2022. május 25. 20:29 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Új háttérvideó és friss Mattel termékfotók, hírek

news_21.jpg

Két héttel a Jurassic World: Világuralom premierje előtt hétfőtől egyre több mozi, mozihálózat nyitotta meg a jegyelővételt a nézők előtt, számos helyen pedig már akár június 8-án, 14 órától is megnézhető a film! A Universal és a UIP-Duna Film pedig a bemutatóhoz közeledve újabb, Blue és Owen kapcsolatára fókuszáló kisfilmmel örvendeztette meg a rajongókat, magyar nyelven, új képkockákkal a filmből! A tovább mögött pedig néhány legutóbb már bemutatott játékfigura csomagolásáról érkezett képeket mutatom be, illetve új készletekről is lesz szó.

A Mattel a Világuralom kapcsán nem csak dinoszauruszok, emberek és autókra korlátozta termékkínálatát, de már két szettről is tettem említést illetve érkeztek hozzájuk termékfotók. A Beta-t magába foglaló Battle Gate szett mellett érkezik majd a Pyroraptor-ral kiegészített Outpost Chaos Playset is. A harmadik szettről néhány nappal ezelőttig hír sem volt, mígnem a napokban zajló Las Vegas Licensing Expo-n egy látogató le nem videózta az alábbi Mattel-es szettet, amely egy, majd a filmben látható, átalakított Eurocopter EC135 típusú helikoptert tartalmaz (és Kayla Watts valamint egy Rajasaurus figuráját). 

heli1.png

Talán ez a helikopter megjelenés utat nyithat ahhoz, hogy a Jurassic Park-ban látott, Agusta A-108-as típusból is készülhet játékmodell, mindenesetre izgatottan várhatjuk e játékszett hazai megjelenését is.

A bejegyzés közzététele után pár órával pedig hivatalos dobozkép is érkezett a helikopteres szettről:

kopter.jpg

És nem csak erről, hanem az alábbi szettről is:

fiercespino.jpg

Az Extreme Damage vonalon megjelenő szettben egy teljesen új, (eddig legalábbis) nem filmes festésű Spinosaurus kap helyet, illetve egy harci sérült Albertosaurus és Atrociraptor. Amennyire most tudni, nem filmes megjelenésről van szó egyik figura esetében sem.

Az április végén megtartott Generation Jurassic-on tartott vetítés óta nem látott napvilágot friss információ, képek a már második Owen szettről, egészen idáig:

A játéktervezők láthatóan nem elégedtek meg annyival, hogy egy meglévő Parasaurolophus modellt festenek át, de ahogy a filmben is, itt is eltér az állat koponyája és nyúlványa az eddig látottaktól. 

Egyik korábbi bejegyzésemben volt szó az idősebb Alan Grant, Ian Malcolm és Maisie Lockwood új figuráját tartalmazó játékszettekről, de utóbbi két figura esetében csomagoláskép nem volt, eddig:

ian1.jpeg

maisie1.jpeg

A Legacy figurák újabb példányai is érkeznek a nyáron, remélhetőleg a nemrég megjelent figurákhoz hasonlóan itthon is, hiszen a Dilophosaurus egészen filmszerű, gyönyörű festést kapott, Az elveszett világot idéző Velociraptor figurája kissé vörösebb, mint illene és a Gallimimus sem épp a legpontosabb festésű, de akinek eddig kimaradt a figura, most majd pótolhatja:

legacys.jpeg

Hétfőn egyébként megtartották a Jurassic World: Világuralom világpremierjét, Mexikóvárosban. A film készítői közül Colin Trevorrow író-rendező mellett Jeff Goldblum, Bryce Dallas Howard és DeWanda Wise látogattak el Mexikóban, ahol nem csak tévéműsorokban tették tiszteletüket, de közönségtalálkozót is tartottak és a szerencsés rajongókkal együtt tekinthették meg a filmet. Chris Pratt alighanem igazoltan volt távol: a napokban lett háromszoros apa, miután felesége, Katherine Schwarzenegger második közös gyermeküknek adott életet (első gyermekük születésekor pedig még a Világuralom forgatásához felállított buborékot is elhagyhatta a színész 2020 nyarán...). 

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, főképp mivel rajongók vettek részt többnyire a vetítésen, rendkívül pozitív a film visszhangja, általánosan a legtöbb előkerült vélemény az, hogy a World-filmek közül ez a film áll a legközelebb a Jurassic Park-trilógia szellemiségéhez és ez is a legjobban megírt darab. Két hét múlva már mi, magyar rajongók is élvezhetjük a filmet!

Londonban pedig a mai napon a Trafalgar-téren egy elég komoly promóciós eseményt sikerült összerakni, egy hatalmas, digitális kivetítőn a Giganotosaurus elevenedik meg a téren, de külön, egy sátorban a film forgatásán használt eredeti kellékek is kiállításra kerültek, az egész helyszínnel pedig a DinoTracker oldalt üzemeltető csoport mozgó bázisát elevenítik meg:

A McDonald's a jelek szerint egyetlen piacon sem készült külön promócióval, legalábbis eddig ennek nem mutatkozott jele, nem úgy az idehaza nem ismert, Carl's Jr. gyorsétterem lánc esetében. Főképp csak az Egyesült Államokban jelentős a lánc jelenléte, de azért minden kontinensen találni az éttermükből. Két, nagyon komoly és ötletes reklámfilmmel is reklámozza magát a lánc:

És természetesen a poharak, papírzacskók is a filmet hirdetik, ahogyan a menühöz járó játékok is:

Minthogy a McDonald's és a Burger King, vagyis a vezető gyorsétterem láncok már évek óta a műanyag játékokat vezetik ki kínálatukból, valószínűleg csak a Carl's Jr-nál találkozhatnak a rajongók ilyen ajándékokkal.

Az amerikai Variety magazin is megragadta az alkalmat, és a film három főhősnőjének szentelték legutóbbi címlapjukat és címlapsztorijukat:

Legutóbb pedig én is beszámoltam arról, hogy idehaza, a jelenleg posztermagazinként működő Mozimánia legújabb számában egy Jurassic Park plakát található csak meg, az ugyanazon kiadó alá tartozó Vox mozimagazin kapcsán már megerősítésre került: a Világuralom plakátja helyet kap a júniusi lapszámban, amelynek címlapját eddig még nem mutatták be, de mi, rajongók, izgatottan várjuk. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2117840339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása