2022. június 03. 22:14 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Kiadványbemutató - Panini matricás album, mától itthon!

panininews_1.jpg

Két nappal ezelőtt cikkeztem arról, hogy Olaszországban megjelent a Panini matricás albuma a Jurassic World: Világuralom kapcsán - álmomban sem gondoltam volna, hogy két nappal később már be is mutathatom az albumot, amelyet itthon vásároltam, magyar nyelven! Részletek a tovább mögött.

A Jurassic-filmek és a matricás albumok története immáron 30 éve íródik lassan, a Jurassic Park, a Jurassic Park /// és a Jurassic World albumai hazánkban is megjelentek, de Az elveszett világ: Jurassic Park és a Jurassic World: Bukott birodalom albumai elkerülték a hazai piacot (míg a LEGO Jurassic World album viszont kapható volt két éve). Most viszont, 7 évvel az első Jurassic World film után, ismét gyűjthetjük a matricákat a magyar albumba, az ugyanis a mai napon jelent meg, a hozzájáró matricákkal együtt, a Lapker Zrt. gondozásában!

Egyelőre csak pörén érhető el az album és a matricák (tehát nincs összezacskózott változat), de panaszra semmi okunk nem lehet, hiszen teljesen magyarították az albumot, ugyanakkor, azt olvasva, azért a filmre nézve spoileres információk is fellelhetőek benne, ahogy a matricákban is, így én is óvatosan tekintettem meg őket.

Az album tehát egyszerre vezet végig a filmen, de a helyszíneken és legfőképp, a dinoszauruszokon is, ráadásul utóbbiak esetében nem csak CGI-render képeket kapunk, de stilizált, az adott fajra jellemző piktogramok, sőt, egészen közeli bőrminta matrica is beragasztható az adott fajhoz, és természetesen minden fontos információ elérhető az állatokról.

Még üresen is rendkívül színes, impozáns az album, igazán frappánsak a piktogramok, ábrázolások, a Panini igazán kitett magáért.

És ahogyan a Jurassic World albumánál is, úgy most is az album közepéről (a tűzőkapcsok szétnyitásával) eltávolítható egy igencsak alaposan összerakott útmutató, mit tegyünk és ne tegyünk, ha dinoszaurusszal találjuk magunkat szembe:

A ráadás pedig még csak ezután jön, a hatalmasra kihajtható lap hátoldalán az Egyesült Államok és környékéről jelzett dinoszaurusz észlelések kerültek térképre, természetesen mindezek matrica formájában! Utóbbiakról pedig külön megjegyzendő, hogy a térképmatricák fluoreszkálnak a sötétben!

usamap.jpg

sticker4.jpg

A matricák is igen változatosak, nem csak filmjeleneteket, de CGI-render képeket, piktogramokat találhatunk rajtuk, vagy épp teljessé tehetők egyes képek, de természetesen több matricából álló képek is összeállíthatók, sőt, 24 matrica még csillog is. Az album remek borítójához illően pedig háromféle tasakban kaphatók a matricák: Blue és Beta, a Dilophosaurus és a Pyroraptor található meg rajtuk, de természetesen a matricák elosztását az eltérő csomagolás semmiben sem befolyásolja.

Összesen az albumban 154 db matricát lehet kigyűjteni, míg a térképre további 62 db-ot, vagyis összesen 216 darab matricából áll a gyűjtemény, minimum, ugyanis vannak kettéosztott matricák is, vagyis ténylegesen ennél több matrica ragasztható be a 32 oldalas kiadványba. Az album 500 Ft-ért, az 5 darab matricát rejtő tasakok 250 Ft-ért kaphatók, a Lapker Zrt. oldalán pedig városokra bontva megtekinthető, hol is kaphatók a termékek: ELÉRHETŐSÉGEK

lapker.jpg

A két nappal ezelőtti bejegyzésemben, amikor is az olasz kiadásról volt szó, akkor arról is tettem említést, hogy 50 + 5 limitált kártya is megtalálható a tasakokban (de a kártyákat nem gyűjtőmappába, hanem dobozba lehet gyűjteni, mint a The Ultimate Sticker Album esetében), ezek viszont a hazai kiadásban nem kaptak helyet. Arról, hogy a későbbiekben esetleg lenne egy külön megjelenő kártyagyűjtemény, még nincs információ, sem itthon, sem a nemzetközi piacokon, de aligha lehetünk csalódottak, főleg annak ismeretében, hogy Olaszországon kívül csak Magyarországon kapható egyenlőre a Matricagyűjtemény! Úgyhogy gyűjtésre fel, és mire felkapjuk a fejünket, már a filmet nézzük a mozikban! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2017848021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KyloRen22 2022.06.04. 19:05:50

Atrociraptorok magyar nevét nem írja le?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.06.04. 23:45:17

@KyloRen22: Nem, angolul van csak felsorolva a nevük.

Gregar 2022.06.22. 18:25:10

Hol érdemes próbálkozni a beszerzéssel? Újságosnál, Lidlben eddig csak a Harry Potterekhez volt szerencsém... Relay meg mindig zárva volt...
Ez most sokkal kevésbé van szem előtt, mint a 2015-ös.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.06.23. 20:10:39

@Gregar: Tesco-ban! Nem csak a Relay-es újságárusnál, de a kasszák környékén is érdemes keresgélni.

De a lapker oldalán, a városodat megadva konkrétan látható, hol kaphatók matricák (én városomban pl. Tesco-n kívül csak kisboltokban!). Itt tudod megnézni: lapker.hu/lapkereso/hol-kaphato/?ms=JurassicWorldMovie3+matrica

Gregar 2022.06.24. 22:06:58

@Lord Picard: Wow. Örök hála ezért a linkért! :O

Mondjuk vannak meglepő találatok a kerületemben: L&L Ingatlan Bt. :D :D
süti beállítások módosítása