2022. április 30. 21:04 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Lezajlott a Generation Jurassic

generationjw.jpg

Csütörtökön, a második előzetes bemutatását követően lezajlott a Universal Studios Hollywood falai között az első, szervezett rajongói esemény a Jurassic-rajongók számára a Jurassic Outpost oldal és a Target szervezésében. Egy élő Beyond The Gates-epizód keretein belül néhány, az idei Mattel kínálat második vonalába tartozó figuratervet is bemutattak, de az igazi nagy szám a Hammond Collection legnagyobb figurája volt.

A csütörtöki nap slágere természetesen a Jurassic World: Világuralom második előzetese volt, de pár órával annak közzététele után a Jurassic Outpost weboldal és a Target áruházlánc szervezésében, a Universal Studios Hollywood-ban egy több órás eseményre hívták össze a rajongókat, ahol a Mattel és a Funko állította ki néhány új figuráját, és adott ízelítőt a hamarosan érkező új megjelenéseikről. Ez volt a Generation Jurassic. A fotók többsége közösségi oldalakról és a Collect Jurassic saját készítésű fotóiból lettek válogatva, ezen az oldalon pedig videó is megtekinthető az eseményről.

A legnagyobb szenzáció az új gyűjtői vonal, a Hammond Collection (egyelőre) legnagyobb darabja, a Tyrannosaurus rex, azaz Rexy 3.75 inches vonalhoz passzoló, minden eddiginél több ponton mozgatható és legfilmszerűbb figurája:

Később pedig a Target.com-on elérhetővé vált a figura adatlapja, bár konkrét megjelenési dátum nem ismert, a figura ára 49.99 dollár lesz, amelynek egyik különlegessége, a rengeteg mozgatható joypoint-on túl, hogy olyan üvegszemet kapott, amellyel olyan, mintha mindig az ember mozgását követné a pupilla.

outpost.png

Többek között erről a figuráról is beszéltek az élő Beyond the Gates "epizódban", amelyet természetesen  Chris Pugh vezetett és segítsége is volt a Kayla-t alakító DeWanda Wise személyében, aki előbb hosszabban beszélt a Világuralom forgatásán szerzett élményeiről, de később is jelen volt a színpadon egész este.

A színésznő egy Lystrosaurus-szt is megszorongatott, amely majd Maisie és Beta figurájával együtt jelenik meg később, de a Cowboy Owen és a fiatal Parasaurolophus szettekről is mutattak egy-egy képet, valamint akárcsak egy rendes epizódban - talán a májusi adást vették is fel az eseményen - az Atrociraptorok vagy épp a Siamosaurus figurák tervrajzait is bemutatták egy kivetítőn. 

Amelyen a Hammond Collection idei(?) figuráiból is kaptak ízelítőt a jelen lévők, a teljes sort felvonultató képen a már megjelent figurák mellett a frissen bemutatott Rexy és a Gallimimus is látható, de a Dilophosaurus, a Triceratops és a Ceratosaurus figurájának egyelőre még csak az árnyképe, ahogyan Alan Grant és Ellie Sattler figurája esetében is.

gene_2.jpg

A Mattel hatalmas kiállító egységeiben többnyire a Legacy Collection darabjai kerültek kiállításra, de Kayla még meg sem jelent akciófigurája is felbukkant:

Remélhetőleg idővel több és nagyobb, több gyártóval közösen szervezett eseményt is rendeznek, én úgy gondolom, júniusban a film premierjéhez közel szintén számíthatunk, Los Angeles-ben, hasonló eseményre. 

A stúdió területén néhány eredeti, a filmekben használt kellék és jelmez is kiállításra került, pl. Ellie Sattler szettje a Jurassic Park-ból vagy Ian Malcolm kollekciója a Bukott birodalomból.

A Funko is néhány új figuráját kiállította:

De korábban már masszív képáradat jött a cég különböző méretű és felhasználású termékeiről a Világuralom kapcsán:

Addig is, míg maradnak az előzetesek, végre, idehaza is teljes gőzzel lehet gyűjteni a Mattel új figuráit, a Bűbáj Webjátékbolt kínálatában először az új LEGO készletek kerültek fel, utána viszont elég sok Mattel figurát is aktiváltak, úgy mint a Therizinosaurus vagy épp két ember-dinoszaurusz szett, ráadásul most először a Legacy Collection is három figurával bukkant fel az ország talán legnagyobb kínálatával rendelkező Bűbájon, hamarosan pedig néhány figura innen is bemutatásra kerül... És ha bár jelent pillanatban a Therizinosaurus már nincs készleten, nem kell aggódni, mert információm szerint még érkezik belőle szállítmány a későbbiekben! 

bubaj_3.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7817820611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2022.05.04. 21:48:01

Legacy Collection figurák közül melyik az a három, amit itthon lehetett kapni? A Therizinosaurusról sajnos lemaradtam.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.05.04. 22:19:06

@PikeB: Egészen bizonyosan lesz még Therizino ^^

A Legacy-kból a Kosmoceratops mellett a "TLW"-s raptor, ami sajnos nem túl szép és a Pachycephalosaurus, csak őt nem látom ott készletesen, de remélhetőleg belőle is érkezik még szállítmány.

PikeB 2022.05.10. 20:42:57

@Lord Picard: Köszönöm a linket. :) Amit eddig láttam belőle a neten, jól sikerült figurának tűnik.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.05.10. 23:38:23

@PikeB: Nagyon szívesen :) Már készen áll az én cikkem is, a mai hír a DinoTracker-ről leelőzte, de holnap-holnapután olvasható is lesz itt.
süti beállítások módosítása