2022. január 27. 21:26 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Az új díszdobozokról és az új figurákról

news22.jpg

A spanyol Doctor Collector két új fémdobozos díszdobozzal lepi meg a rajongókat, míg a Mattel új figuráiról is érkeztek újabb képek. Ahogy arra viszont számítani lehetett, az idei egyetlen Toy Fair kiállításon, Londonban, eléggé gyér a jelenlét a Jurassic-franchise kapcsán.

A Doctor Collector néhány éve lépett a szórakoztatóipari merchandising termékek piacára, de évről évre egyre magasabb színvonalú, különleges termékekkel örvendeztetik meg a rajongókat. Az olyan címek, mint a Cápa, Szellemirtók vagy a Vissza a jövőbe mellett a Jurassic Park és a Jurassic World rajongók igényeitt is kielégítő kiadások kerültek ki a polcokra.

A Jurassic Park Legacy Kit még 2018 végén, épp a 25. évforduló lejárta előtt került kiadásra, amelyet később én is bemutattam első kézből. Később a Jurassic World is megkapta a maga Deluxe Kit kiadását, amelyet szintén bemutattam, de megjelent mellette ennek kisebb változata, a Welcome Kit is. Tavaly két, fémdobozos Jurassic Park kiadás is megjelent: a Welcome Kit mellett jött a limitált, Amber Edition variáns is.

doctor.jpg

Ezek után lehetett számítani arra, hogy a Jurassic World kapcsán is frissítenek, rögtön két kiadással, amelyek szemben a Jurassic Park kiadásokkal, egymástól eltérő dizájn kapnak:

Jurassic World Apex Predator Kit

272661868_2104675749683461_8510467789864138022_n.jpg

A kék színű, ütött-kopottnak ható díszdoboz tartalma igazán impozáns lesz: a park brossúrája mellett a főutca részletesebb térképe is megtalálható lesz, de egy 107 oldalas útmutató is helyet kap a fémdobozban, amely a park látványosságai mellett a dinoszauruszokat is bemutatja. 

Továbbá látogatói kártyát tartó nyakba-akasztó, néhány matrica, képeslap, slap karkötő, belépő és kitűzők valamint egy érme is a kiadás részei, ahogy egy Simon Masrani által szignózott üdvözlő levél és egy Krétakori tábor üdvözlőlap is.

A korábbi kiadások vásárlóit talán a leginkább, legalábbis engem biztosan, a 135x45 cm-es banner csábíthatja ehhez, vagy a következő kiadáshoz:

272754358_2104675283016841_7545689492998267718_n.jpg

Jurassic World Indominus Kit

272756493_2105976486220054_5298020577623385423_n.jpg

A másik kiadás, ha az elnevezés nem lenne egyértelmű, az Indominus rex-szre fókuszál: 

Az útmutató borítója mellett külön az Indominus premierhétvégéjére szóló belépő, kártya, üdvözlő levél mellett egy fémtábla, kuponok, üdvözlőlap és vörös színű slap karkötő és érme mellett még egy kisebb brossúra is jár az "eseményhez".

A másik kiadásból a kitűzők, a brossúrák és a zászló mellett még egy kisebb nylon zsák is jár ehhez a díszdobozhoz, amely az előzővel ellentétben 4000 darabra limitált.

Ezen kiadások legnagyobb vonzereje, hogy a kiegészítők, az egész miliő megidéz egy olyan világot, ahol valóban létezett a Jurassic Park és a Jurassic World. Nehéz választás, melyiket is szeretné a rajongó választani, az előrendelés mindenesetre február 10-én veszi kezdetét a Doctor Collector oldalán (habár magyar szállítási cím nem megadható, korábbi tapasztalatom alapján emailben felvéve a kapcsolatot készséggel eljuttatják hozzánk is a megrendelni kívánt terméket), de a tapasztalatok szerint idővel magyar oldalakon is megtalálható lesz legalább az Apex Predator változat.

Legutóbbi, a Mattel figurákra fókuszáló bejegyzésem óta további, felhasználói felvételek születtek a Pyroraptor és...

az Atrociraptor alap figurájáról:

Szemmel láthatóan aprólékosabbak ezek a modellek, mint a korábbi, ezen a vonalon megjelent figuráké. 

A Yangchuanosaurus is felbukkant, igaz csak egyetlen pózba beállítva, de alaposan szemügyre vehető a figura kidolgozottsága:

yang.jpg

Az Extreme Damage vonal is folytatódik, először a Dimetrodon-ról készült "lesifotó":

dimetrodon.png

Nem túl jó minőségű felvételen, de szintén kamera közelbe került egy új Tyrannosaurus rex változat, amely nem csak színében újul meg: a fentebbi Yangchuano-hoz hasonlóan ez a figura is jobban tagolt, ezáltal több mozgásra lesz képes!

A Sound Sourge sorban jelenik majd meg az alábbi Giganotosaurus, amely sem színében, sem kidolgozottságában nem követi a későbbi változatokat, ez csupán egy olcsóbb, hangot adó alapfigura lesz:

giga.jpg

A héten a Collect Jurassic oldalán aktiválásra került egy, a 2022-es figurákat listázó bejegyzés, amelyben a kategóriák és a figurák megnevezésén túl nincs sok látnivaló még, de azért szemezgettem az információkból. Azt az oldal üzemeltetője is megerősítette már egy tweet-ben, hogy a lista korántsem teljes! 

Az Attack Pack vonalat felváltó Ferocious Pack részeként két Atrociraptor, de a Pyroraptor, a Dimetrodon és egy kölyök Nasutoceratops is kiadásra kerül még idén! Hangot kiadó változatban debütál néhány olyan új faj, mint a Megaraptor, a Liopleurodon vagy az Iguanodon. Több featurrel jelenik majd meg a Quetzalcoatlus, az Ampelosaurus vagy a Lythronax.

A fentebb látott Extreme Damage Dimetrodon mellett egy Velociraptor, egy Coelurus és egy T. rex is megjelenik. A Legacy Collection első három figurájáról már én is értekeztem, melléjük érkezik még Gallimimus és egy Geosternbergia!

geostern.jpg

Utóbbinál érdemes egy picit megállni: habár nevén egyetlen Jurassic-filmben vagy az animációs sorozatban sem említették a fajt, valójában már láthattuk filmvásznon, ezért is a Legacy játékvonalon érkezik. Az elveszett világban Roland és az InGen vadászai által használt útmutatóban is egy Geosternbergia szerepelt a Pteranodon elnevezés alatt, ahogyan minden a filmhez kapcsolódó marketinganyagban is és így is láthattuk őt a film végén.

pteras.jpg

A harmadik részben azonban már jóval inkább a mai elképzelések szerinti Pteranodon walkeri-ra hajazó példányok bukkantak fel, de akkor mégis mi okozta a zavart? A paleontológusok körében egyértelmű, hogy a két fajt egy nemzetségbe sorolják, de egyes szakértők szerint, így lehet Jack Horner, a trilógia tanácsadója szerint is, a Geosternbergia a Pteranodon-ok hím példányai. Azért álljon itt a tudományos neve: Pteranodon geosternbergia!

Mindenesetre remélhetőleg egy lenyűgöző figurát kapunk ebből a fajból is. Izgalmas még a listáról az Outpost Chaos Playset is, amely, kép nélkül, már egy angol webáruház kínálatába is felkerült, amelyből csak annyi tudható, hogy közel egy méter hosszú, és legmagasabb pontján 50 cm magas játékszett lesz egy ember és egy dinoszaurusz figurával, valamint benyomható ajtókkal és ablakokkal!

Természetesen az emberek se maradnak el, de csupa olyan kiadást kapunk, ahol egy dinoszaurusz is a főszereplők mellett lesz, így születtek ezek a párosítások:

Wave 1 (April 2022):
Owen Grady & Velociraptor Beta
Claire Dearing & Dilophosaurus

Wave 2 (June 2022):
Alan Grant & Dimetrodon  
Pilot Kayla & Pyroraptor 

Wave 3 (September 2022):
Ian Malcolm & Baryonyx (kölyök)  
Owen Grady & Parasaurolophus (kölyök) 
Maisie Lockwood & Velociraptor Beta

És nem, nem történt elírás, nem Blue, hanem Beta lesz Owen és Maisie párja is, róla kicsit lentebb.

A Hammond Collection múltheti bemutatkozása alaposan felkavarta a kedélyeket a rajongók körében. A Parasaurolophus és a Baryonyx mellett a Collect Jurassic gyűjtésében további fajok lepleződtek le: lesz természetesen Velociraptor, Gallimimus és Dilophosaurus, de az új vonal lényege, hogy nagyobb termetű dinók is kapjanak egy jól mozgatható figurát, egy Triceratops és egy Ceratosaurus tekintetében valósul meg - és persze jön a Tyrannosaurus rex is! 

Nem meglepő módon a Giganotosaurus is több változatot kap, így Super Colossal méretben is begyűjthető lesz egy új T. rex valamint az Atrociraptor mellett ezen a vonalon!

Számomra a legizgalmasabb termékkör mégis a Multi Packs elnevezésű, ami azt vetíti előre, hogy több figura kerül összecsomagolásra, nevezetesen: 3 Pack, 3 Pack V2, egy Gift Bundle és egy Vehicle Pack! Ha ezek a kiadások valóban a hagyományos játékvonalon jönnek és nem Matchbox-ként, akkor lesz csak igazán bajba az egyszeri gyűjtő pénztárcája!

És akkor beszélnünk kell Beta-ról. az emberek mellé járó, méretarányos figurán túl vele találkozhatunk majd a Rowdy Roads elnevezésű, a hagyományos játékvonalnál nagyobb, a korábbi Primal Pal Blue méreteire inkább hajazó figurákról lesz szó: a két Atrociraptor, nevezeten Tiger és Ghost mellett jön a Dilophosaurus:

rowdydilo.jpg

és megjelenik a Velociraptor kölyök, Beta - és róla van már termékfotó, mivel egy brazil oldalon már elő is rendelhető:

rowdybeta.jpg

A kis Velociraptor színei, mintái egy az egyben Blue-t idézik, de az elnevezés (és Colin Trevorrow karácsonyi üdvözlőlapja alapján) arra következtethetünk, hogy a kis dinó Blue leszármazottja lesz!

Remélhetőleg a Mattel nem fukarkodik sokáig a termékfotókkal, mert egyre több figuráról kerül ki rossz minőségű lesifotó, ezek elébe mehetnének jó minőségű képekkel, pláne, hogy ahhoz az sejthető is volt, a jelenleg is zajló London Toy Fair-en semmilyen minőségben nincs jelen a gyártó.

És sajnos túl sok új Jurassic terméket kínáló gyártó sem élt a lehetőséggel, hogy az idei év egyetlen Toy Fair-jén megmutassa idei termékpalettáját. A Wow Podz standjánál azért már látható a korábbi négy (Rexy, Blue, Mosasaurus és Triceratops) kiadás mellett a Giganotosaurus, a Dilophosaurus és a Therizinosaurus kiadására is szemet vethetnek a kilátogatók!

wow.png

A legbájosabb termékeket pedig egy fiatalabb korosztályt megcélzó gyártó termékei szólíthatják meg:

kids.png

Egyelőre ennyit az újdonságokról, de természetesen ha a január 31-én érkező új NBC - Téli olimpia TV spot megjelenéséig ha valami rendkívüli leleplezés történik, jelentkezem! 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9516832406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dino boy 2022.01.27. 21:42:50

Az a Geos cucc a film szerint a Pteranodon hím verziója, nem különálló faj. Attól függetlenül Horner bácsi ötlete hogy az életben a Geos ugyanaz mint a Ptera, hát az azért már más kérdés, nem valószínű, de Horner bácsinak már csak ilyen csodás elméletei vannak...

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.01.27. 21:47:43

@Dino boy: Igen, valószínűleg a Jurassic Park ///-nál döntöttek úgy, hogy úgy nézzenek ki a Pterák, ahogy, így utólag kellett megmagyarázni a Geo-t... Jack-nek vannak hajmeresztő elképzelései :D

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.01.28. 20:03:10

@KyloRen22: Igen, már én is kiraktam - nem számítottam ma rá, mert január 31-ről volt szó korábban :D
süti beállítások módosítása