2021. szeptember 06. 20:29 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Sound Strike Sinoceratops II

sinoceratops_1.jpg

A Mattel a 2018-ban útnak indított Jurassic World játékfigura sorozatában nem egyszer nyúlt már az újracsomagolás és újrafestés módszeréhez egy-egy faj esetében, hogy fenntartsa az érdeklődést. Nem csak megjelenésében újítottak egy-egy faj esetében, de az esetleges hibák orvoslását is szolgálták a repaint változatok, arról nem is szólva, hogy így lehetőség van egy korábban megjelent, de már nem kapható faj figuráját újra beszerezni. Az új szerzeményem egy kicsit mindegyik kritériumnak megfelel: íme a Sinoceratops figura legújabb kiadása!

2018-ban, a Bukott birodalommal a Jurassic-franchise történetében először bukkant fel a Sinoceratops, (hamarabb nem is láthattuk volna, mivel a típuspéldányt csak 2010-be írták le) de a Mattel igen látványos hibát  is elkövetett: habár a dinoszaurusz elnevezése ezt a fajt ígérte, valójában a Pachyrhinosaurus (egészen szépen) kidolgozott figuráját vehették a rajongók a kezükbe, köztük én is itt: Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Sinoceratops.

sinopachy.jpg

A hibát valószínűleg az okozta, hogy a forgatókönyvben még a Pachyrhino szerepelt, de végül őt a Sinoceratops-szra cserélték le a filmesek, viszont a Mattel már legyártott figurái készen álltak, így már csak a névváltozást tudták lekövetni, több ezer legyártott figura nem veszhetett kárba. Az is lehetséges persze, hogy egész egyszerűen elnézték a két dinoszauruszt, és rosszul álltak neki eleve a fajnak, bár sok hasonlóság nincs közöttük és a Pachyrhino ezidáig nem is bukkant fel ebben a filmes univerzumban.

camp_2.jpg

A hibát a 2020-ban, a Krétakori táborhoz kapcsolódó, immáron helyesen lemodellezett figurával küszöbölte ki a cég, az akkori Sound Strike Sinoceratops-szot én is bemutattam. A kékes-zöld alapot kapó figurának felróható egyetlen nagyobb hiba az volt, hogy nem a Bukott birodalomban látott megjelenést idéző sötétzöld színt kapta a figura (bár az animációs sorozatban felbukkant hasonló színű állat). És ezt a malőrt kiküszöbölve el is jutottunk az idei változathoz:

Az új Sound Strike Sinoceratops mind dobozában, de megjelenésében is egy az egyben a tavalyi figura újra kiadása, ezúttal viszont már a rajongók által hiányolt zöld színárnyalatban!

Ahogyan a tavalyi figura is, úgy az új változat is az animációs sorozathoz kapcsolódik, köszönhetően annak, hogy a sorozatban is többször felbukkant egy-egy Sinoceratops, nem is egyetlen példány által képviselve, így eltérő színárnyalatokkal is találkozhattunk, így most már rásüthető egész nyugodtan mindkét változatra: filmszerű a megjelenés.

Az új, zöld színen túl a főleg az állat fején és gallérján látható foltok, rajzolatok is egész szépen visszaadják a Sinoceratops eddig látott példányainak jellegzetességeit, a szarvak pedig ehhez mérten barna színben pompáznak.

sinos6.jpg

Az előző figurához hasonlóan, ezúttal is lemaradt a szem alatti kinövés színre festése, de ez könnyen orvosolható, mint az látható is a tavalyi változat esetében általam végzett kiegészítő festésen. A részletek, így a többi szarv és kinövés, valamint a csőrszerű szájrész is a megszokott módon, szépen kidolgozott.

Az összképet nem rombolja – írtam egy évvel ezelőtt az orr felett található, a látottakhoz képest kissé túlméretezett szarv. Ez összességében most sem rontja az élményt, bár egy rövidebb változattal csak tökéletesebbé tehették volna a figurát, de a Mattel erre a módosításra nem állította át a gyártósorát. A mellső végtagok is részletesen kidolgozottak, hasonlóképpen minden irányba mozgathatóak, mint a többi Mattel dinoszauruszé.

A hangok és a fej mozgása továbbra is a farok mozgatásával aktiválhatóak, itt sem történt változtatás a korábbi változathoz képest. 

Egymás mellett látva a korábbi változattal és a legelső, félrenevezett változattal is kijelenthető, lenyűgöző a figurák születtek, a Mattel nagyon jól érzi a ceratopsia-féle állatokat és gondosan kidolgozott figurákat köszönhetünk nekik. 

A pompás figura nem csak társaival mutat pompásan, de természetes "élőhelyén" is:

Az idei évben valamiért lassabban, nehezebben jutnak el hozzánk az új figurák, ezen Sinoceratops eddig csupán az Auchan-ban volt fellelhető, limitált példányszámban, de remélhetőleg hamarosan több játékbolt kínálatában is felbukkan. Érdemes lesz tehát továbbra is követni a GyerekZsibi.hu webáruházat, ahol sok más, máshol nem igen kapható figura közül választhatunk. 

Részemről pedig csak most indul be igazán a "vadászszezon"! 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7816681456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2021.09.08. 20:44:15

Valóban szépen kidolgozott figura lett. Az egyetlen JW növényevő dínónk eddig a sok ragadozó között. Eddig csak a ragadozók érdekeltek, de ezt nem tudtam otthagyni az Auchan-ban. :)
süti beállítások módosítása