2021. augusztus 01. 20:59 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Újabb Amber Collection figurák érkeznek!

amber_5.jpg

A San Diego Comic Con rendezvényt a tavalyi évhez hasonlóan ismét csak online rendezték meg, és sem a Universal, sem partnerei nem erőltették meg magukat a Jurassic-témakörben, még az IMAX Preview sem került sajnos hivatalosan bemutatásra videómegosztó oldalon. Viszont az elmúlt két hétben 4, közelgő Amber Collection kiadás hivatalos fotói is napvilágra kerültek, a tovább mögött a Jurassic Park két főszereplője mellett dinókat is láthatunk Az elveszett világból és a Jurassic Park ///-ból!

Dr. Alan Grant

Végre a Jurassic Park (és a Jurassic Park ///) főszereplője, Dr. Alan Grant is megkapja a maga, 6 inches, sok ponton mozgatható figuráját!

ambercollection_alangrant5.jpg

A Mattel-nél mostanra döntöttek úgy, hogy az emberek fejéről egy alternatív változat is készüljön: Dennis Nedry esetében a sima és a Dilophosaurus által leköpött arc addig John Hammond és ezúttal Alan esetében a kalappal vagy nélküle összeállítás választható. Kiegészítőként Dr. Grant a Velociraptor karmot és egy fényfáklyát kap, illetve természetesen a kezei is változtathatók, plusz az ő napszemüvegje eltávolítható külön is. 

Fontos megjegyezni, hogy a promóciós fotók általában közel sem adják vissza az elkészült termék szépségét, pontosságát.

Robert Muldoon

Ian Malcolm, Dennis Nedry, Ray Arnold, John Hammond, Ellie Sattler és most Alan Grant után a Jurassic Park fővadőre, Robert Muldoon következik a film főszereplői közül - érdekes, hogy a Jurassic World filmek szereplői Owen-t leszámítva még mindig nem kaptak saját figurát...

229903657_308114174404726_826018060128455719_n.jpg

A néhai Bob Peck arcvonásait egészen szépen adja vissza a figura, és ő is választható, de érdekes módon nem a kalappal vagy nélküle változatok közül választhatunk, ugyanis itt Muldoon arckifejezése változik, a kalap pedig tetszőlegesen levehető (ezt korábban, a kisebb figurák esetében is megléphette volna már a Mattel). Kiegészítőül a film nyitójelenetében látható kábító fegyver a tartozék, valamint a mellény is külön levehető!

Hogy miért nem a Legacy figuránál is látott, a karakterhez jobban kapcsolható Spas-12-es shotgun került, azt csak a játékgyártónál tudják.

Juvenile T. rex and Compy's Set

Az elveszett világ: Jurassic Park-ban láthattuk először (és eddig utoljára) a kölyök Tyrannosaurus rex-szet, aki fontos szereplője is a filmnek, a hagyományos 3.75-ös méretű játékvonalon pedig már megjelent a kis Rex figurája  a Legacy Collection keretein belül: egymaga és egy felnőtt példánnyal együtt is. 

228698415_308142621068548_6424240163485977594_n_2.jpg

Mivel a T. rex, az Amber Collection vonal 1:10-es méretarányú figuráihoz mérten hatalmasnak kellene, hogy legyen (kb. mint a Super Colossal változat), egyelőre be kell érnünk a kölyök figurájával, amelynek vonásai, sculptja viszont elég pontosan adja vissza a fiatal példány vonásait.

229057855_308142544401889_2045556243289763733_n_2.jpg

Első ránézésre ugyan a mellső végtagok túl hosszúnak tűnnek, de a filmes példánynak is hosszabb kezei voltak. A színek ugyan nem tűpontosak, de mint fentebb is említettem, a végső változat ettől valószínűleg el is fog térni. A kis dinó két tartozékot kap: a sérült bokáját rögzítő polyát valamint a szájzárként használt nadrágövet. 

És három társat is kap maga mellé: a Compsognathus-szok annyira kicsik, hogy még az alap játékvonalon is kiegészítő figura, de ezúttal jóval nagyobb méretben készültek el a figurák, amelyek méretarányosan azért kisebbek lesznek, mint a többi Amber dinoszaurusz, ahogyan a kölyök Rex is, bár egyelőre viszonyítási alapunk az nincs.

Jurassic Park /// Velociraptor

A Velociraptor rajongók igazán nem panaszkodhatnak, a hagyományos játékvonalon már rengeteg változatban jelentek meg figurák: nem csak a Jurassic World filmekben látott Raptor Squad tagjai, de a Jurassic Park és Az elveszett világ raptorai is megjelentek már, Amber Collection figurában is.

ambercollection_jurassicpark3raptor1.jpg

A Jurassic Park ///-as megjelenés ugyanakkor hanyagolva volt: eddig csak egy Legacy szettes változatban találhattunk fehér, nőstény példányt, most viszont elérkezett az ideje, hogy a hím Velociraptor is csatlakozzon a csapathoz.

Az első két rész állataihoz képest jelentős eltérés volt a koponya formája, amely a figurán is visszaköszön, ahogy a fejtetőn és tarkón futó tollszerű képződmények is, amelyek természetesen e figura sajátjai is és a festés is egészen szép, nagyon pontosnak tűnik a filmbéli raptorhoz képest!

Ezt a négy figurát szeptember-október magasságára ígérik az amerikai oldalak - idehaza sajnos az Amber Collection figurái nem jutottak még el...  Nagy kérdés, vajon Lex és Tim is megkapja a maga figuráját, esetleg valamelyik folytatás ember szereplői következnek az Amber Collection sorozatában, de még a régóta igért Gallimimus, Stigymoloch figura sem jelent meg, de a Jurassic World: Világuralom kapcsán a Pyroraptor neve is előkerült már. Meglátjuk, idén kibővítésre kerül-e a már komoly darabszámból álló gyűjteménysor. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9816646284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása