2022. április 28. 20:54 - Lord Picard

Jurassic World: Világuralom - Itt a 2. előzetes!

Végre, eljött a második előzetes ideje is, két és fél hónappal az első, igen látványos és hangulatos előzetes után. A magyar nyelvű változatban ezúttal kivágásra került egy részlet, ami az eredeti nyelvűben szerepel, a tovább mögött képekkel, kicsit jobban megvizsgálom az előzetest.

Az eredeti, angol nyelvű előzetes:

Az első, majd három perces előzetes, mind amellett, hogy még John Hammond-ot is megidézték, talán túlzottan is spoileres volt tartalmát illetően, így a második előzetesnél törekedtek az ott látott jelenetek bővített verziót leadni illetve mégis, kicsit a történetből is mesélni.  

Alighogy Blue, és kicsinye, Beta feltűnik, máris elrabolják az apró Velociraptort, Owen (Chris Pratt) pedig ígéretet tesz, természetesen Claire (Bryce Dallas Howard) oldalán, hogy visszaszerzi a kölyköt. A történet fő katalizátora tehát ez az esemény lesz, míg a régi szereplőgárda motivációjából kicsit kevesebbet kapunk.

Néhány pillanatra felbukkan az előzetesben egy New York felett békésen szárnyaló Quetzalcoatlus, domboldalon legelésző Ankylosaurus-szokat is mutatnak, de a már ismert Mosasaurus támadás is belekerült az előzetesbe, viszont Parasaurolophus-szt ezúttal nem is láttunk, ahogyan Rexy sem került elő, de a Dilophosaurus sem kapott új pillanatokat, a Therizinosaurus pedig csak a már látott képkockákon szerepel, és ezek a döntések nem is feltétlenül hatalmas hibák, hiszen így még több meglepetést tartogat a Világuralom.

A máltai kalandozás is nagyobb teret kapott az új videóban, többnyire a már látott jelenetek bővítéseként, de új, szó szerint is nyaktörő akciót is láthatunk, és először láthatjuk a négy Atrociraptort együtt. A Carnotaurus és az Allosaurus "vadászatát" azonban ne keressük a magyar előzetesben - az csak az amerikai változatban szerepel, a nemzetközi változatból az kivágásra került (így tehát például a francia, német vagy olasz rajongók se láthatják), de nyilvánvalóan a moziban már láthatjuk a jelenetet. Az Atrociraptorok szabadulásakor egyébként egy újabb, régi ismerős bukkan fel, Owen barátja, Barry (Omar Sy).

Az Egyesült Államokban már a napokban futott egy 15 másodperces TV spot, amelyben már látható volt a Pyroraptor támadása, amely erősen megosztotta a rajongótábort, mindenesetre nagyon bátor és innovatív elképzelés az állatról és vadászó életmódjáról. 

A lángoló erdőség már az előző előzetesben, de a filmhez kapcsolódó merch-ben is hangsúlyos szerepet kapott, egy baljós jelenetben az is látható: több Dreadnoughtus, Parasaurolophus, Triceratops és Gallimimus keres menedéket egy tóban az őket körülvevő erdőtűz elől. 

vlcsnap-2022-04-28-18h17m01s898.png

Nem spóroltak viszont a Giganotosaurus-szt felvonultató jelenetekben, amelynek tombolása nem csak nagyszerűen fest, de a legtöbb jelenetnél olybá tűnik, hogy nem is CGI-t, hanem a megépített animatronikus dinoszauruszt láthatjuk, de egész biztosan sok mindent takargatnak még a készítők.

A UIP-Duna Film szokásos módon, példás gyorsasággal tette közé a magyar szinkronos változatát is az előzetesnek, a megszokott magyar hangok közreműködésével, kivéve a Laura Dern által alakított Ellie Sattler esetében: míg a februári előzetesben Spilák Klára szólaltatta meg a színésznőt, addig most már Vándor Évát hallhatjuk.

vlcsnap-2022-04-28-18h17m24s637.png

Itt tehát csere történt a szereposztásban, de közben mégsem, hiszen az 1993-as Jurassic Park-ban még Vándort választották a színésznő magyar hangjának, míg a 2001-es Jurassic Park ///-ban már Spilákot, rossz választás tehát nem történt, csupán az eredeti szereposztáshoz nyúltak vissza. A Jurassic Park és World sztárjait felvonultató Világuralom június 9-től lesz megtekinthető a mozikban. 

cast_3.jpg

A UIP a mai napon a két héttel ezelőtt a Universal által közreadott kisfilmet is elérhetővé tette, immáron magyar felirattal:

És az IMAX is készült a mai napra egy plakáttal:

jurassic-world-dominion-releases-imax-poster.png

Mindeközben pedig idehaza a Tesco révén elindult a matricagyűjtő akció, amelynek keretein belül cuki, Jurassic World-ös plüssfigurákat és táskát lehet kedvezményesen megvásárolni, július 6-ig!

tesco.jpg

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8117819099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2022.04.28. 21:38:19

A pyroraptoros jelenetnél elsőre sokkot kaptam, de ok, közel áll a madarakhoz, akkor hadd ússzon kormoràn módjára. :)
Az új raptror squad-nak vajon Rainn Delacourt lesz az alfája? :D

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.04.28. 22:14:27

@PikeB: Az első, erősen pixeles felvételekből alig lehetett szépen kivenni a Pyroraptort, de így, hogy tökéletes a CGI is, sokkal jobb a jelenet is. Érdekes és bátor elgondolás, hogy a víz alatt közlekedjen, de kell az újdonság.

Alighanem Rainn vagy sokkal inkább Soyona Santos lesz majd az Atrocik alfája :D Vele kiadták a konténert és Ghost-ot is, távirányítóval együtt a Mattel-nél.

PikeB 2022.04.28. 22:32:20

@Lord Picard: Igen, még Soyona Santosra tippeltem volna, de aztán lehet kiderül, hogy nem is idomítottak. :) Nem rég sajnàlgattuk, hogy a hangot adó giganotosról nincs hír, a múlt héten találtam róla egy videót, de gondolom Te is láttad már. Neked hogy tetszik a festése az eddig látottak alapján? Nekem egy kicsit soknak tűnik a zöld, a super colossal változatnál is, amitöl nem annyira filmszerű, de lehet, hogy kézben fogva nem lesz annyira zavaró.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.04.28. 22:43:37

@PikeB: Hasonlóképpen vagyok én is, ezért a zöld árnyalatért nem vagyok oda, sem azért, hogy ekkora mennyiségben van jelen... Főleg hogy ugye a filmesen nem igen látszik, hogy zöld lenne, remélem belőle azért lesz egy szebb festésű változat is.

Anak 2022.04.29. 07:04:33

Hát szerintem is helyesen tették, hogy megvágták kicsit a máltai jelenetsort. Elég erős egy előzeteshez képest, ami abban történik (rollerező turistát felfaló Allosaurus).
A tollas pingvinraptortól én is dobtam egy hátast.
Amúgy ennyi pozitív főszereplő jelenléte miatt vajon kik lesznek a filmben azok, akiket vélhetően megesznek a ragadozók? Őket már csaknem. Csak ilyen véletlenszerű háttérszereplőket? Remélem nem csinálják azt a régi szereplőgárdával, mint az újkori Csillagok háborúja filmek esetében, hogy az összes "öreget" megölik az írók.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.04.29. 20:54:14

@Anak: Nagyon remélem, hogy nagy baja nem esik az eredeti triónak, de az újnak se, valószínűleg a rossz fiúk oldalán lesznek áldozatok :)

A máltai jelenetről azóta kijött egy bővebb, fél perces koreai TV spot, de az már spoileresebb.

A Pyroraptor pedig egyre jobban tetszik :)
süti beállítások módosítása