2022. május 18. 20:29 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Az új Beyond The Gates és azontúl

beyond_1.jpg

A mai napon debütált a Jurassic World: Világuralom előtti utolsó Beyond The Gates epizód, amelyben habár előzetesen négy Hammond Collection figura bemutatóját ígérték, nagyobb hangsúlyt csak két figura kapott. Részletek és képek a tovább mögött.

A Beyond The Gates mai adásában két olyan figura került inkább bemutatásra, amelyek az áprilisvégi Generation Jurassic-on nem, míg az akkor bemutatott Tyrannosaurus rex figurája külön nem kapott kiemelést, de róla legalább már láttunk termékfotókat. A videóban a figurák megszületéséről és más érdekességekről is szó esik.

Hammond Collection Triceratops

Amióta csak az új gyűjtői játékvonalat meghirdették, személy szerint a Tyrannosaurus rex és a Triceratops figura volt számomra a leginkább várt figura, hiszen 16-18 helyen mozgatható, nagyon profin megfestett változatban jelenik meg mindkét faj, de főleg a Trike-nak kijárt egy komolyabb figura, amellyel nem mellesleg a Jurassic Park ikonikus jelenetét is meg lehet idézni annak köszönhetően, hogy oldalára fektethető a gyönyörűen kidolgozott figura:

Az epizódot követően pedig a Target oldalán megjelentek a hivatalos termékfotók is, amelyeken megfigyelhető, hogy a nagyon filmszerű, aprólékos festés tekintetében még az állat szemei is jóval kidolgozottabbak, mint a korábbi változatoké. Amelyekből volt egy pár változat, az alapja ennek a figurának is azok a formák, csak több mozgatható pontot építettek be, ám sajnos a száj továbbra sem nyitható.

Hammond Collection Ceratosaurus

A Jurassic Park /// is rögtön képviselteti magát ezen a vonalon, a filmben felbukkant Ceratosaurus pontos, gyönyörűen kidolgozott figurájával. A dinoszaurusz azóta több játékidőt kapott a Krétakori tábornak is hála, és persze belőle sem ez az első Mattel figura, de a rengeteg csuklópontnak köszönhetően bőven lehet variálni, a rajongók miképp szeretnék a polcukra kitenni a nagyszerű figurát. A termékfotók ebben a korábbi cikkemben elérhetőek: A Mattel figurák második hulláma is közeledik

Hammond Collection Alan Grant

A Sam Neill által alakított Alan Grant is megkapja a korábbi figuránál jóval alaposabban kidolgozott, cserélhető kézfejű és fejű változata is:

A videóban egy csoportkép erejéig az összes, már megjelent vagy megjelenés előtt álló Hammond Collection figura is összeállt:

hammond2.png

Hazai megjelenésre sajnos továbbra sem számíthatunk, de még egyelőre európai üzletekben sem bukkantak fel a figurák...

A figurák második hulláma azonban lassan közeledik, és egyre több figura adatlapja válik elérhetővé külföldi oldalakon, így lettek új fotók az Ampelosaurus figurájáról,

ahogyan a Liopleurodon-ról is:

És ugyan magam igyekszem csak a filmben látható fajok figuráit gyűjteni, a Megaraptor mindenképp egy kivételt erősítő figura lesz, hiszen gyönyörűen kidolgozott lesz ez a közepes méretű figura, amely ráadásul hangot is ad:

A spanyol Amazon oldalán pedig újabb, eddig máshol nem listázott könyves kiadványok borítói lettek elérhetőek legutóbbi bejegyzésem óta:

919vfpdtlsl.jpg

812lqftynrl.jpg

81_sh9bqrpl.jpg

És a Panini idei matricás albumához is előrendelhető az oldalon egy 10 csomag matricát tartalmazó szett, és így az is kiderült, hogy a matricák tasakjai várhatóan eltérőek lesznek. Az albumról korábban közöltem már borítóképet, de lássuk most együtt őket:

paninijwd.jpg

További hírekért pedig érdemes lesz holnap is a blogra kattintani...

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3817834815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NorbySFX 2022.05.21. 09:58:06

Sziasztok!

A Hammond Collection is Target Exclusive, vagy számítani lehet szélesebb körű európai (esetleg magyar) megjelenésre?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.05.25. 23:46:36

@NorbySFX: Ugyan privátban válaszoltam, de ha mást is érdekel a kérdés:

Egyelőre sajnos semmi jele sincs annak, hogy itthon forgalmazásba kerülnének a Hammond Collection figurák :(

Gregar 2022.06.22. 18:28:26

Nagyon ráizgultam anno a bejelentés után a HC Rexre, jól mutatna a Kenner Red Rexem mellett. Nagyon elszomorító, hogy ennyire szegényes a kínálat nálunk. :(

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.06.23. 20:11:46

@Gregar: Igazából az alap figurákat végülis úgy-ahogy megkapjuk, de sajnos nekem is nagy szívfájdalmam, hogy pont a prémium sorok, a Legacy, az Amber és a Hammond Collection került el minket. Igaz, legutóbb három Legacy dinoszaurusz beszédült a magyar piacra.

Gregar 2022.06.24. 22:00:58

@Lord Picard: Az a baj, hogy a mindenféle dínók engem hidegen hagynak... nem inkább úgy fogalmazok, hogy nincs helyem és főleg pénzem MINDENT beszerezni, úgyhogy ráfixáltam 1-2 Amber Collection figurára, csak aztán megláttam az árakat...
A Hammond tűnt a tökéletes iránynak. Klasszikus dizájn, prémium minőség elérhető áron. Ehh....

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.06.25. 22:35:23

@Gregar: Hát igen, azért nem kis hely kell már nekem is, de azt hiszem hiába remek játékvonal, a Hammond nálam kimarad - gyakorlatilag a T. rex-et lehetetlen beszerezni Amerikán kívül és már az előrendeléseket is törölték más oldalakon, vagyis úgyfest, utángyártás se lesz belőle, a Mattel sajnos egyre rosszabb és rosszabb üzletpolitikát folytat :(

Örülök, hogy a Paninivel tudtam segíteni ^^
süti beállítások módosítása