2022. március 03. 19:54 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Világuralom - Hírek a könyvekről, társasjátékokról

books_2.jpg

Az első előzetes és a hivatalos Mattel és LEGO termékképek óta kevesebb az új hír a Jurassic World: Világuralom kapcsán, de az Amazon-nak is hála, néhány új könyvről már találhatunk borítófotókat, újdonságokat mutatva.

Már a Jurassic Park-trilógia kapcsán is jelentek meg a film történetét nagyjából feldolgozó, kisebbeknek szánt filmkönyvek, de novellák is - ezeknek sajnos csak egy kisebb része jutott el a hazai piacra, a Jurassic World-filmek kapcsán viszont ilyen témájú könyvek már nem jelentek meg, így valószínűleg az alábbi két könyv megjelenésére sincs esély:

Jurassic World Dominion: The Deluxe Junior Novelization

deluxejunior.jpeg

A 144 oldalas könyvet az különbözteti meg a lentebbi változattól, hogy 8 oldalnyi színes fotóval jelenik meg ugyanúgy, de plusz kihajtható poszter is lesz benne és keménytáblás kivitelt kap. A borítón pedig egy teljesen új, rajzolt Rexy grafika kapott helyet.

Jurassic World Dominion: The Junior Novelization

junior_1.jpg

A poszter hiányán túl ez a könyv már puhakötésű lesz, de minden másban megegyezik a Deluxe változattal: illetve annyira még sem, hiszen teljesen új a borító, ez az első alkalom, hogy hivatalos renderen jól szemügyre vehetjük Blue-t és kölykét, Beta-t. 

Mindkét könyv június 14-én jelenik meg, így tehát, ha csak véletlenül nem kerülnek kipostázásra vagy korán a boltok polcaira, már nem lesz spoileres tartalom, bár többször előfordult már, akár a Jurassic-franchise-ban is, hogy ezekben a könyvekben szerepeltek olyan jelenetek is, amelyek a forgatókönyvben még szerepeltek, esetleg le is forgattak, de később kivágásra kerültek - ugyanakkor a határidők miatt addigra a könyveket már megírták, így itt is lehet, hogy bővebb élményt nyújtanak majd a könyvek.

Jurassic World Dominion: Danger: Dinosaur Sigthings

danger.jpg

Az útvesztőkkel, színezőkkel és más kreatív foglalkoztatókkal jelentkező könyv megjelenésére viszont már reálisabb az esély, hiszen a Bukott birodalom kapcsán számos ilyen kiadvány jutott el a magyar boltok polcaira, az Amazon szerint a hivatalos megjelenés dátuma június 7-e. 

Jurassic World Dominion: Keep Your Distance

distance.jpg

Csupán tíz, de mágneses oldallal jelenik majd meg ez a kiadvány, amelyhez 13 darab mágnesfigura is jár, a leírás szerint így a gyerekek újrajátszhatják a könyv lapjain film egyes jeleneteit. A borítón ismét a Blue-Beta páros domborít, de a mágnesfigurák által ismét jobban szemügyre vehetők az olyan új fajok, mint a Giganotosaurus, a Therizinosaurus, az Atrociraptor-csapat vagy a Pyroraptor, de még érdekesebb a Dimetrodon, mert róla korábban csak egy rossz felbontású rendert láthattunk (erről lentebb), és ahhoz képest viszont van több eltérés is a két render között, remélhetőleg most már a véglegest láthatjuk:

magnets.png

Ez a könyv is várhatóan június 7-én jelenik meg.

Jurassic World Dominion: Official Activity Book

activity.jpg

Egy újabb foglalkoztatókönyv, amelynek borítóján viszont az eddig olyan hanyagolt állatok láthatók, mint a Triceratops (igaz a render a korábbi filmekhez készült), a Carnotaurus és az Allosaurus viszont teljesen újak. 

Jurassic World Dominion: Caution: Dinosaurs and You!

caution.jpg

Ez a 24 oldalas könyv olyasmi, ami a Jurassic Park első két részéhez itthon is megjelent: képes könyv a film pontosabb cselekményeiről és vázlatos történetéről. A dinoszauruszokról készült renderek viszont nem újak, talán csak Blue-ról nem láthattuk eddig ezt a képet, a többiekről már igen. 

Az utóbbi két könyv megjelenését május 3-ra datálja az Amazon, vagyis valószínűleg nem spoileresek a film tartalmára vonatkozóan. 

Jurassic World: Maisie Lockwood Adventures #1: Off the Grid

offthegrid.jpeg

Nem csak foglalkoztatók vagy filmes könyvek jelennek meg, de olyan regény is, mint ez, a Maisie-t központba helyező darab, amely valószínűleg a Bukott birodalom és a Világuralom közötti időszakba kalauzolja el az olvasót 208 oldalon. Sajnos magyar megjelenésről nem tudni, de tekintve, hogy a Jurassic World-filmek szempontjából nem lényegtelen, Claire-ről szóló regény sem jelent meg idehaza, erre sem számítanék, amely a hírek szerint min. két részes lesz és június 14-én jelenik meg. Valamennyi, most felsorolt könyv a Penguin Random House gondozásában jelenik meg. 

Természetesen még több más könyv is készül a film kapcsán, de azokról borítókép híján még keveset tudni.

Itthon nem annyira népszerű talán, de nyugaton nagy sikerrel jelennek meg újabb és újabb, franchise-okhoz köthető KerPlunk játékok.

kerplunk_1.jpg

Idehaza is megjelent négy éve a Mattel-től a Jurassic World-re szabott változata, Bukfencező raptorok elnevezéssel, így talán itthon is megjelenhet a Világuralomhoz némileg módosítva megjelenő, új változat, amelyről az első fotók nem akárhol bukkantak fel, egy eBay hirdetésben!

kerplunk2.jpg

Ugyancsak találkozhatunk idehaza kinetikus homokkal feldobott társasjátékokat, így talán a Jurassic World: Világuralomhoz készült új társast, a Stomp N' Smash-t is megkaphatják a hazai rajongók, amelyről a termékfotók kerültek ki idő előtt:

A film kulcshelyszínei és néhány, bizonyára fontos szerepet kapó dinoszaurusz is észrevehető a játék tartalma között, amely remek családi szórakozást ígér.

Egyelőre más, frissebb információ, a Mattel új figuráiról készült termékfotók nem láttak napvilágot, csak még ez az egy, a Therizinosaurus-szról, amelyet úgy tűnik, valaki már meg is kaparintott, és egészen csodásan mutat természetes fényviszonyok között is:

theri.jpg

Természetesen új hírekről, fejleményekről rögtön beszámolok, de mint azt, egy bizonyos ország lakosságán kívül mindenki tudja, történelem és sorsfordító dolgot történtek nem is olyan messze hazánktól, érthető módon, most az emberek többségét más dolgok foglalkoztatják. Csak remélni tudom, tudjuk, hogy ésszerű és gyors vége lesz a szomszédunkban zajló agressziónak. Я стою за Україну!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7617771278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KyloRen22 2022.03.04. 15:14:37

Mekibe Krétakori táboros a Happy Meal! :)

Kibernetika 2022.03.06. 22:25:10

Ahogy mondod! Együtt imádkozunk Ukrajnáért! És hogy mielőbb lecsengjen a szomszédunkban zajló agresszió!

Kibernetika 2022.03.06. 22:25:56

(és remélhetőleg ez már nem fogja még tovább halasztani a Világuralom premierjét)

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.03.07. 22:33:16

@KyloRen22: Oh, valóban, eléggé fű alatt jöttek, még a McDonald's oldalán sincs semmi infó :/

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.03.07. 22:33:54

@Kibernetika: Remélem ennek az őrületnek hamarosan vége és az agresszor állam ott végzi, ahol a helye van, a vezetésével együtt.

PikeB 2022.03.10. 20:14:53

Az egyik játékbolt polcán találkoztam a mosasaurusszal Dominion csomagolásban. Ami meglepett, hogy a krétakori figurát csomagolták újra, még csak új festést se kapott.
süti beállítások módosítása