2022. március 16. 19:34 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Kitchen Encounter Pack és más hírek

kitchen_1.jpg

A hónap harmadik szerdáján meg is érkezett a Beyond the Gates legújabb epizódja, amelyben ismét egy Legacy Collection került rövid bemutatásra egy olyan szereplő figurájával akiről még sosem készült hivatalos játékfigura!

Amikor 1993-ban bemutatásra került a Jurassic Park, a Star Wars-nál már jól bevált módon, rengeteg a filmhez kapcsolódó merchandising termék került kiadásra, a Kenner révén természetesen akciófigurák is, amelyek között nem csak a dinoszauruszokat és járműveket, de a főbb szereplőket is megtalálhattuk. Kivéve John Hammond (Lord Richard Attenborough) nagyobb unokáját, Lex Murphy-t, ugyanis az őt alakító Ariana Richards szülei nem adtak engedélyt arról, hogy a lányról játékfigura készüljön (ahogy ehhez egyébként Lord Attenborough sem járult hozzá). A Mattel 2018 óta tartó, nyugodtan mondható, új aranykorában nem sokáig kellett nélkülöznünk John Hammond figurát, a Legacy és Amber Collection vonalon is jelent meg figura, tavaly pedig többek között Tim Murphy (Joe Mazzello) is megkapta a maga figuráját, és 2022-ben eljött végre az ideje, hogy a gyűjtők polcaira kerülhessen nővére, Lex is, ahogy arról már volt is szó egy idő előtt leleplezett dobozkép a hivatalos Mattel alkalmazás kapcsán, két napja.

A Jurassic World Legacy Collection Kitchen Encounter Pack a kínzó hiányra adott válasz, a Mattel-nél pedig egy újabb, a film legendás jelenetét megidéző szettel adják ki a két unoka, valamint a Velociraptor figuráját. Habár a csomagolás trükkös, sajnos konyhaszekrényt nem kapunk a szetthez, egy kiegészítő lesz, a serpenyő.

Lex-et természetesen a legapróbb részletekig formázták meg a film jelmeztervei és látványtervei alapján, ahogy egyébként Tim esetében is: utóbbinál annyi újdonság lesz, hogy akárcsak Lex, saras, koszos szerelésben, a filmet követve került kiöntésre, viszont szembetűnő, akárcsak a korábbi Tim figuránál is, hogy Lex karjai sem hajlíthatók a könyöknél.

set4_1.jpg

A hivatalos stock fotók alapján látható, hogy a Velociraptor is nem csak festésében idézi meg a Jurassic Park Velociraptorait, de új sculptot is kapott a Raptor, a korábban megjelent Isla Nublar Escape Set dinoszauruszaival harmonizáló a festés is, természetesen az új kódtáblával kiegészítve. 

Pontos megjelenési dátum ugyan nem ismert, de az Egyesült Államokban csupán $19.99-ért lesz megvásárolható, kizárólag a Target-nél! Hazai megjelenésre természetesen továbbra sem számíthatunk, de remélhetőleg a legtöbb Legacy szetthez hasonlóan több európai országban is elérhető lesz majd a szett. 

Eközben pedig újabb, a mozikba szánt merch fotók érkeztek poharakról, vödrökről, amelyek középpontjában a Jurassic World: Világuralomban felbukkanó Atrociraptor csapatot helyezték, kettejük neve is leolvasható a rossz minőségű képekről: Tiger és Panthera.

A Beyond videójából pedig az is kiderült, hogy április 28-án a Universal Studios Hollywood-ban megrendezésre kerül egy rajongói esemény Generation Jurassic címmel, erről részleteket később közölnek!

generation.png

És a végére egy friss hír az animációs sorozat kapcsán: egy spanyol nyelvű tájékoztató alapján úgy fest, a Krétakori tábor 5. évadára egészen júliusig kell várnunk (egy másik forrás szerint a film után egy héttel kerül bemutatásra), vagyis valószínűleg a filmre nézve spoileres lenne az évad bemutatása a Világuralom előtt!

Ennél is érdekesebb, hogy bár hatodik évados bejelentés nem érkezett még, de novemberben egy interaktív epizód kerül fel a Netflix kínálatába a tájékoztató szerint! A friss hírekért továbbra is érdemes lesz követni a blogot, a héten pedig visszatér a  Mattel Termékbemutató sorozatom is!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1817781918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2022.03.24. 18:34:53

Azt tudtam egy ideje, hogy Ariana Richardsról nem készülhetett játékfigura a fent említett okok miatt. Azt viszont nem tudom, hogy most mi változott? Elévültek azok a kikötések? Vagy engedélyezte a színésznő? Erről tudnál valami infót írni? Illetve Richard Attenborough esetében is mi változott a korábbi évtizedekhez képest? Köcce

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.03.24. 20:23:47

@Anak: Sajnos ilyen részleteket nem osztanak meg, a régi Kenner figurák kapcsán is csak évekkel később, a Kenner-nél dolgozók informálták a rajongókat az okokról.

Lex esetében gondolom Ariana adhatott engedélyt, hogy figura készüljön róla, Lord Attenborough-nál pedig a család dönthetett így, de lehet nem véletlen, hogy a halála után 5 évvel készült az első figura. Lehetséges, hogy 5 évvel a halál után már nem kell a család beleegyezése sem?
süti beállítások módosítása