2022. augusztus 17. 20:27 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Beyond The Gates - Az új Hammond Collection figurák

hammond_5.jpg

A hónap harmadik szerdája elhozta a JurassicOutpost.com és a Target közös videósorozatának újabb epizódját, amelyben két Hammond Collection figura került bemutatásra. Nagy meglepetés nincs, a két figurát a Mattel már az idei SDCC-ra is elvitte.

A Dilophosaurus eddig is közkedvelt faj volt a Mattel-nél, évről évre, különböző, nem csak filmes színekben pompázó alap figurák mellett már kapható egy nagyobb méretű, elektronikus kölyök változat is, és persze volt belőle egy igazán pompás Amber Collection verzió is. Ez utóbbi nagy sikert aratott, és gyorsan el is kapkodták a rajongók, ma már csak jóval az eredeti ár felett találni belőle eladó példányt. Nem csoda, hogy még a Hammond Collection első évében elhozzák a Jurassic Park-ban látott példány alapján készült figurát:

Hammond Collection Dilophosaurus

A vonal a hagyomány, 3.75 inches méretarányban hozza el (újra) a már korábban is kiadott figurákat - különbséget a festések minőségén és a részletek kidolgozottságán túl az alapfigurákénál jóval több csuklópontot alakítottak ki, ezáltal többféle módon pózoltatható a dinoszaurusz. 

A festés jóval alaposabb, mint a 3.75 inches figurák esetében, ellenben annyira nem részletes, mint az Amber változat volt, valahol a kettő között helyezkedik el, de eléggé szép lett. A nagyobb méretarányú változatnál az egész fejet le kellett cserélni, hogy a gallért fel lehessen helyezni, vagy épp az összecsukott állapotot imitáló darabot felhelyezze a vásárló - és a kialakítás miatt olyan opció nem is volt, hogy egyik kiegészítő se kerüljön fel a figurára. Ezúttal viszont nem kell szétszedni a figurát, mind a gallér, mint a takaróelem kívülről felpattintható, de őszintén szólva, gallér nélkül szerintem nem is kell felrakni a másik változatot, jobban mutat a figura csupasz nyakkal.

Hammond Collection Dr. Ellie Sattler

Ian Malcolm és Alan Grant után a harmadik ember figurát Laura Dern karakterének szentelték (legalábbis ami külön kapható, hiszen az Outhouse Chaos Set-ben Donald Gennaro figurája került). Róla láthattuk már ezen termékfotókat korábban is, de a Beyond the Gates videóban látható konkrét figura már azért kevésbé férfias vonásokat (széles vállakat) sejtet, mint eddig hittük.

Az külön kuriózum, hogy a figura, akárcsak Ian és Alan esetében, cserélhető karokat kapott, de azok egész pontosan a könyékig felhúzott gumikesztyűt és Triceratops ürüléket imitálják...

A Beyond videók legérdekesebb részei mindenképpen a kulisszák mögül bemutatott látványtervek, útmutatók, ami alapján megtervezik a figurák részleteit, a színösszeállításokat:

Szeptemberben és októberben még 2-2 Hammond Collection figurát mutatnak be a készítők, és a sorozat "második évadát" egy Legacy Collection figura zárja. Sajnos, ahogy a korábbi figurák esetében, úgy az újabb darabokra sincs semmi esély a hazai boltokban, sőt, fizikailag még Európában sem kaphatók, csak online, sajnos a Mattel úgy fest, egyre inkább koncentrál az amerikai piacra...

A végére még maga a Beyond epizód, amelynek végén az is kiderül, hogy augusztus 28-án a Mattel Jurassic-os NFT (Non-fungible Token azaz nem-helyettesíthető token) tartalmakkal készül, ennek mikéntjéről túl sokat azonban még nem tudni:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5517910271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KyloRen22 2022.08.23. 20:13:09

A Világuralomhoz digitális magyar megjelenésről sem tudni semmit? Pl. YouTube-on fent vannak az előző részek.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.08.23. 20:22:22

@KyloRen22: Egyelőre semmi, ma körbenéztem én is, de sem a Microsoftnál, sem az Amazonnál, sem az iTunes-nál nem elérhető még magyarul. A Universalnak is van ugye saját streaming platformja, a SkyShowtime, amely azonban még a régióban nem indult el - de az idei évre ígérték korábban az indulást, így a magyar piacon is, oda mindenképp várható lesz a film. Lemezes megjelenésről pedig továbbra sem tudni, figyelem a környező országok adatlapjait, hátha valahová sikerülne felkerülnünk...

Kibernetika 2022.09.05. 14:31:24

Én is azon gondolkodtam, hogy a Világuralom vajon mikor jelenik meg magyarul, nemcsak DVD-n, hanem akár digitálisan is. Bizonyos oldalakon elérhető magyarul, de csak mozis hanggal, és azt várom, hogy rendes (kép- és hang)minőségben mikor lesz elérhető magyarul.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.09.06. 00:00:26

@Kibernetika: Legújabb bejegyzésemben erről is szót ejtek, amely a mozis bevételeket taglalja. Bizakodjunk, hogy lehet még hazai megjelenés a filmből.
süti beállítások módosítása