2022. július 17. 18:58 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Ben & Ankylosaurus 'Bumpy'

benbumpymattel.jpg

Az itthon megjelent Krétakori tábor szereplők közül utoljára Ben és a kölyök Ankylosaurus, Bumpy Mattel-es figurabemutatójának az ideje jött el. Sajnos továbbra sincs semmi jele, hogy a két kimaradó szereplő, Brooklyn és Sammy figurája megjelenne a hazai boltokban... 

A Krétakori tábor hat túlélője közül az egyik legnagyobb jellemfejlődésen Ben Pincus esett át: a mindentől óvakodó, tisztaság- és rendmániás srácból a második évadra egy, a dinoszauruszoktól hemzsegő szigeten egyedül töltött néhány hét után, túlélő-üzemmódba kapcsolt tinédzserré vált. A tavaly megjelent Mattel-es kiadás esetében ezt az állapotot örökítették meg. Míg Darius esetében az első évados szerelésben került kiadásra a figura, addig Yasmina esetében változatlan maradt a szerelés (közös figurabemutatójukban nézhetőek meg), de Kenji esetében sem változott az outfit az évadok alatt. 

A csomagolás a szokott módon, nyitott, Ben és kiegészítői, egy lándzsa és egy pajzs külön a dobozra ragasztva, még Ben társállata, Bumpy, a kölyök Ankylosaurus figurája csak lekötözve került elhelyezésre.

A Mattel-nél, a nem hús-vér emberekről készült emberek arcait elég jól vissza tudták adni és ezen a téren sem okoz csalódást ez a megjelenés, még az aggodalmas állapot is jól leolvasható Ben arcáról.

A szerelésében, mint azt már az első bekezdésben említettem, a 2. évadtól jellemző szerelés köszön vissza, azaz sáros rövidnadrág, trikó, az ing darabjaiból pedig fejkendő lett, de még a fából készült védőeszközök is jól lettek megformázva - a fejkendő lehetett volna azért erősebben kék színű. A hasi tasi nincs jelen a figurán, azt a sorozatban is később kapja vissza a srác, és mivel Bumpy is még kölyök, jól belőhető, hogy a második évad elejéről eredeztethető a figura alapja. Kiegészítésül egy dárda és pajzs került Ben mellé.

Bumpy, a kölyök Ankylosaurus figurájának ez a második változata, az elsőt már korábban bemutattam, ahhoz képest magán a figurán nem változtattak, csak a festésen: élénkebb lett a fejen és a végtagokon látható bőrpikkelyek nagyja, de  ezt leszámítva a korábbi figurát pontosabbnak érzem, talán csak a farokbuzogány rész az ami jobban sikerült (pontosabban azzal, hogy külön lefestésre került). 

A végtagok és a farokrész ugyanúgy mozgatható maradt ahogyan természetesen a fej rész is, de láthatóak apróbb változtatások, már csak a fej méretében is, így nem csak a festésben érhető tetten változtatás, a dinoszaurusz felnőtt változatához továbbra is a külön kapható változatot találom jobbnak, de legalább azoknak is lett lehetősége beszerezni azoknak, akik lemaradtak az első kiadásról.

Ben természetesen méretarányaiban is tökéletesen passzol társaihoz, sajnos azonban, mint említettem már, nem teljes a csapat, mert Sammy és Brooklyn figurája idehaza még nem jelent meg.

camp2_2.jpg

A figurát még tavasszal vásároltam, egy némi késéssel került most bemutatásra, ezért a beszerzési hely weboldalán már nem is találni a figurából, de valószínűleg egy-egy üzletükben még lelhető fel, merthogy az idei évben úgy fest a Játéksziget lett a Jurassic-figurák egyik legjobb beszerzési helye, nem régiben még sok más remek figurát sikerült beszereznem egy üzletükből, ezeket a figurákat is hamarosan bemutatom.

Addig is érdemes rá-rátekinteni a Játéksziget webshop kínálatára és persze a meglévő üzleteikbe is érdemes ellátogatni továbbra is, remélhetőleg hamarosan már a Jurassic World: Világuralom második hullámos figurái is megérkeznek az országba.

jatek_1.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5217814823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2022.07.21. 18:39:38

Ilyen szettet nekem is sikerült beszerezni, mellette a Kinji és Monolophosaurusosat is. :P Néha meglepő helyen bukkan ilyesmire az ember, a film előtt teleszórták JW figurákkal a közeli Tesco-t, azóta szépen elfogytak. :)

"remélhetőleg hamarosan már a Jurassic World: Világuralom második hullámos figurái is megérkeznek az országba." -Sajnos nagyon lassan érkeznek. :(
süti beállítások módosítása