

jp3a.jpg

Eddig ezen a vonalon még nem jelent meg két figura egy csomagolásban, de a Jurassic Park ///-hoz kapcsolódó szettben átesik a tűzkeresztségen ez a vonal is. Dr. Grant nem csak a harmadik részben látott ruházatában jelenik meg, de kiegészítőként a saját hátizsákja mellett Billy fotós táskáját - két raptor tojással - is megkapják a vásárlók.

Ez a kedvenc paleontológusunk második megjelenése ezen a vonalon - természetesen már korábban megjelent a Jurassic Park-os változat is. Alan mellé pedig a gyönyörű, nőstény Velociraptor figura mellé, amelynél még arra is odafigyeltek, hogy a szem és orr közötti dudor is meglegyen. Sokan megijedtek, hogy a dobozkép alapján a vonaltól eltérően nem ablakos lesz a csomagolás, de egészen biztos, hogy a most közzétett kép a doboz hátuljáról készült. 

Jurassic Park /// - Velociraptor (hím)

jp3raptor.jpg

A harmadik Jurassic-filmben jól felismerhetően és kihangsúlyozva, megjelent a faji dimorfizmus, a nőstény figurájáról láthattunk képeket fentebb, míg ahogy az a mai, modern állatoknál is gyakori, díszesebb a faj hím példánya. Nem csak a festésében, de a nyakán futó tüske-szerű tollszárak is természetesen megjelennek a figurán. Ahogy sajnos, mindkét raptor esetében, a túl nagy lábak is, mivel ezen a vonalon nem kaptak alapot és állványt a dinoszaurusz figurák, így a nagy talpakkal biztosítják a stabilitást. 

Jurassic Park - Robert Muldoon

robert.jpg

Folytatódik az első film sztárjainak sora is, és érkezni fog Robert Muldoon, a fővadász figurája is. Aligha kell kihangsúlyozni, hogy mennyivel több ponton mozgatható ezúttal a figura a korábbi, Legacy Collection változathoz képest, és azt, hogy sokkal aprólékosabban kidolgozott a figura minden pontja. Ahogy az az egyetlen képen is látszik, a SPAS-12 típusú puskát is megkapja Muldoon, vállpánttal együtt.

jp3alans.jpg

Valamennyi figura, emberek és raptorok, már megjelentek korábban a Legacy játékvonalon, és Alan már akkor is a nőstény raptorral került egy csomagolásba, de még Billy táskája és a két tojás is stimmelt annál a kiadásnál, igaz mind a raptor festése eléggé hiányos, de még Alan is csak egy új nadrágot kapott a korábbi változathoz képest. Ez a szett rendkívül korlátozottan volt csak elérhető három éve, még az Egyesült Államokban is!

jp1.jpg

Muldoon is kapott akkor egy ilyet szettet, de külön is megjelent egymaga (akárcsak Alan, az első filmhez), ő hozzá akkor egy Jurassic Park-os Velociraptorral osztozkodott a dobozon. Azt hiszem nem kell kiemelnem, milyen nagy az eltérés az akkori és mostani figurák között. 

jp3rapi.jpg

A hím Velociraptorból nem volt 3.75 inches változat (terveztek egyet, de sosem került kiadásra), de az eddigi prémium gyűjtői vonalon, az Amber Collection sorozat részeként jelent meg belőle figura, így voltaképp csak azt kellett lekicsinyíteni ezúttal. Rendszeresen olvasóim emlékezhetnek a hírekből, de volt Alan Grant-ből (igaz Jurassic Park-os) és Muldoon-ból is ilyen Amber változat. 

Az eddigi képek alapján nagyon úgy fest, hogy az Alan figuránál nem lesz cserélhető egy végtag sem, mint az eddigi Hammond Collection figuráknál, de Muldoon esetében még lehetnek cseredarabok - lehet épp a fejrész kap egy kalap nélküli verziót. 

Vicces belegondolni azonban abba is, hogy bár ez a gyűjtői vonal a Jurassic Park atyjának nevét viseli, John Hammond-ról eddig nem született ilyen figura, pedig alap lenne is hozzá, hiszen a Legacy- és Amber-vonalon is jelent meg róla figura: a válasz valószínűleg pofon egyszerű, miért nincs róla még ilyen figura. Jövőre lesz 30 éves az első film és a franchise, adná magát, hogy erre az alkalomra nem is csak egy szimpla figura jelenjen meg John-ról hanem mondjuk egy olyan, hangot adó talapzat is, mint amilyen a "szexi" Ian Malcolm díszdobozos kiadás is kapott. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9317942386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása